Хитринки за всякакъв случай - 40

• 49 578
  • 741
  •   1
Отговори
# 240
Това е тъпо. По-правилно е да има цип, а пък копчетата допълнително за украса евентуално. Вероятността да се откъснат копчетата при разкапчаване е голяма и затова се слага цип. Там няма дърпане. Шушляковият плат не е здрав като дънков например, за да закопчаваш с такива копчета.

# 241
Да да така е, ама онлайн го поръчах и така, даже ще ги накарам да ми сложат цип.

# 242
Има и шушлякови якета с тик так копчета, например скиорски. Но там са взети мерки да се осигури здравина. А якето на снимката е пълно менте откъм дизайн. Не знам като цена, но има само форма и толкоз.

# 243
Здравейте, сложихме  килими вкъщи, но много се пързалят и разместват. Тези подложки и ъгли вършат ли работа? Нещо конкретно бихте ли ми препоръчали?

# 244
Съвсем случайно открих, че паничката на кучето много лесно се измива от мазнината на гранулите с оцет😂 хитринка за такива като мен без миялна машина, но с 🐶

# 245
Подложките за килими вършат работа, аз съм вземала от Икеа.
За оцета и мазнините - това е стар трик за мазнини, още от времето, когато миехме стъклените бутилки от олио, само така ги миех. Въобще всякакви съдове и мазнини се мият лесно, когато се добави оцет или лимонов сок към препарата за съдове, просто пръсваш на гъбата с препарата или на самия съд.

# 246
Здравейте, с какъв препарат  най - добре се мие стъкло на камина. Засега сме я ползвали инцидентно, още не сме ползвали средство за миене.

# 247
Сестра ми съм я виждала да топва влажна гъба в пепелта и да търка с нея стъклото, като че ли доста лесно ставаше, поне от моя поглед отстрани. Това за от вътрешната страна, естествено, отвън мисля че си го бършеше без да му придиря нещо специално.

# 248
С мокри кърпи топвам в пепелта и търкам стъклото на камината, след това забърсвам с кухненска хартия. По този начин става бързо без препарати и стъклото свети.

# 249
Ако е нещо упорито и не се изчисти с пепелта, има и специализиран препарат за стъкла на камини, според мен добре чисти.

# 250
Ние я чистим със навлажнен парцал и сода, баща ми пък с обезмаслител, но трябва да е изсъхнало стъклото на 100% преди да я палите

# 251
Ако е нещо упорито и не се изчисти с пепелта, има и специализиран препарат за стъкла на камини, според мен добре чисти.
Как се казва този препарат?

# 252
От личен опит препоръчвам този препарат:
https://praktiker.bg/bg/Pochistvashti-preparati/PREPARAT-ZA-STAK … KITTFORT/p/472487

Само пръскаш и целият нагар от стъклото се стича сам. Нужно е само да избършеш с кухненско руло.

Преди този препарат бяха страшни гимнастики - с мокри кърпички и неспециализирани препарати. Отнемаше ми старшно много време и търкане. С този препарат за 5 минутки всичко свети Simple Smile

# 253
Как се казва този препарат?
А, де...в селската къща е. Сигурно е подобен на предложения от Ванеса, защото точно така протича почистването - бързо, качествено и само с хартия забърсваме. Аз пък и множествено число сложих, ама главно ММ се занимава с това Simple Smile  Обаче виждам, че става бързо и стъклото наистина свети.

# 254
Здравейте, сложихме  килими вкъщи, но много се пързалят и разместват. Тези подложки и ъгли вършат ли работа? Нещо конкретно бихте ли ми препоръчали?
На мен никаква работа не ми свършиха. Сложих ги по ъглите, едни останаха залепнали на килима и ми щръкнаха ъглите на горе, другите останаха  залепени за пода. Освен да има някакъв трик за слагане. Аз на черджета за баня ги бях сложила всъщност. Не ми допаднаха нещо. Че и сума и пари дадох за тях. На боклука заминаха при мен.

Общи условия

Активация на акаунт