Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 88

• 28 329
  • 736
  •   1
Отговори
# 600
Водата не е проблем, по-скоро мръсния канал, но досега при мои клиенти с кардинална промяна на предназначението на помещенията решение винаги се е намирало.
Трябва да се помисли също при удължаване на пътя на водата колко се отдалечава бойлера и какви загуби на топла вода ще има.
Пр. живяла съм в мезонет с монтирани 3 бойлера (с max скъсен път на топлата вода): кухня, баня на 1етаж и баня на 2 етаж. Разходите за ток в сравнение със сходно жилище на близки и сходно потребление беше почти наполовина.

# 601
  • София
Значи.. Питащата пита холокухня или холоспалня. Не 3 в1. Втора стая има.
Ако/когато има деца и нямат вариант смяна на жилище, защото може и да имат, ние не знаем нито сегашното им, нито бъдещо финансово и имотно състояние, ще си го решат. Първите години спокойно може да си спят с детето в стая.
Но, към момента стая за нероден петко няма да правят.
Големите мебели са за големи помещения, малките, като ще се ползват мултифункционално, изискват хитри и нестандартни идеи, по маломерни мебели, да си наясно кое е приоритет и от кое може да се вземе, но все пак трябва да остане и някакъв въздух и свободно пространство. В конкретика няма да влизаме, защото не е търсено в случая. Въпросният проект показан по-назад за мен е пълно безумие по всеки един параграф, аз бих се чувствала депресирана, като в петъпкан мебелен склад, в това пространство. Напълно е забравено, че има втора стая в жилището, която дори да се налагаше да е детска, можеше поне да поеме мебели за съхранение.

Последна редакция: сб, 23 ное 2024, 16:41 от Angel_Dust

# 602
  • Пловдив
Аз разбрах, че кухнята ще се обедини с тъмната част на хола и ще играе една обща стая- холо кухня. А половината хол ще стане спалня с врата през коридора.

Не може да се обедини с тъмната част на хола,защото граничи със светлата .

Стена на кухнята е тук ,където е ТВ шкафа .

Кухнята е много малка 3×3 и по мое виждане ,не става и за кухня и за трапезна маса ,още повече че на широката си стена има вратопрозорец и тераса .

Просто ,във варианта ,  който обмислям аз  ,за да се влезе  хола ,няма да се минава през спалнята .

# 603
В помещението на sugar е видно, че стената не е носеща (ако е верен чертежа) и решението на nelina е напълно реализируемо.
Скрит текст:

стената 3,70 между вратата и прозореца
Ако е панел, няма начин да се разбие

# 604
  • Пловдив
При мен е ЕПК - стените са тухла .
 Живяла съм в в стар панел и 2 от стените бяха тънки ,можеха да се бутат .Казвам го защото масово се правеха преустройства точно с тези стени , след консултация .

# 605
 Живяла съм в в стар панел и 2 от стените бяха тънки ,можеха да се бутат .Казвам го защото масово се правеха преустройства точно с тези стени , след консултация .
Това, че масово са се правили, не озн, че е законно.
Ето, дискутирана е темата за преустроиство на подобна гарсониера
https://www.bg-mamma.com/?topic=1156795

# 606
Благодаря за разнообразните мнения и предложения Heart

Според дадените предложения, хола да бъде в тъмната част, а спалнята в светлата ( за да не се влиза направо в спалнята) спретнах това:
Скрит текст:

Това разпределение е напълно реализирумо. Мисля, че горе долу се запазва и някакъв простор, въпреки оскъдните размери. Когато се влезне през вратата погледа на човек отива направо по диагонал ( където са скрина и бюрото  на "проекта") , затова реших, че леглото и гардероба е по-добре да са от другата страна, затова съм ги сложила там.
Спалнията до прозореца би стояла по подобен начин:
Скрит текст:

За хола - мен ме притесняваше, че поради арката, линията на арката няма как да влезне в употреба. Реално има 1 метър който е от арката и "влиза" по средата на стаите. От другата страна арката няма никакви издадености. На чертежа който съм поставила се вижда къде е  въпросният метър, там може да се сложи телевизор и така съм го направила. Реално седащия на дивана ще вижда това :
Скрит текст:

Абстрахирайте се, че на снимките другата половина е кухня, използвам само ъгъла, спрямо разположението на дивана и телевизора.

Сега идва въпросът с местата за съхранение. Стаята не предразполага наличие на повече от един средно голям гардероб.
Затова, мисля, че една от стените на хола, тази зад дивана или между дивана и арката може да е изцяло в шкафове. Също така леглата ще имат място за съхранение отдолу а и над спалнята може да има шкафове...
Нещо от този род, като на картинката гардероба е от другата страна:
Скрит текст:

Това дали би било достатъчно като места за съхранение? Плюс скрин и бюро.
Разбира се обмислям да разместя мебелите в спалнята. Не съм сигурна дали това, което показвам ще е най-функционално, но просто споделям.

# 607
  • Пловдив
Това, че масово са се правили, не озн, че е законно.
Ето, дискутирана е темата за преустроиство на подобна гарсониера
https://www.bg-mamma.com/?topic=1156795

Да уточня ,че панелите през годините са строени по различен начин .Говоря за панел в зората на това строителство , от първите в Пловдив ,строени по някаква Холандска технология- 3 и 4 етажни блокчета .След това по същата визия се строиха и масовите  след 20+г. ,но с различна технология .
 И твърдя ,че имаше техническа консултация , защото всички първи  етажи увеличихме терасите си с проект ,както и бе направен такъв на желаещите да направят отвор между кухня и баня  и такива ,които искаха да избегнат прехода между хол и спалня .

Sugar ,с така разположен диван ще гледаш точно срещу спалнята ,няма да е като на снимката с кухнята .

Последна редакция: сб, 23 ное 2024, 18:22 от nelina_london

# 608
За местата за съхранение трудно може да се каже колко са достатъчно, защото всеки има различни нужди, но според мен над леглото го мисли като последен вариант, ако  вече не сте ползвали и не ви пречи - чисто психологически висящите над главата шкафове в най-уязвимото човешко състояние (съня) може да действат зле - това не важи за всички, но пък и както е ок, така и може да възникне нетърпимост в даден момент.

# 609
Sugar, мебелите не са ок така, но сега нямам време да кажа как бих постъпила  аз.

# 610
  • SF
Може да завъртите дивана с гръб към малката стеничка и на отсрещната стена, на която няма нито врата, нито прозорец, да си сложите мебели за съхранение по цялата стена, включително и телевизора.

Зад гърба ви е арката и помещението със спалнята.

# 611
Да, направих и такова разпределение - дивана и леглото да са "рамо до рамо".
Скрит текст:
До леглото има гардероб, а в другия ъгъл - бюро.

Въпреки, че има и такъв вариант за бюрото :
Скрит текст:
т.е. да е на мястото на гардероба при горната подредба...

# 612
  • София
При мен в така - диванът е на малката стена. От към прозореца е къта на младежа. Все още обмислям какво да купя хем да ги разделя, хем да сложа тв в това нещо.

# 613
sugar, пропорциите (размерите) на мебелите ти изобщо не са реални.
Скрит текст:

# 614
Rockstar, зеленият диван от "Ралица" ли е? Май го бяхме коментирали, но не помня..

Общи условия

Активация на акаунт