Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 88

• 28 369
  • 736
  •   1
Отговори
# 570
По принцип на дясната стена има врата, там е и водата, а накрая има балконска врата.
Така че /евентуално/ леглото отива вляво, а мивката е вдясно.
Ей сега ще ви дам схема на гарсониерата, май имах някъде.

Не знам дали ще е полезно за питащата, /а и дали не е обсъдено вече/ но в такава гарсониера съм виждала разположено кухненско обзавеждане  в прохода към кухнята на чертежа. Входа към това помещение е затворен, а врата към него /спалня/ имаше откъм хола.  Но дали е преправяно /къртено / или такова е било изначално проектирано в съответната панелка, не знам.

# 571
сега са модерни дивани с лежанки почти колкото спални. Или с две лежанки една до друга. И с подвижни облегалки. (Виж това последното не знам някъде да се продава. Все още се води висок клас дизайнерска приумица.)
Проблема при отваряне и аз го видях, но предполагам, са отделни врати в по-ниската част. За рядко използвани вещи.
Облегалките се правят независими от седалната част (подвижни) с дълбочина 50-60см и се добавят множество различен размер възглавници за допълнителен комфорт.
Малко снимки:
Скрит текст:

Намирам за единствено резонно неудобство размер на спалня L140, но за начално маломерно жилище на млади обитатели може да се преглътне. Още повече, че при евентуална инцидентна преумора могат да спят отделно - единият на спалнята, другият на лежанката. При такава малка обща квадратура аз не бих си затворила трайно обема в стаята с 180/200 и да го заобикалям ежедневно.

За практическото използване на гардероба дори не е нужно да се проявява чак толкова креативно мислене.
Височината на седалната част на лежанката е max 45см - по дължината на целият гардероб (точно зад плъзгащите врати) се затваря с допълнителна плоскост, която обслужва вътрешното пространство с предназначение тип "ракла": възглавници, одеяла, олекотени завивки. На този огромен пълноценен гардероб с габарит L340 и височина до тавана не е толкова голяма загуба.

За колоните с вградените уреди в кухнята снимки с идеи:
Скрит текст:

По принцип аз харесвам и препоръчвам изчистен, гол и прибран работен плот без натурии върху него.
В колоните мигат да се прибират всички допълнителни кухненски уреди (роботи, миксери, кукъри, фрайъри и прочие) и да се вадят при експлоатация.

В заключение:
За подобно малко жилище проектът дава възможност максимално да се оползотворят пространствата и функционално да се съберат възможно най-много мебели без да се затваря погледа и да изглежда претрупано.

# 572
Гери, тез снимки, все на 200+ кв.м.

# 573
С комбинативно мислене все нещо може да се вземе от тези идеи.
Но за безплатно - толкова. За цялостно завършено решение+реални 3D визуализации в безброй варианти - срещу заплащане. Все пак това ни е работата и с това си вадим парите. Архитектите и дизайнерите ще ме разберат.

# 574
  • София
В моята гарсониера колона седи ужасно. Пробвах и се отказах.

# 575
оф, като започнете...
аз не съм ни архитект, ни дизайнер
само имам 2 апартамента и 2 къщи строени, ремонтирани и обзаведени
и, твоите примери не вършат работа, в случая
трябва комбинативно мислене, да!
обаче  тия огромни дивани...

# 576
  • Mediterraneo
Само си представям тоз ми ти огромен диван/ лежанка, сбутан уютно до спалнята. Чудо! Дизайн за пари!

# 577
С комбинативно мислене все нещо може да се вземе от тези идеи.
Но за безплатно - толкова. За цялостно завършено решение+реални 3D визуализации в безброй варианти - срещу заплащане. Все пак това ни е работата и с това си вадим парите. Архитектите и дизайнерите ще ме разберат.
Е, такава тъпотия в тази тема още не бяхме чели. 😆

# 578
Ни лежанка им трябва, ни остров в кухнята. Тя кухнята ще е колкото целия остров 😁

# 579
Е, да, темата е по аматьорски, професионалистите мислят по-различно.

# 580
разбрахме
само че, истински специалист, би съобразил и размери, и стил, и пространството...

# 581
Дори да кажем, че на Гери идеята има някаква реализация, цялата драма дойде от това, че дневната пак ще е в тъмната част, което толкова коментираме- да или не.
За да не влизам в излишни терзания ще избера частта с прозореца за спалня, другото хол/кухня( не разбрах какво точно), с остъклен портал, който да се отваря, когато спалнята не се ползва- така ще има светлина навсякъде.Дори затворен пак ще има светлина отнякъде ако е стъклен.Така или иначе повечето хора спят нощем, а дали вечерта ще ми е тъмно в хола не ме тревожи( ако е затворен порталът), защото ще пусна осветление.

# 582
  • Бургас
оф, като започнете...
аз не съм ни архитект, ни дизайнер
само имам 2 апартамента и 2 къщи строени, ремонтирани и обзаведени
и, твоите примери не вършат работа, в случая
трябва комбинативно мислене, да!
обаче  тия огромни дивани...

+1. Аз имам 6. "Професионалния" дизайнер го изгоних, след като засече две врати така, че едната да не може да се отвори, докато не се отвори другата. А що фасони бяха...
Картинките са много хубави, да, на височина 5 м и хол от 300 кв.м. И мислим да е функционално и удобно за използване, а не само красиво. И как да изискаме максимално от това малко жилище, за да е уютно и удобно  на всичките му обитатели, че и с перспектива за дете.
Тази стая ще се задръсти с въпросните мебели и няма да има грам въздух.

Ако хората не искат да местят кухнята и да имат нормална спалня на нейно място, вариантът със стъклената преграда е добър, макар и скъп.

# 583
Няма как да тъмно в едната част. Това се постига с осветлението.

# 584
зарових в обявите за Т0, т.е. за общо помещение спалня/хол, някои имат и кухненски бокс в отворен план, до 40кв. м. ги сортирах
всички за наем, за студенти, или туристи...
99% решения- без стени и прегради
просто, няма въздух на тези квадрати, та да затваряш допълнително
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт