Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 88

• 28 392
  • 736
  •   1
Отговори
# 585
С тия перденца ми е като в гинекологичен кабинет 🤣🤣

# 586
Примери бол:

# 587
  • София
Обаче при затваряне, трябва да се мисли за отоплението.

Последна редакция: сб, 23 ное 2024, 14:59 от Rockstar

# 588
С тия перденца ми е като в гинекологичен кабинет 🤣🤣
аз уточних, че са за под наем
илюстрират, обаче, реални 40 кв.м. какво представляват

преградите на ДХЗ са прекрасни Heart , но струват почти колкото да изместиш тръбите от кухнята

# 589
Хубаво нещо са големите дивани и спални, но за стаи с адекватен за тях размер и височина, каквито видях на снимките - прекрасно, но не за такава стая. И дори да оставим настрана неудобствата от ползването и запълването на пространството с буквално залепени един до друг мебели като в магазин, видимо се нарушават пропорциите. В големите стаи с високи по 4м, че и повече, тавани точно това е спазено - пропорциите, затова изглеждат добре и хармонично, извън всичко останало. Каквото и да се реши за тази, пък и за всяка стая, най-важното е първо това - пропорциите, после идват стил, вид мебели според функция и нужди, цветове и т.н.

# 590
Кубратова, пропорциите са за платения план.

Между другото, за тези, които не са ветерани на форума - темата първоначално бе създадена от архитект. За щастие, шорокоскроен човек. Кипеше от идеи и информация. Simple Smile

# 591
Именно за това и ни се плаща - всяка една идея и решение да се визуализира и да се покаже в завършен вид (като на снимките).
А не да се развиват общи свободни съчинения. Защото не всеки има съответното професионално мислене и не всеки детайл в проектен и практически вид може да съобрази и предвиди.
Колкото и да разсъждаваме, жилището си е на sugar и тя си преценя какво и откъде да вземе като идея. Всяко предложение й е добре дошло. Който каквото не харесва и не възприема, просто да подминава.

# 592
ако е останала друга идея, нека кажа само, че нямам нищо против архитекти и дизайнери
нашия архитект, даже успя да си прокара някои идеи Joy
но, на архитекта работата е медиаторска- да срещне закона, желанието на клиента, собствените си идеи, и...парите Stuck Out Tongue Winking Eye
никой от елементите не е маловажен, още повече пък, личните предпочитания на клиента...който плаща

# 593
  • Пловдив
И аз ще унаследявам същия тип гарсониера .През годините ми се въртяха някакви идеи точно за тези разделения.
 Последно си мислех ,че ми трябва консултация с конструктор,за да ми отговори  дали може да се избие стената между кухнята и хола или най-малкото да се направи портал .Така кухнята ,която прилежи към стената на хола с прозореца ще се обедини с него .А вратата на хола откъм коридора ,  ще остане само за спалнята ,която ще е в тъмната част на стаята ,но пък може да се прегради с показаните примери -панелна жалузна стена ,остъкление и т.н.

# 594
В помещението на sugar е видно, че стената не е носеща (ако е верен чертежа) и решението на nelina е напълно реализируемо.
Скрит текст:

стената 3,70 между вратата и прозореца

# 595
  • Варна
Нелина, твоята идея ми се струва най-хубава и не трудна за изпълнение.

# 596
И да има врата откъм прозореца, пак едното помещение остава тъмно, така че въпросът с прехода не се решава, просто имаме две врати с един и същи достъп- до едно общо помещение.
За порталните врати - не разбрах да търсим нискобюджетен вариант, а максимално разпределение.Ако искам да обитавам дълго маломерно жилище много ясно, че
ще вложа средства в него.

# 597
  • Пловдив
Останалите с подобни апартамента в блока са прекарали тръби  от кухнята ,през коридора до късата страна без прозорец в хола и са превърнали помещението в холокухня .Мисля ,че са слагали  допълнителна помпа за водата .
  Усвоили са терасата на кухнята ,защото е вътрешна и са превърнали  помещението в спалня (3×4м) .

Да си призная цялата тази врътка с водата и възможните проблеми в бъдеще при  наематели + липсата на тераса не ми се нравят  особено .

ДХЗ ,няма идеален вариант ,  за съжаление .

# 598
Аз разбрах, че кухнята ще се обедини с тъмната част на хола и ще играе една обща стая- холо кухня. А половината хол ще стане спалня с врата през коридора.

# 599
Няма идеален вариант, казвам, че втора врата към частта с прозореца е излишна, освен ако не стане основна..
Би била
полезна ако се отделят със стена двете помещения, но в случая едното ще е като бункер- без никаква светлина.Ако ще се оставят някакви стъкла, но защо не порталната врата.
Ако се премести вратата откъм прозореца и оттам да се влиза, то тъмната част става спалня автоматично.

Последна редакция: сб, 23 ное 2024, 16:41 от ДХ3

Общи условия

Активация на акаунт