Хитринки за всякакъв случай - 40

• 49 568
  • 741
  •   1
Отговори
# 210
Ако фурната ти е с пиролиза, пусни я. Ако не - измий я хубаво с препарат за фурни и я остави известно време (през нощта или часове) с отворена врата или поне открехната. 

# 211
Бих минала и с кърпа напоена с оцетен разтвор след препарата за фурни. Аз и по принцип го правя де, тези алкални препарати все имам чувството че може и по-добре с изплакването, каквото и да правя. Оцетът би неутрализирал ако наистина има недоизплакнат остатък, но и също премахва и миризми та 2в1 с още 2 минути работа.

# 212
Киселите препарати обаче за някои фурни не са препоръчителни, не се знае как ще реагира емайлът или ако е някъде компрометиран, дали няма да тръгне корозия. Най-добре по този въпрос дамата да си види упътването и дали има ограничения.

# 213
Е, аз имах предвид слаб разтвор, малко оцет в повечко вода. Това нещо после също може да се отмие само с чиста вода.
Алкалните също са доста агресивни и там малко все ме е шубе че има остатък.

# 214
Да, трябва да е слаб разтворът. Че не се знае каква е фурната, в какво състояние е и дали вече няма някъде корозирали места. 
Аз не ползвам никакъв препарат, пиролизата е достатъчна. Поне от това се отървах и не я мисля. 

# 215
Бих изчистила с пепарат фурната, а след това бих опекла ябълки с канела или канелени кифлички. Много ми харесва уханието след това, дори да не ги ям

# 216
М, още сега ще пробвам прясното мляко и магическата гъба.

Магическата гъба ще свали боята, тя е просто абразив, а не вълшебна.
Иначе прясното мляко е класика, там вреда няма да има.
Някога имаше една пяна за чистене на офис мебели на 3М, ама май не я виждам вече в продажба. С нея съм мила кожа с перфектен резултат.  Но имам еретичната идея какво може да я замести. Може да пробваш и пяна за дупе от аптеките. Не се смей, това е пяната, с която се мият дупетата на лежащо болни. Нежна е за най-чувствителната човешка кожа и наистина измива.

# 217
Относно почистването на ютия - най добре ми се получава със стик за почистване на ютии от Джъмбо. Пак там има и някакви кърпички, но за повърхността на моята ютия- не вършат раота.

# 218
  • Mediterraneo
ЧС, не се смях, но за първи път чувам за тази пяна за дупе Simple Smile
Реших, че ще го пусна в пералнята на общо основание.

# 219
ЧС, не се смях, но за първи път чувам за тази пяна за дупе Simple Smile
Реших, че ще го пусна в пералнята на общо основание.
Тя не е само за дупе, а изобщо за почистване на тялото на лежащо болни, ама ЧС е наблегнала просто на добрите му почистващи свойства, че на някои места са най-необходими Simple Smile

# 220
Чувала съм, че кожа се почиства с тоалетната мляко. Не съм пробвала обаче.

# 221
  • Mediterraneo
И аз съм чувала, затова първо пробвах с това. Ако е черна кожата, няма да си личи колко непочистена е всъщност. Придава блясък, но до там.

# 222
А след прането как е, помогна ли? Че след всичко дето изписахме, ми е любопитно кое помага в крайна сметка Grinning

# 223
Пера редовно портмоне от естествена кожа, черно. В леген с течен препарат. Пера ръкавици от естествена кожа, тях и в пералня.

# 224
Аз бях пуснала в пералнята едни ръкавици от естествена кожа...ами станаха ми малки и твърди.
Като стана тема за пяната за лежащо болни да добавя, на някого може да му е полезно, че има сапунени гъби за лежащо болни. Мокриш гъбата с вода и се измива тялото на болния без да е необходимо изплакване.

Общи условия

Активация на акаунт