Хитринки за всякакъв случай - 40

• 49 559
  • 741
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте,
С какви средста се борите срещу миризмите в къщи, особено тези от готвене?
Аз ползвам каталитична лампа. Купила съм я от Нотино. Там се продава и пълнител - течността, която се сипва в лампата. Много бързо елиминира неприятните миризми и освен това ароматизира въздуха.

# 181
White Silence, наистина ли върши работа тази лампа, не бях чувала за такова приспособление. Необходима ми е основно да поема миризмите от готвене. Колко време издържа един пълнител? Има ли и други консумативи? И една лампа достатъчна ли е за помещение от около 20 кв.м?

# 182
Здравейте,
С какви средста се борите срещу миризмите в къщи, особено тези от готвене?
Аз ползвам каталитична лампа. Купила съм я от Нотино. Там се продава и пълнител - течността, която се сипва в лампата. Много бързо елиминира неприятните миризми и освен това ароматизира въздуха.
Здравейте! По- добра ли е тази лампа от ароматизаторите с впръскване?

# 183
  • Sofia
Предпочитам ароматът на домашни ястия отколкото тази химия от ароматизаторите.
И аз съм с отворена кухня,печката е в усвоена тераса и близо до прозорци.При готвене работи аспиратора,а след него проветрявам и няма остатъчни миризми.
Избягвам само пържене на кюфтета и миризливи риби/цаца,скумрия,сьомга/

# 184
Абе, то от лек аромат на готвено до силна миризма на манджа има голяма разлика.
Според мен, аспирацията не е добра. Тръбата или самият аспиратор не бачкат, както трябва. Аз все имам късмет в това отношение, дори и в пет етажна кооперация си беше включен само моят аспиратор в тръбата. Сега в това ми жилище излиза директно през стената. Вътре пържа кютфета и изобщо не мирише, но на терасата може да ти потече лигата от миризмата😆 Не, нямам съседи наблизо, не ги жалете😆
Сега пуша под аспиратора и виждам димът, как бързо отива нагоре в него.

# 185
  • Пловдив
Я кажете как се освежават, обезмирисват кожени кецове? Освен с део спрей??? Др.начин?
Прах ги и пак не е ок...то нали са високи, не е като маратонките...и аха да се разлепи посметката и не смея пак.

# 186
Хлебна сода за да убие бактериите, защото обикновенно те причинямат лошите миризми. В малко вода я разтвори. Или пръскай обилно със дезинфекциращ спрей, примерно на марката Чисто. Големият ми син стъпвал в училище бос около шкафчето за преобуване с обувки на вътре и няма да ти кажа какво се носеше от 7 годишните му крачета. Че се ми и с триклобактер.

Я кажете как се освежават, обезмирисват кожени кецове? Освен с део спрей??? Др.начин?
Прах ги и пак не е ок...то нали са високи, не е като маратонките...и аха да се разлепи посметката и не смея пак.

# 187

Най-добре е изобщо да не се вмирисват. Носиш хигиенни стелки с въглен и няма никакви миризми.
https://shop.lillydrogerie.bg/titania-stelki-5363-47-aromatizirani-42-47

# 188
  • Пловдив
Ще пробвам, мерси.

# 189

Ама са дебелички и трябва обувките да не са ти тесни. Но пък увеличават допълнително комфорта от друга страна. Аз имам тесен крак и повечето обувки са ми широки и със стелките съм перфектно.

# 190
  • Варна
Със стик за ютия, който се маже на гореща ютия не успях да почистя уреда, но пък си напълних дупките за пара. Може някой да е по-сръчен и не направи беля като мен.

# 191
White Silence, наистина ли върши работа тази лампа, не бях чувала за такова приспособление. Необходима ми е основно да поема миризмите от готвене. Колко време издържа един пълнител? Има ли и други консумативи? И една лампа достатъчна ли е за помещение от около 20 кв.м?
За мен върши работа, защото първо елиминира неприятната миризма, освен, че ароматизира, т.е. не ги наслагва. От един пълнител се пълни повече от два пъти, зависи колко е голяма лампата. Не се изразходва бързо. Аз съм изхабила два пълнителя за една година, но я ползвам само, когато има по-тежка миризма, защото не обичам много ароматизатори. Помага, ако нещо се пържи, ако загориш храната и др. Ако работи например половин час, всичко е оправено, няма неприятни миризми. Пише, че може да се остави да работи дълго без надзор, но според мен за голямо помещение повече от час, едва ли, защото въздуха става  прекалено ароматизиран. Иначе може да се наложи да се смени по някое време фитила с камъчето, но той не се износва толкова бързо.

# 192
Аз също ползвам такава лампа от 4 години и съм много доволна. Още не съм сменяла фитила, макар че съм взела резервен. Доколкото имам спомен, в упътването пишеше да се ползва без прекъсване до 40 минути, но аз съм го ползвала и повече. Харесва ми и това, че има голямо разнообразие на аромати и си купувам различни според сезон, настроение...

# 193
  • Пловдив
Аз ползвам стик за почистване на плочата на ютия и съм доволна.  Дюзите за пара ги продухвам на макс върху памучен парцал. Всичко е ОК.

# 194
  • Mediterraneo
Търся съвет за почистване на розов портфейл от естествена кожа. Сигурно наближава 10 годин, абсолютно здрав, но вече много зацапан. Не искам да го сменям, удобен ми е, обичам си го. Пробвала съм с мицеларна вода и тоалетно мляко, нищо. Със спирт остава розово по тампона, не искам да свалям боята, а само мръсното. Разни почистващи мокри кърпи, нищо. Идеи?

Общи условия

Активация на акаунт