Хитринки за всякакъв случай - 40

• 49 521
  • 741
  •   1
Отговори
# 105
  • offshore & overseas
Подкрепям, с „парцалче“ Swiffer е възможно петната да се премахнат, като се мине няколко пъти напред-назад, а може и леко да се позатърка даже. Аз съм махала подобни от екрани или от телевизора.

Скрит текст:

# 106
Момичета, бърсах екрана на ТВто и ми останаха следи от препарата, които ме побъркват. Не знам как да ги махна. Като е изключен седи като замазано и страшно много ме дразни.
Скрит текст:
А с какъв препарат е бърсано това? Да не би той да не е подходящ за такъв екран? Една приятелка така се ядосваше как замазала телевизора до безобразие, а тя беше хванала съвсем друг препарат и се чудеше какво става. След минаване с препарат за екрани си дойдоха нещата по местата.
Иначе аз бърша предимно с кухненската ролка, че тя ми е винаги под ръка, с микрофибърна кърпа също не съм имала ядове.

# 107
Момичета, бърсах екрана на ТВто и ми останаха следи от препарата, които ме побъркват. Не знам как да ги махна. Като е изключен седи като замазано и страшно много ме дразни.

Вероятно сте сложили много препарат и кърпата не е успяла да го попие,а просто е изсъхнал. Аз за прах и за екрани използвам на медикс - за стъкла и гладки повърхности

# 108
Точно препарат за стъкло не е най-подходящият за такива екрани, с него често си става на такива хвърчила също... Аз затова първо за препарата попитах, защото съм виждала точно такъв резултат.

# 109
Чистачката в офиса беше решила да се направи на много работна и една сутрин намерихме всички монитори в офиса замазани. За два монитора загубих почти половин час да спася пораженията. С кърпичка за екрани и специален спрей.
Скрит текст:

Последна редакция: пн, 04 ное 2024, 21:48 от Clo - Camille

# 110
Като сме на тема чистене и аз се сетих да попитам нещо. С какъв препарат и парцал, най-лесно и без много търкане, се почистват петна от мазни пръстчета по тъмни мебели. Много са неприятни и досадни! Blush

# 111
Хайде и от мен въпрос за чистене. Жълти отпечатъци от чаша с куркума по бяла (боядисана) маса.

# 112
Има български препарат за петна - Клири. 2 вида. С ензими и без. Това нещо почиства дори и петната от червено вино в мивката! Оставя се да се активират ензимите 15тина минути. Той е за дрехи. Но е ненадмминат и за повърхности!

Хайде и от мен въпрос за чистене. Жълти отпечатъци от чаша с куркума по бяла (боядисана) маса.

Последна редакция: вт, 05 ное 2024, 08:03 от КремонаЛиза

# 113
За мебелите с мазните пръстчета - зависи от покритието на мебелите, но да речем с всеки препарат за мебели би се получило. Ама и пръстчетата да ги храниш на маса и да ги пускаш да щъкат само измити, инак няма отърване Simple Smile
За куркумата - щом масата е боядисана веднъж, значи може да преживее и второ боядисване, ако не се получи или се увреди от почистването, но бих пробвала деликатно с магическа гъба (първо на много малка повърхност и без голям натиск), почиствала съм така петно от бял шкаф. В зависимост от боята и лака обаче може мястото на почистване да се матира, затова внимавай. Една дама беше писала преди време, че постепенно с времето и почистването (обичайното) се е отстранило петно от ягоди от бяла боядисана маса, ама за куркумата не знам дали ще е възможно. Ако възрастта на причинителя позволява, прехвърли му това занимание, включително и евентуално последващо боядисване Simple Smile

# 114
  • На брега на реката
Мари, опитай с лимонов сок или кислородна вода, без механично триене.

# 115
Чак сега виждам че ми е преместен въпроса. Извинявам се че отговарям късно. Замазано е точно с Медикс за стъкла, лилавия. Само него ползвам. Откакто е купен телевизора все го бършех само сухо екрана. Преместих се и уморена от дългия път го омазах с Медикса. Ще търся препаратите които препоръчвате. Така не ми се ще да ми седи. Чудех се дали с вода ще мога да махна следите ама смея ли да го бърша така...

# 116
Водата ще влоши положението. По-добре изчакай и си вземи препарат.

# 117
Чак сега виждам че ми е преместен въпроса. Извинявам се че отговарям късно. Замазано е точно с Медикс за стъкла, лилавия. Само него ползвам. Откакто е купен телевизора все го бършех само сухо екрана. Преместих се и уморена от дългия път го омазах с Медикса. Ще търся препаратите които препоръчвате. Така не ми се ще да ми седи. Чудех се дали с вода ще мога да махна следите ама смея ли да го бърша така...
Недей с вода, купи си препарат който е изрично за екрани. Има спрейове, има и мокри кърпички, спрейовете естествено са доста по-бюджетни. Не ти е важно кое от двете и каква марка, а да е предназначен за това. Не са нещо екзотично, няма да търсиш дълго.
Една приятелка така беше замазала нейния преди години, тя имаше едно голямо чудовище от старите с кинескоп, смятайте за колко отдавна говоря. И като го смени с плосък, на кафе у съседката видяла че съседката тръкнала нейния с мокри кърпи. Прибрала се, извадила пакет мокри кърпи и давай... с двете ръце се държеше за главата като отидох. Нейните кърпи, естествено, не бяха за екран, а за бебешко дупе Grinning Стария преди това си го бършеше с препарата за прозорците, то нали пак стъкло, ама с този беше ударила на камък. Показах й аз с какво чистя монитора, оправихме и нейния набързо. После сума време разправяше на другия съсед какъв вълшебен препарат й показала Натка Grinning
Просто различните препарати са за различни неща, иначе и с това за стъклата, и с бебешките мокри кърпи колко неща могат да се почистят... ама нека да не е точно това Grinning

# 118
  • Street of Dreams
Това лято бърсах телевизор в апартамент, в който рядко ходим. Съответно беше доста прашасал. Извадих специалните мокри кърпи за екрани, които винаги имам, но ефектът беше кошмарен - самите кърпи от стоене сякаш се разпадаха/разлагаха и оставяха следи по огромния екран. Оправих положението точно с кухненска хартия и препарат за стъкла. Рисковано беше, но проработи.

# 119
Някои препарати стават наистина (пробвала съм с един аерозол на Лидл и бял Медикс), но не знам дали не зависи и от самия монитор, това може да е също от значение, ако са различни. 

Общи условия

Активация на акаунт