Хитринки за всякакъв случай - 40

• 49 582
  • 741
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте, сложихме  килими вкъщи, но много се пързалят и разместват. Тези подложки и ъгли вършат ли работа? Нещо конкретно бихте ли ми препоръчали?
На мен никаква работа не ми свършиха. Сложих ги по ъглите, едни останаха залепнали на килима и ми щръкнаха ъглите на горе, другите останаха  залепени за пода. Освен да има някакъв трик за слагане. Аз на черджета за баня ги бях сложила всъщност. Не ми допаднаха нещо. Че и сума и пари дадох за тях. На боклука заминаха при мен.
И аз преди време исках да залепя един килим, който се навиваше и местеше и направих грешката да го залепя в ъглите с двойнозалепващо монтажно тиксо. Когато се наложи да го махна, дърпайки, скъсах/разнищих килима. Та и аз не знам кое е добър вариант, но недейте с такова тиксо...

# 256
Аз имам от юск противоплъзгаща подложка, супер евтина беше. Идеална работа ми върши. Не съм я слагала по ъглите, а под килима, около 30х100см е моята.

# 257
И моите подложки не са в ъглите, а под самите килими, нямам проблем с тях. След дълго време се поразместват някои (зависи от материята и теглото на самия килим), но се поправят.

# 258
Има ли някаква хитринка при изпиране на носна кърпичка (забравена в някой джоб) да се съберат на едно място парченцата от нея, а не да я чистя после от всички дрехи и от пода докато простирам Grinning

# 259
Има ли някаква хитринка при изпиране на носна кърпичка (забравена в някой джоб) да се съберат на едно място парченцата от нея, а не да я чистя после от всички дрехи и от пода докато простирам Grinning
О, чудесно би било. За по- лесно почистване след изсъхване на дрехите ползвам ролките с лепеща хартия, че преди си играех с хартиено тиксо и беше тегоба.

# 260
  • София
Слагам линк към моя въпрос за същия проблем в миналата тема
https://bg-mam.ma/p/1654920/48520564
Виж някой от отговорите след това.
Аз лично изпрах отново дрехите и след изсъхване чистих с лепяща ролка

# 261
Аз търся хитринка как да не се плъзга мокетено килимче върху лакиран паркет?
В Юск и ИКЕА има някакви подложки, за които четох отзиви, че оставят лепило върху пода и много трудно се почистат.
Та, ако някой има решение и е доволен, моля да сподели...

# 262
Аз имам от Икеа силиконова мрежеста подложка - не се лепи и поддържа килимите на място. Продава се на руло и си режеш, колкото ти трябва. Не помня колко е общата дължина на рулото, ще видиш по етикет. Ползвам от същото даже и като подложка за постелката за гладене, че се плъзга по масата - не ползвам маса за гладене, че много ги мразя и гладя на трапезната, че ми е много удобна на ширина и височина, но със специалната постелка.

# 263
Моята подложка от юск е мрежеста, някакъв вид пластмаса или гума. Няма откъде да остави лепило върху пода, материалът не се разлага. Ползвам я 7-8 години вече, не е мръднала на външен вид, абсолютно чист ми е и килимът, и ламинатът под него.

# 264
  • Sofia
Може с топъл силикон да се направят точици/фигурки на килима отдолу,за да не се плъзга.

# 265
Струва ми се, че подобни подложки съм виждала по китайските магазини за дом. потреби.
Не знам колко ефективни са и сякаш с малка широчина бяха, вероятно за стъпки.

# 266
Аз имам от Икеа силиконова мрежеста подложка - не се лепи и поддържа килимите на място. Продава се на руло и си режеш, колкото ти трябва. Не помня колко е общата дължина на рулото, ще видиш по етикет. Ползвам от същото даже и като подложка за постелката за гладене, че се плъзга по масата - не ползвам маса за гладене, че много ги мразя и гладя на трапезната, че ми е много удобна на ширина и височина, но със специалната постелка.
https://www.ikea.bg/products/stopp-podlozhka-protiv-podhlazvane/90549052/
Кубратова, за тази ли става въпрос?

# 267
Скрит текст:
https://www.ikea.bg/products/stopp-podlozhka-protiv-podhlazvane/90549052/
Кубратова, за тази ли става въпрос?
Точно за тази. И не е необходимо да попада под цялата площ на килима, в селската къща под по-голям килим съм сложила две ленти и го държат. Не е мокетен, но мисля, че и за мокетен няма да е нужно повече.

# 268
Благодаря,
Казвам мокетен, защото е много лек и малък 1.30 на 1.90 м. И се плъзга ужасно.

# 269
Здравейте, сложихме  килими вкъщи, но много се пързалят и разместват. Тези подложки и ъгли вършат ли работа? Нещо конкретно бихте ли ми препоръчали?
Ние преди две седмици си купихме нови пътеки за спалнята,които се оказа че се пързалят.Купихме от Джъмбо въпросните лепенки за килими,които не изкараха много-днес тичайки котката размести едната пътека.Явно не са толкова качествени.

Общи условия

Активация на акаунт