Хитринки за всякакъв случай - 40

• 49 541
  • 741
  •   1
Отговори
# 135
Не ти ли мирише много остро Мебелина? Мен ме дразни миризмата му.

# 136
Екраните на TV ги забърсвам с влажна гидория, както и праха по мебелите, в къщи не се пуши и нямаме домашни любимци! Мивката в банята и батериите ги мия всяка вечер преди душ, обичам да са ми лъскави Simple Smile! Откакто остъклихме и двете тераси има много по малко прах в къщи Simple Smile! Роботчето го пускам 2 пъти седмично да чисти и мие. Повечето мебели, които са бели ги бърша с почистващи кърпи от DM или Лидл.
Филтрите на климатиците чистя на 2-3 седмици, никога не е имало жълт прах!

# 137
Не ти ли мирише много остро Мебелина? Мен ме дразни миризмата му.
Мирише си, да. Обаче имам мебели, на които не понася друг препарат - замазват се и започват да лепнат. Те са май с някакъв специфичен лак. Бързо обаче се изпарява и проветрява и няма дълготрайна остатъчна миризма.

# 138
  • Бургас
Праха го бърша със суха хавлиена кърпа - имам 2  точно за тая цел. Това е за ежедневното почистване. За по-обстойно прозорци, огледала, хладилник, готварска печка, телевизор и врати, и т.н. всички повърхности ги мия с този препарат. Има го в различни цветове, но белият е просто фантастичен! Дори пръскам по пода и минавам с подочистачката. Ухае на свежо, чисто и почиства много добре без да уврежда. Може на пяна да се пръска, а може и като спрей.

# 139
  • Somewhere far away
и аз имам същия само че зелен.

# 140
Преди време беше коментирано, но сега не намирам постовете... 😪Моля препоръчайте ми ефикасен  препарат срещу котлен камък, който се е наслоил в дупката на тоалетната чиния. Водата е изключително варовита и отскоро взе да се натрупва малко по малко и ми се иска да го изчистя навреме, за да не се стига до патови ситуации. 😊

Тези таблетки вършат страхотна работа.

# 141

Извинявай, ама "праха", че това "прахта" от мебели втори път ми избоде очите във форума за седмица (първият май не си ти Simple Smile )

Прахта не е грешка.  Там е точно както с газ - газът и газта за различните видове газ.  Прахът казваме, когато е нещо насипно, но прахта е това, което се носи из въздуха и се бърше с парцала от мебелите. Вярно, че е дублетна форма и не се използва често (може би затова дразни слуха), но не е и грешка.

https://kaksepishe.com/prahat-prahta/

# 142
  • offshore & overseas
Сухите кърпички на Swiffer са за еднократна употреба (има 2 вида за бърсане на прах от мебели и пр., но това е вече подробност). Бърша, докато кърпичката събере прах и не може повече да се използва. След това изхвърлям и ако не съм свършила работата, нанизвам нова.

Възможно е да съществуват и микрофибърни за многократна употреба, които да се поставят на дръжката, обаче аз не съм се интересувала. Не е много икономично от финасова, а и от еко, гл.т., но това е единственото, което използвам с удоволствие. Всички други варианти ме карат да “забравям“, че и мебелите трябва да се почистват чат-пат. Relaxed

Таблетките за тоалетна от ДМ ще ги потърся. Заинтригуваха ме.

# 143
За котлен камък е много ефикасен Viakal. Взимам го от Гърция, но може и тук да има вече. Много ефикасен. При майка ми има много котлен камък. Само това спасява нещата.

# 144
ЧС, а на нас в училище едно време ни се караха за такава употреба (когато се касае за прах върху мебели). Останало ми е. А за улична прах/прахта, ж.р. Т.е. формите са дублетни, но употребата им не е равностойна, поне така са ни учили.   

# 145
Може някога да е било друго, може учителката ви да е имала такива пристрастия... Не мога да коментирам. Но знам, че в това отношение прах е същото като газ. То и за газа много хора не правят разлика и бъркат.
Подобни грешки се правят и с "грахта", вместо "грахът" и там вече е грешка.

# 146
  • Бургас
Аууу, сега вникнах! Котлен камък в дупката на тоалетната чиния. Купувам 2 шишета кислол, изсипвам ги в тоалетната, затварям капака и отивам да пия кафе на терасата. След един час или там някъде, + - 15 минути, тръквам с четката за тоалетна и всичко пада без да натискам.

# 147
Благодаря на всички относно идейките за препаратите срещу котлен камък.
Таблетките на DM ги загледах точно оня ден, но не ми вдъхнаха доверие, но сега вече ще ги купя.
Относно кислола, няма ли опасност да разяде тръби или покритието на фаянса?
Viakal съм го срещала някъде, записвам си да го търся, както и Domestos-a.
Прах чистя от мебели с микрофибърна кърпа напоена с вода+омекотител за пране.
Екрана на Тв чистя със спрей за екрани на Медикс и памучна кърпичка за почистване на екрани или за почистване на стъкла на очила.
Във връзка с праха, някой използвал ли е пречиствател на въздуха за контакт? Загледах един в Тему без филтри, само се включва в контакта.

# 148
  • Бургас
Относно кислола - явно не разяжда нищо, защото го ползвам от много години и досега не е имало проблем. Пък не са ми някакви специални тръбите.

# 149
Много благодаря

Относно кислола - явно не разяжда нищо, защото го ползвам от много години и досега не е имало проблем. Пък не са ми някакви специални тръбите.

Общи условия

Активация на акаунт