Машина за пуканки – струва ли си?

• 1 320
  • 28
  •   1
Отговори
  • Варна
Здравейте, обмисляме вкъщи покупката на машина за пуканки. Можете ли да ми кажете дали имате такива и дали сте доволни?
Благодаря предварително

Последна редакция: пт, 11 окт 2024, 10:04 от Рaдост

# 1
Имам някаква куча марка. Не може да докара вкус като онези от пакетчетата, иначе много бързо ги пука. Лошото е, че с нормална купа не мога всички да ги уловя и хвърчат из кухнята. Обмислям да взема кутия от примерно два литра сок и някак да я изрежа по контурите на машинката, но все не стигам дотам и уредът седи в шкафа.

# 2
Ние имахме служебна Blush
Работи без масло и на мен ми идват много сухи и безвкусни. Пенсионирахме я и не сме купували нова.

# 3
Най-хубави (като тези от пакетче, но без хилядите химии) според мен стават пуканките в тенджера на котлона. Отнема минута-две. Слагам няколко капки олио или масло и друсам. После като са горещи посолявам и стават супер.

# 4
Най-хубави (като тези от пакетче, но без хилядите химии) според мен стават пуканките в тенджера на котлона. Отнема минута-две. Слагам няколко капки олио или масло и друсам. После като са горещи посолявам и стават супер.
Баба ми така ги правеше и ставаха уникални, аз колко пъти съм пробвала, толкова пъти ми се случваше половината да не се изпукат или пък да има доста загорели и цялата кухня е в пушек Grinning

# 5
Ние имаме машина за пуканки и е един от най-ползваните уреди у дома.
Пуканките в киното и в пакет за мв са една идея по-хрупкави, но са пълни с маргарин и мононаситени мазнини. Ние си ги овкусяваме със зехтин и сол и са ни голяма страст.
Като запука машината всички чакат да им разнеса купите Simple Smile Сядам и кучето започва да скача и да се радва все едно е празник и се паркира в мен - и то чака милото, защото кой не обича пуканки Simple Smile

Пуканките са много полезна храна. Фибри и попиващи естрогена и токсините в червата, като гъба.

Давам знак, че царевицата в ДМ за пукане става на по-хрупкави пуканки.

# 6
Микровълновата е супер.
Купуваш в пликчета и става за 2 мин.
Къде ще я слагаш таз машина ?

# 7
Ако имаш голяма кухня и място за съхранение, става. Нашата е малка и действаме с тенджера.
Мъжът ми ги прави, след 2 опита успя да нацели количеството мазнина и царевица, така че да няма изгорели и неизпуканите да са малко.

П.П. По здравословни причини съм на хранителен режим и тези в пакетчето не трябва да ги ям. Иначе на вкус са ми ок.

# 8
Аз лично, ако си купя такова ще ми е еднакво безполезно като яйцеварката, която само заема пространство.

# 9
Когато бяхме малки с брат ми имахме и беше голямо забавление Simple Smile В днешно време изобщо не се сещам, не обичам, тъй че за мен не си, но когато детето поотрасне може би бих взела, ако много харесва. Пукаме изключително успешно в тенджера, когато имаме гости за филм.
Нямаме микровълнова, но ако държите на тези от пакета - можете и тях да пукате в тенджерата, просто после трябва да миете Simple Smile За мен отдавна са влезли в графа "не, благодаря" Simple Smile

Та всичко се свежда до "зависи" Simple Smile

# 10
Микровълновата е супер.
Купуваш в пликчета и става за 2 мин.
Къде ще я слагаш таз машина ?

Микровълновата въобще не е супер.
Аз бих изхвърлила микровълновата и ето място за машина за пуканки, че и за машина за лед.
Да не говорим, че машината за пуканки е една педя, тежи колкото сушоара ми - мога да си прибирам и вадя в който искам шкаф. Те никога не е омазнява, лесно се почиства.
Всички гостенчета са във възторг от големите купи пуканки ...

# 11
# 12
  • Paris, France
За мене не си струва машинката. Само заема място. Най-хубави ми стават в микровълновата. Даже има специална програма, но се задава грамаж. Купувам обикновени, цели царевични зърна в пакет, слагам на един ред в купа от Pyrex или Duralex, покривам с чиния и за 2 или 3 минути са готови. После сол, масло ако искате и сервиран направо в купата.

Има специални купи за пуканки за микровълнова. От силикон са.

https://www.amazon.fr/Fousenuk-Pop-Corn-Micro-Ondes-Couvercle-Mi … 2348&gad_source=1

Като нямахме микровълнова ги правех в тенджера. Пфу. Никога повече!

Пуканките са много полезна храна. Фибри и попиващи естрогена и токсините в червата, като гъба.

Обаче ако царевицата не е обработена с алкален препарат (никстамализирана) пречи на усвояването на В3 (ниацин) и се качва холестерол. Тази за пуканки не е. Не бива да се прекалява. А естрогенът, дето не го произвеждам вече си ми трябва.

# 13
най-вкусно ми е в тенджера с царевица от пазара

# 14
  • София
Имаме две- едната е с въздух и без масло/олио. Моят мъж я предпочита, тъй като така пуканките са по-малко калорични. Вкусът не е идеален обаче.
Другата е от видът, който върти пуканките вътре и нагрява дъното с мазнината. Ето това: https://www.amazon.nl/-/en/oneConcept-Couchpotato-Integrated-Dis … ick/dp/B08158BG2S. В нея стават супер. Ние като цяло сме фенове на тези машинки и доста ги ползваме.

Общи условия

Активация на акаунт