АПРИЛСКИ бебета 2024 - тема 2

• 14 417
  • 439
  •   1
Отговори
# 210
Яйце (цяло) в някои схеми дори е първата храна, която се предлага при започване на захранване. А е хубаво да е преди годинката, за да се знае дали има алергия преди ваксината за морбили (съдържа белтък).

От ДМ взимам на тяхната си марка. Има вариант natur и такова без захар. Взимала съм и двете, но предимно това без захар. Имат много варианти, а съм пробвала повечето (не пия прясно мляко и за мен са добър вариант).
Много добра информация относно ваксината! Благодаря!
Можи би ще се престраша, но малко по нататък.
Д ес точно се сетих и аз за ДМ, че имат доста бебешки неща а още не съм пробвала. Ще отида да разгледам и да взема нещо.

# 211
  • София
И на мен педиатъра на детето ми беше казал цяло яйце да е след годинката. Това беше с първото дете. Сега не сме обсъждали захранването подробно, но и не бързам с нищо, много сме назад 😃🙈

На 8 месеца няма заместено хранене, изяжда около 90 гр пюре на обяд и малко повече следобед. На парчетата все още се чуди и върти в устата само. Вода не иска да пие, приема малко с лъжичка. От шише никакъв шанс 😃

Идеи за закуски и други хранения черпех преди от апликацията Tiny meals.

# 212
Нашите и двете са роборок.Едната е по-новия модел където си изхвърля сама боклука в контейнера. Никакви забележки нямам. Чистя и не се буди,а чистя и докато е будна ,не се плаши.
Сиренето ми е президент като маслото.
С разнообразието си реших проблема .Четири дни е на кухня(правят храните с адаптирано мляко) ,другите дни аз се мъча Simple Smile.
Хм,ще започвам и аз белтъка,но няма да казвам на педиатърката.
С какво количество да започна? Когато й е ден за жълтък мачкам и малко белтък нали?
Върти ми се в главата една идея за септември октомври,когато ще е на годинка и половина. Какво ви е мнението за круиз с толкова малко дете. Ще съжалявам ли?

# 213
  • София
Ние като бяхме на круиз беше препълнено с деца на всякакви възрасти (и бебета). Единствено се запаси с нещо за гадене тип Кокулин. Аз си носих и много помогна при вълнението едната вечер и част от единия ден (през останалото време беше ок). И предварително си проучи от пристанищата как се стига до градовете, че с количка да не се чудите (ние в 2 от градовете пропуснахме това и просто единия ден изкарахме изцяло на кораба, а на другия търсихме градски транспорт без да знаем испански и беше чудо 😀).

Ние се готвим за ски да ходим. Много се чудя какво да правя с малката и дали да търся обувки вече. Имаме още 2-3 седмици, а тя все по-смело се отпуска с ходенето.

# 214
Включвам се само с една идея, която при нас проработи. Моето бебе категорично отказваше кус кус до момента. Днес понеже имах само кус кус за закуска вкъщи и реших да експериментирам да го разбъркам с кисело мляко и малко сирене и така го яде с кеф Joy та може да опитате, после и аз го пробвах и не беше лошо като салатка се получи

# 215
  • София
Интересен микс се е получил.

При нас от няколко дни малката е с гъбички в устата и е кисела и нервна, а мен пък зърната ме болят и са зачервени. Изписаха ни само Анафтин бебе (за мен нищо), засега без ефект. За щастие малкото се храни добре, въпреки дискомфорта.

# 216
Кърмещите имате ли цяло заместено хранене?Аз имам чувството, че ще го кърмя до 1ви клас. Иска ми се вече да е само нощем на кърма, а през деня да си се храни.Ползваме за биберона по всяко време когато си поиска.

# 217
  • Бургас
Заместих му вече целия ден 😁 оставих му преди лягане и сутрин кърмата но вече ми тегнеше и първо спрях сутринта да го кърмя и вече от 4 дни спрях и преди лягане той протестира чака си гърда до последно но го виждам, че вече става зависим а не ми се иска да кърмя до 2 години просто не си се представям в тази светлина.

# 218
  • София
При нас заместено хранене няма. Суче си по 5-6 пъти на денонощие. След обяд или след следобедната закуска си чака мляко после 😀

# 219
  • Пловдив
Кърмещите имате ли цяло заместено хранене?Аз имам чувството, че ще го кърмя до 1ви клас. Иска ми се вече да е само нощем на кърма, а през деня да си се храни.Ползваме за биберона по всяко време когато си поиска.
Имам, но малката има интерес към храната като цяло. С кърменето е трудно, ако намалиш кърменията и заместиш, кърмата намалява. Тук зависи до каква възраст искате да кърмите, аз с баткото бях решила да е максимум до годинката, а сега с малката и по-рано май. Но това не ми пречи...

# 220
Момичета как сте с коремчетата?
Прибраха ли ви се? По-специално раждалите със секцио като мен? Защото моя още си го има, подут е като след две бири. Но и апетита ми голям, към тесто, сладко, газирано!🤣

# 221
Аз за след трето съм добре, само долната част на коремчето ми е леко по изпъкнало и само мисля какво да фо направя. Когато не съм яла е да кажем добре, но малко като хапна и изпъква и ми е мн неприятно, но чакам все пак да мине 1 год.
А аз пък по друга тема да питам - как шети времето само, за мен поне е неусетно - 1ви рожден ден Gift Heart
Някои от вас мислили ли са вече по темата?

# 222
Момичета как сте с коремчетата?
Прибраха ли ви се? По-специално раждалите със секцио като мен? Защото моя още си го има, подут е като след две бири. Но и апетита ми голям, към тесто, сладко, газирано!🤣
Моето вече се поприбра, но аз бях с гестационна диабет и останах със ИР. От няколко седмици съм на диета за ИР и чак след като я започнах се поприбра. До преди това си бях леко бременна

# 223
  • София
Моят отдавна се е прибрал, но аз качих само 8-9кг. и той изчезна малко след болницата. Ако не ви се прибира (и не е до кг) си проверете мускулите и диастазата. Ако там не е вред ще си стоите като бременни все. Закрепят ли се там мускулите и свие ли се дупката между тях, коремът се прибира.

Ние няма да правим нищо специално. Сега февруари ще поръчам малко балони от Shein, ще си направим домашна торта с украса и ще празнуваме семейно с баби и дядовци. Така направихме и с първото и беше най-приятният му рожден ден за всички години. Ще си й направя аз една фотосесия и смятаме да е кротко и спокойно вкъщи.

# 224
Ох, вече болна тема ми е това с килограмите.Качих 7 кг и едвам свалям два с много ограничения и пак ги качвам.Корем всичко си седи.Никога не е било такова чудо. Но явно докато не ми дойде и хормоните не си идат на мястото няма да мръдна. От всички проблеми,които ми се появиха след бременността мислех ,че тоя ще е първия,който ще го регулирам...
Рожден ден ,нищо особено.Дано е хубаво времето, че да сме навън в двора. Вътре не знам как ще ги побера родата ,а ще каня само майка,баща ,сестра и брат ,а те са с по две дечица. Или пък в заведение да ги заведем? Не знам чудя се.

Общи условия

Активация на акаунт