Априлче 2025г./тема 2/

• 25 939
  • 734
  •   1
Отговори
# 720
Момичета за съня - напълно нормално е да е разбит.
Моите съвети са:
1. не се хранете с тежка храна на вечеря и ако можете, дайте си 3-4 часа от вечерята до лягането. Аз последния месец си вечерям сама, защото мъжът ми се прибира по-късно, нямам драма с това Simple Smile
2. спрете телевизор и телефон поне час преди да си легнете - това съм забелязала, че гарантирано ми прави съня по-спокоен.
3. ако имате тапи за уши, ползвайте ги Simple Smile

Иначе за спането по корем - цял живот спя по корем. Откакто съм бременна не се е случило нито един път, така че не го мислете.
За спането по гръб - изчетох няколко изследвания, до 30та седмица (май беше 30та) няма значение на коя страна сме - ляво, дясно или гръб. След това е добре да е на ляво или дясно. Вчера гледах едно клипче с лекарки от САЩите, които обясниха, че да се спи по гръб не е ок, защото бебето притиска разни кръвоносни съдове. Това обаче води до дискомфорт, защото по-малко кръв стига до мозъка ни и съответно тялото ще ни събуди далече по-рано откогато е възможно да стане някаква бела. Така че спокойно Simple Smile

# 721
  • Варна
Аз пия х1 магнерот без да ми е изписван още. Просто имах доста втвърдявания на корема, а до ЖК имах време и започнах да го пия. Сега в понеделник съм на ЖК и ще кажа на акушерката, предполагам че не е кой знае какъв проблем, защото и дозата е много ниска. С предишната бременност пак от 4-5 месец го започнах и пиех доста по - висока доза.

# 722
Момичета, от понеделник в Лидл ще има термоклинчета за бременни на 6лв 😇❤

# 723
Здравейте, момичета! 🌸
Ще Ви споделя нещо, което се опитвам да си повтарям всеки път, когато изпадна в паника и, до някъде, работи. Преди около месец бях на преглед при д-р Танев, който е ревматолог и той ми каза нещо в този смисъл: (слагам кавички, без претенции за дословно цитиране 😂) “Бременността , до ден днешен, остава, дори и за нас-лекарите, един необясним процес. И това е така, защото , при нормални обстоятелства един здрав организъм ще отхвърли всяко чуждо тяло, което попадне в него, а, колкото и да ви се иска на вас-като майка, плодът не е само ваш материал. Бременността , обаче, е такъв в процес, чието нормалното стечение обуславя  да задържите плода и да адаптирате организма си към него. Представете си какво струва на организма ви това адаптиране. Не случайно всичките ви показатели от изследвания в момента изглеждат странно, защото организмът се приспособява. Това съвсем не означава, че имате автоимунно заболяване или каквото и да е друго, особено при минимални завишения на стойностите . Такива биха били притеснителни при други обстоятелства , не и в период на бременност. “
ПълнолуниеНаписах го във връзка с изследванията за урина, защото аз бях с доста минимално завишени показатели на първото изследване, което, в последствие, се оказа грешно, но все пак се консултирах с нефролог и се оказа, че толкова малко завишени стойности не са проблем при бременност.
По отношение на съня: от първия си преглед при АГ го отнесох този въпрос и ми отговори, че за по-специфични пози за сън ще говорим в третия триместър, а до тогава мога да спя както се чувствам добре. На въпроса мога ли да спя по корем, отвърна, че аз сама ще почувствам кога не мога. Това се случи преди около месец. От тогава вече не мога да спя по корем, просто коремът ми е толкова твърд, че не мога.
Рози задава супер въпрос, чийто отговор търся и аз и отново ще го ПОП ЪП -на. Пиете ли магнезий? Какъв и в каква доза? Моето притеснение е свързано с това, че на доста места прочетох, че магнезий се приема до 500 мг на ден, примерно. А на мен, АГ от Токуда ми каза да приемам 2х2 Магнерот, което прави общо 2000 мг 😳, заради контракции, които засече на прегледа, а тази АГ, при която се следя на частно ми изписа 2х 1 😏

# 724
Зари Аз се стряскам, защото съм била с пиелонефрит и съм имала бъбречни кризи. Надавам се стоят мирни бъбреците. Иначе за магнезий не ми е изписван и не пия. Още съм само на Вит Д, В компекс и DHA.

Иначе на мен гръцкият лекар ми спомена, че заради дългият прием на  Клексан може да имам проблем с ревматоидни заболявания. Аз си имам проблем с колена и тн, но все забравям да питам дали мога да включа някакви добавки да не стане съвсем зле положението след няколко месеца.

# 725
Пълнолуние аз през 2 години съм с пиелонефрит, заради изменения в бъбреците и уретерите. Миналата бременност бях с бъбречна криза и беше успешна. Сега съм се настроила, че живот и здраве, ако всичко е наред с генетичните изследвания, ще изкарам някак си Simple Smile не се шашкай, просто се следи, пий вода и вярвай, че всичко ще е наред.
Момичета, минават през всякакви сложни манипулации и не се дават и всичко завършва благополучно.
По повод на продължителния вирус с кашлица, които караме с детето, четох, че има препоръчителна ваксина за коклюш за бременни. Прави се в РЗИ след 27 гс до 30 гс май. Съвсем случайно научих за нея и ви споделям, защото може и друг като мен да го обмисли. Има много време де.

# 726
И аз четох за тази ваксина, че се прави в този период и се поставя в РЗИ, ако не бъркам без пари. Записала съм си да питам следящата като дойде време.

Притесненията ми идват и от това, че още имам проблем с водата. Гади ми се от нея и все едно ми изгаря хранопровода. Но утре ще питам за друго лекарство за тези киселини.

# 727
Момичета, минах преглед и всичко е наред, само ми добавиха желязо към лекарствата. Бебче май спеше и не успяхме да го видим как мърда. За урината каза, че най-вероятно е замърсена пробата и аз се сетих, че точно тогава имах зацапване. Каза, че заради него е излязъл такъв резултат.
Аз от месец и половина пия магнезий, така че добре си направила Розичка. Предписан ми е точно заради контракциите, които се появяват заради полипа.
Днес АГ установи, че плацентата е предна ниска, но да не се притеснявам ще се вдигне.Вече не знам на кого да вярвам. От феталната морфология ми казаха предна висока.

# 728
Дами, пиете ли нещо за имунитет? Аз съм на Биозин Мама, но имам чувството, че нищо не се случва... за трети път в рамките на месец съм с хрема и болки в гърлото. Направо не издържам през седмица да съм болна, не знам и откъде го лепвам.

Много почва да ме боли кръста и ми се спиииии не мога да ви опиша. Нямам търпение да си пусна болничния и да не излизам от нас известно време, да спя по цял ден. Sweat Smile

Вие пиете ли магнезий и той предписан ли ви е бил?

Не пия нищо за имунитет, защото имам автоимунно заболяване и не е препоръчително да се приемат имуностимуланти. Не препоръчвам на никого да пие каквото и да е за имунната система без консултация с лекар. Аз лично пия витамин Д и съм много доволна от спрейчетата на BetterYou с К2. Като цяло имаме нужда от витамин Д особено по време на бременността и не само. Имам предписан магнезий още от 10 г.с. и си пия къде по 2, къде по 1 таблетка на ден. Вече съм в 17 г.с. Отделно имам предписано желязо още от началото на бременността.

# 729
  • Смолян
Благодаря Гери, Точно за урината говорех, но не знаех, че не са важни тези неща. За СУЕ-то знам, че се повишава при бременност. И глюкозата ми излезе 5,3, което не е ниско. Но нали съм умна вчера си похапнах 1 парче пица и после и десерт за вечеря . Къде отива този мозък, не знам. Ще я повторя пак след няколко дни.

КЗ ти е перфектна. По световни стандарти вече нормата е до 6.1

По въпроса с магнезия след лежането в болница ми е изписан за 15 дни 3*2 таблетки магнерот. Нищо не чета, а и си слушам доктора. Акушерката даже ми каза, че има случаи в които изписват 4 пъти по 2, за да се успокои матката.

Последна редакция: чт, 07 ное 2024, 16:03 от rali_sm

# 730
Ох това със спането наистина е страшно... хем заспивам в 9, хем се въртя цяла нощ. Много искам да спя по корем, вече обаче усещам, че не е редно, то не е и много удобно.
За захарта над 5,3 при бременни е редно да каже само ендокринолог, при нас границите са много по-различни от тези за здрави хора. Мен около 7ма седмица се пратиха на натоварване за 5 и малко и спазвам режим и се боцкам няколко пъти седмично. Мине ли над 6 сутрешната директно са ми казали да започваме инсулин.

# 731
За захарта и аз знам, че не трябва да е над 5,3 при бременност.
Кактусче, бих се радвала ако добавиш някои интересни нещица от този тип в новата тема, разбира се ако не е проблем. Simple Smile🩵

# 732
Наясно съм, че е височка и не знам дали вечерята ми не се е отразила на резултата. Но утре ще се пробвам да я изследвам с домашното уредче. На следващите изследвания пак ще я пусна.

# 733
За КЗ, миналия месец ми беше 5.1, мисля, че бях хапвала вредни неща предната вечер, този месец беше 4.8. И аз съм на мнение, да се пусне още веднъж КЗ. Може нещо да е повлияло от вечерята.

# 734
Здравейте, момичета 🤗❤️
Мики, радвам се, че всичко е наред ☀️
Луничке, добре са ти изследванията. Имай предвид, че глюкозата зависи напълно от вечерята ти 😁 Правила съм тази глупост да ям торта и на сутринта да изследвам кръвна захар 🤣 Откакто съм бременна съм със завишено СУЕ(доста при това) и повишени гранулоцити.

Благодаря, че ме успокоихте ❤️🤗 Значи все още мога да си спя по гръб. Иначе моят корем е като за началото на трети триместър, а не на втори 🤣  Аз съм в края на 4тия месец, но бебчето по размер си е вече в 5тия ❤️ Има ли и други като мен с огромен корем с първа бременност 😁 Иначе съм качила само 2кг. от самото начало на бременноста до 17г.с.
Реших да направя още сега нова темичка, надявам се да ви хареса 🤗 Който желае да му добавя ника с термина, нека да ми пише да го добавя ☺️🩷🩵
Нова тема:
https://m.bg-mamma.com/?topic=1706247.msg48800465#msg48800465

Последна редакция: пт, 08 ное 2024, 07:52 от bubanka

Общи условия

Активация на акаунт