Хитринки за всякакъв случай - 40

• 49 529
  • 741
  •   1
Отговори
# 120
И аз съм в клуба на размазан екран на телевизор. Преди 2 седмици избърсах насъбралата прах от екрана с обикновени мокри кърпички, и състоянието стана плачевно.

# 121
Какво им треперите толкова на тия телевизори? Аз ги бърша първо с обезмаслител и после с влажна кърпа. С обезмаслителя свалям кафяв слой мръсотия, точно това което размазвате с мокрите кърпи.
Шокирах ли ви?😆 Нищо им няма и са чисти без петна и следи. Единият е вече на 7-8г. без никакви щети.

# 122
  • Street of Dreams
Шокира ме, да 😅
Този телевизор да не се намира в бар? Само там съм виждала такъв кафяв мазен слой, който се получава от цигарите.

# 123
Екрани се мият с всичко, даже и с намокрен швамтух или със спрей за стъкло. Важното е после веднага да се избърше и полира със салфетка, домакинска хартия или някакъв там мек текстил.

# 124
Шокира ме, да 😅
Този телевизор да не се намира в бар? Само там съм виждала такъв кафяв мазен слой, който се получава от цигарите.
Не е в бар😆, в спалнята на мм е. Отсреща е климатикът и може би затова става кафяво, а и той го оставя включен почти денонощно. Спи, гледа, излиза -тв работи. Другите два ги мия с обезмаслител веднъж годишно и няма кафяво. Единият не е включен даже в тока откакто е монтиран на стойката, а другият за 2-3г е пускан 2 пъти на НГ за речта на президента😆

# 125
А вие с какъв препарат чистите прахта от мебелите си? Препаратът, който изпозвате, разпенва ли се и лесно ли се отстранява с намокрена микрофибърна кърпа? Колко пъти в месеца триете прах?

# 126
Преди време беше коментирано, но сега не намирам постовете... 😪Моля препоръчайте ми ефикасен  препарат срещу котлен камък, който се е наслоил в дупката на тоалетната чиния. Водата е изключително варовита и отскоро взе да се натрупва малко по малко и ми се иска да го изчистя навреме, за да не се стига до патови ситуации. 😊

# 127
А вие с какъв препарат чистите прахта от мебелите си? Препаратът, който изпозвате, разпенва ли се и лесно ли се отстранява с намокрена микрофибърна кърпа? Колко пъти в месеца триете прах?
Прах чистя през няколко дни. Много е праши всичко, макар от цветът на мебелите да не личи. Бърша с каквото имам под ръка - обикновено някой универсален препарат за повърхности. В момента съм на Frosch. От време на време, ако ме мързи да пръскам и забърсвам, минавам само с четка Swiffer. Събира чудесно праха.
Ние сме голяма част от деня вкъщи (home office) и държа да ми е чисто, затова ежедневно минавам с прахосмукачка и през ден мия баня и кухненски плот/мивка. Преди време, когато всички бяхме по цял ден навън вкъщи се чистеше 1 седмично.

# 128
Преди време беше коментирано, но сега не намирам постовете... 😪Моля препоръчайте ми ефикасен  препарат срещу котлен камък, който се е наслоил в дупката на тоалетната чиния. Водата е изключително варовита и отскоро взе да се натрупва малко по малко и ми се иска да го изчистя навреме, за да не се стига до патови ситуации. 😊
Използвам Доместос, Zeroline gel.
Внимавайте с него, защото е кисерина. Не бива да се смесва с белина и да попада върху мозайка. За теракот няма проблем. В последно време трудно го намирам обаче в магазините.

# 129
  • offshore & overseas
Скрит текст:
Преди време беше коментирано, но сега не намирам постовете... 😪Моля препоръчайте ми ефикасен  препарат срещу котлен камък, който се е наслоил в дупката на тоалетната чиния. Водата е изключително варовита и отскоро взе да се натрупва малко по малко и ми се иска да го изчистя навреме, за да не се стига до патови ситуации. 😊
Използвам Доместос, Zeroline gel.
Скрит текст:
Внимавайте с него, защото е кисерина. Не бива да се смесва с белина и да попада върху мозайка. За теракот няма проблем. В последно време трудно го намирам обаче в магазините.
Zero limescale ли е това?Nerd

Може като алтернатива да се използва някой от bref-овете за тоалетна, на чиято опаковка е посочено, че са против котлен камък. Оставя се да подейства известно време (поне половин час) и се изтърква хубаво. При нас водата също е варовита и една част от натрупания камък не успявам да отстраня напълно. Дразни ме, че си стои, но не чак толкова, че да взема сериозни мерки.Relaxed

За мебелите не използвам препарати и чистя рядко (няма да пиша колко рядко, за да не скандализирам темата Smiling Imp). Откакто използвам Swiffer, зачестих защото е по-лесно и приятно. Преди това чистех с микрофибър от дъжд на вятър.

# 130
Хаха, и аз няма да си призная колко рядко бърша прах, но ползвам само влажна кърпа без препарат. Не виждам смисъл от него. Някога ще си купя суифър и аз, решено е но някак не ми е в приоритетите и се сещам само като започна да бърша вкъщи.

# 131
  • Mediterraneo
Поне веднъж седмично ми се налага да чистя прах. При нас е изключително прашно, въпреки че сме далеч от улици, прахолякът се вижда във въздуха. а духне ли вятър, вкъщи става ужас. Имам стъклена маса на терасата, всяка сутрин кърпата, с която я чистя е жълто- кафява от пясъка/ праха.

# 132
Да, черния Доместос.

# 133
Ооо и аз ше купя тази четка за прах Swiffer. Насочих се към тази с телескопична дръжка. https://www.dm-drogeriemarkt.bg/swiffer-chetka-s-drazhka-za-poch … 006540316603.html После тези кърпи на четката перете ли ги? Прочетох, че продават и кърпи за тази четка.
В понеделник чистих прах с микрофибърни кърпи 2 броя, като ги изплаквах със студена вода няколко пъти, за да ги почистя от насъбрарата прах и пак чистих. Вчера ги изпрах на ръка с ръчен прах. Щях да ги изпера в понеделник, но има строг режим на водата. Въобще не ми се перат и кърпи за пране, но явно няма как. Преди чистих с мокри кърпи, но по много използвах. Лесно беше. Триеш и хвърляш. Но неизгодно е. Бързо свършваха кърпичките.
Еее, това пък прекарено всеки ден да се пуска прахосмукачка, освен ако няма малки деца, които да цапат. Пускам прахосмукачкя от 5 до 10 дни. Живея с брат ми. Ако не беше той, който прави мърсотия, като яде навсякъде, щях да чистя 1 път в месеца. Баня се чисти 1 път в месеца. Мивки на 2-3 седмици.

# 134
Извинявай, ама "праха", че това "прахта" от мебели втори път ми избоде очите във форума за седмица (първият май не си ти Simple Smile )
Аз чистя дървени мебели с "Мебелин" напоследък- първо обирам праха (ако има видим) с микрофибърна за прах, после с друга нанасям мебелин и лъскам пак със суха кърпа, но вече да попие остатъка, т.е. да се полират. Иначе имам кърпички и аерозолни пак за мебели и ползвам често - Пронто, Медикс.  Тях обаче не мога да ползвам за всички мебели, защото се замазват, именно заради тях купих "Мебелин" и съм доволна.

Общи условия

Активация на акаунт