Хитринки за всякакъв случай - 40

• 49 625
  • 741
  •   1
Отговори
# 285
На тази снимка не личи, а и потребителката не каза има ли лак върху този паркет или няма. Тези петна може и само лакът да е реагирал с обезмаслителя, а дървото изобщо да не е засегнато.

# 286
Здравейте. Имам готварска печка, която е с двойно стъкло, как да изчистя м/у двете стъкла или как да сваля цялата вратичка?

# 287
За всяка печка би трябвало в упътването да пише как се свалят и се монтират стъклата, защото има разлики.

# 288
Бих потърсила видеоклипчета за конкретния модел, на днешно време малко са нещата дето няма да намериш видео как да ги разглобиш Grinning Това отделно от описание в инстркцията, разбира се.

# 289
  • София
При разчистване намерих няколко различни парчета естествена кожа. Тези, които са по- дебели и тези, навити на малка ролка са гладки, но тънките са сгъвани и са много намачкани. Искам да използвам едното за претапициране на малка табуретка. Не съм сигурна дали може да се изглади с ютия или да го намокря и опъна после, но ме е страх да не съсипя нещо. Как бих могла да го оправя?

# 290
Веднъж си купих кожено елече, но като го извадиха от плика имаше гънка. Продавачките казаха, че мога да го изгладя и стана, никакъв проблем. Обаче трябва да е боядисана кожа, а не кожа с ПУ покритие. Втората може и да не издържи. пробвай леко в ъгълчето, но хубавата кожа за дрехи се глади.

# 291
  • София
Хубава истинска кожа е, няма покритие. Би трябвало да е от периода 1970-1980 г.
Ще пробвам, благодаря!

# 292
  • Варна
За по-сигурно сложете кърпа върху кожата.

# 293
  • Sofia
Задължително с кърпа се глади кожата.

# 294
При разчистване намерих няколко различни парчета естествена кожа. Тези, които са по- дебели и тези, навити на малка ролка са гладки, но тънките са сгъвани и са много намачкани. Искам да използвам едното за претапициране на малка табуретка. Не съм сигурна дали може да се изглади с ютия или да го намокря и опъна после, но ме е страх да не съсипя нещо. Как бих могла да го оправя?
Тук е описано как се глади кожа.
https://www.instagram.com/reel/DCTo6g0ouO7/?igsh=ZGd6bHcyYXp4dTI2

# 295
Можеш да я напръскаш с вода със пулверизатор,  от опаковата страна да се навлажни леко и после да притиснеш с нещо тежко отгоре.  Там където са гънките.

# 296
С какво да извадя петно от грес от зимно яке с пух?

# 297
Хитринка за премахване на кръв от дамаска?
Порязах се леко и без да искам съм изцапала...

# 298
  • Варна
Преди време бях питала за изпитан препарат за дамаска на столове. Нашите са тъмно сиво - почти черно, бяха изцапани с какво ли не. Имахме точки от една верига бензиностанции и просто за опит купихме един препарат за почистване на дамаска на кола. Марката е някаква немска  -  Nigrin. Изчисти столовете много добре. Но тярбва да кажа, че бяха влажни 1 ден. Следвахме инструкциите на флакона. Споделям, ако на някой е полезно.

# 299
Хитринка за премахване на кръв от дамаска?
Порязах се леко и без да искам съм изцапала...

Кислородна вода на тампон за грим. И така няколко пъти. И накрая, ако все пак леко розовее, пране.
Имам опит със солидно  напоена с кръв кувертюра, сега не и личи.

Последна редакция: чт, 05 дек 2024, 22:11 от Черна станция

Общи условия

Активация на акаунт