Хитринки за всякакъв случай - 40

• 49 605
  • 741
  •   1
Отговори
# 270
  • Sofia
Споделям нещо за конденз...видях го на клип в нета и реших да пробвам...
Слагат се коркови тапи на 10см разстояние една от друга.
От 3дни не забелязвам да има овлажняване 👍

# 271
Къде се слагат корковите тапи?

# 272
Предполагам само, че на перваза.

# 273
Аз слагам 3-4 коркови тапи в купата с плодовете, по-бавно се развалят. Бях го чула това от една приятелка. А тази година като бяхме на Пампорово ми направи впечатление, че на всеки етаж имаше стъклени кутии пълни с коркови тапи. Предполагам, да обират влагата и конденза. Мисля, че трябва да са от истински корк, че сегашните тапи на бутилките са едни пластмасови и те надали ще имат ефект.

# 274
Идвам с една странна молба-препоръчайте ми моля голяма качествена тава за печене. От какъв материал трябва да е, за да не залепва и същевременно да не се драска лесно? Ще я ползвам основно за мусака, баница, пица…

# 275
За мусака и баници аз си ползвам една голяма, кръгла, алуминиева от едно време. Мие се лесно, и да се наложи леко киснене, пак пада всичко, в краен случай и с телче няма проблеми. За някои неща слагам и хартия за печене.

# 276
Е тя съвсем незалепваща трябва да е с покритие, което пък лесно се драска дори и да не е точно тефлон, трябва да си я пазиш. Айде, мусаката си я правиш на порции с шпатула или от сорта, но баницата като я нарежеш с ножа и това покритие малко няма да е ОК след някоя и друга баница. Аз в редките случаи когато правя баница даже размазвам малко от плънката по дъното преди да почна да редя - аз си я искам да залепне че после я обръщам гореща, да остане бухнала Grinning
Пица поначало е хубаво върху вече добре нагрята тава или плоча, освен че пицата се разточва върху поръсено брашно или семолина, та тя и така не залепва. Ако не ти се правят точно такива маневри (макар че и на вкуса се отразяват), печеш върху хартия, хем по-лесно я прехвърляш в тавата така.

# 277
Пица и други сухи неща пека в тавата на фурната, по-голямо няма накъде. Задължително върху хартия.
Големите ми тави са емайлирани и от стомана, и в двата вида готвя всичко, предимство на стоманената е, че не трябва да я пазиш от увреждане. Баница пека в стъклена тава, защото най-лесно се почиства. Като се накисне за малко стъклото, всичко залепнало и запечено пада много лесно, и после в миялната. Незалепваща с покритие никога не съм имала и не бих купила.

# 278
От баница и подобни каквато и да е тавата, като накиснеш и пада всичко.
В моята кухня никога не е имало телчета за търкане на тави и тенджери и не възнамерявам да има, ненавиждам ги тия неща. Имам една четка с дълга дръжка, мисля че точно за съдове се води, от време на време се случва да посегна и към нея но тя не е много твърда и е по-скоро за удобство отколкото за друго. Май повече я ползвам като мия някой буркан или от сорта Grinning
Това да не залепва баницата по-скоро ми прозвуча като да се затруднява да я сервира понеже залепва за тавата, но чак такова залепване май не съм имала. Аз писах че даже нарочно мажа малко от плънката че да се задържи, иначе пада от тавата като я обърна.

# 279
  • Sofia
Къде се слагат корковите тапи?
На перваза под дограмата.

# 280
Момичета здравейте
Знаете ли някакъв трик за вадене на петна от естествен паркет. Ще приложа снимка на петна от капки обезмаслител

# 281
Паркетът лакиран ли е?

Това е универсален почистващ препарат за паркет, и за омаслен и за лакиран.
https://www.parketpro.bg/produkti/pochistvane/lak/preparat-unive … oglie-d%60oro-1-l

Последна редакция: нд, 01 дек 2024, 17:43 от Clo - Camille

# 282
Ще пробвам.
Гледах в youtube слагат водороден пероксид

# 283
С кислородна вода нищо няма да се получи. Това е водороден пероксид

# 284
Зависи колко дълбоко е попило замърсяването. Ако е повърхностно с жулене и после лакиране. Ако е дълбоко май някакво избелване, може би белина. И после стъргане.

Общи условия

Активация на акаунт