АПРИЛСКИ бебета 2024 - тема 2

• 14 033
  • 439
  •   1
Отговори
# 15
Бързо оздравяване.
Да ви попитам, след 6 месеца се минава на адаптирано мляко номер 2. Купихме го , на топфер сме,но на кутията поше,че са дава 1,2 пъти дневно,а нашата все още е 5/6 хранения. Та това мляко е чаак,когато заместя още храбения ли? Не мога да давам на всяко хапване ли?

Да не сте купили някое 2+ ( за след 2 години)?

Не.Лактана био 2 за след 6 месеца .

# 16
  • София
И при нас е така на 2ката (Аптамил). Има 3 млечни хранения засега малката. Иначе това го пише, защото млякото е до 12м възраст и се предполага, че вече има няколко заместени хранения. Не е проблем да се дава повече пъти. Синът ми на 1г пиеше само вечер преди сън и се вписва в тази упомената бройка така да кажа.

# 17
Ние сме на ХИП и не пише такова нещо. Нямаме заместения хранения все още така че продължавам да си й давам както преди.

Някое бебе дали минава някакъв много тежък период в момента? Вече се чудя период ли или нещо я мъчи..
Преди ВСЯКО заспиване вече 2 седмици е истеричен рев. Сърцето ми се къса вече..
Опитвах намаляване, увеличаване на интервалите, спокойно будуване, интензивно будуване, дори в количката е истеричен рев. Вече се отчайвам.
През будното си време е ок, радва се, играе си, но дойде ли време за сън No Mouth

# 18
  • София
Ние сме на ХИП и не пише такова нещо. Нямаме заместения хранения все още така че продължавам да си й давам както преди.

Някое бебе дали минава някакъв много тежък период в момента? Вече се чудя период ли или нещо я мъчи..
Преди ВСЯКО заспиване вече 2 седмици е истеричен рев. Сърцето ми се къса вече..
Опитвах намаляване, увеличаване на интервалите, спокойно будуване, интензивно будуване, дори в количката е истеричен рев. Вече се отчайвам.
През будното си време е ок, радва се, играе си, но дойде ли време за сън No Mouth
Да, аз писах за същото нещо. Вече започна и при събуждане да прави такива номера. Плаче и крещи със сълзи, зачервява се и е наистина мн тъжно. Днес беше ден без пюре, ама не видях подобрение в следобедния сън.

# 19
Период е. И при нас беше така повече от месец и рязко махна едната дрямка и се успокои.
Май и Хип имат преходни млека за 6+ номер 2.Би трябвало всички да имат, нали уж за след 6 месеца са с повече витамини и минерали и по- гъсти.

# 20
Днес започнах захранване с месо - заешко , но уви греда . Отказа го , чак на повръщане докара физиономията . Пробвах с чисто пюре , което досега го ядеше , но и него отказа … 🫣 та пак си пи млякото

# 21
Забравих да пиша за хематологията ,,,стойностите са й ту малко над референтните ту под тях. Нормално ли е? Ще ги нося на докторката другия месец..така каза,като идем да я мерят.Бактерии няма.
И да ви попитам ,излизат й някакви малки пъпчици ,ту се скриват,ту нови...това дали е от храната? Или от всичко което лиже?.Simple Smile
В петък ще ида до АГ да ме прегледа,да видим цикъл ще идва ли скоро или не.

# 22
  • София
Къде и какви са пъпките? Моята сега има малко над гърдичките където е лигавника. Постоянно е мокър от лигите и все там й избиват. Около устата ако са може да е от лиги, от лапане на всичко по земята.

И при нея са така резултатите. Според педиатърката всичко е ок. Иначе вчера я водихме на УНГ. Яко промивки на носа + инхалации. Вече е по-добре дори за 1 нощ след инхалациите, но са голямо чудо. Ту рев, ту иска да дъвче маската. Все пак успявам нещо да направя, но се надявам да се кротне, че се боря като с някой крокодил.

# 23
По лицето.Четох за мазане с цинкова паста...чували ли сте?
Ако са си от мръсотия или лиги,ще си стои с пъпките.Няма да мажа с нищо.
Сега ще пробвам да кача снимка

Последна редакция: вт, 15 окт 2024, 14:15 от marina an

# 24
И при нас има често малки пъпки,  които избиват и после се скриват. Най-честито по нослето и под очите. Но и преди захранването се появяваха. Сега живее основно на пода (след като веднъж вече падна от дивана), имаме и куче и колко и да се опитвам да поддържам перфектна хигиена,  винаги се намират косми и от кучето и от мен, а килима й вече не е достатъчен и се провлачва из целия апартамент. Предполагам за това избиват пъпките, но не съм сигурна ... не я дразнят и няма дискомфорт от тях.

# 25
  • София
И аз започнах да слагам бебето на пода на килима ми за упражнения. Някакси там ми е най-спокойно да я оставя. Мисля да погледна и за килимчета за игра, имате ли препоръки?

# 26
  • София
Нашето килимче е от Дундьо. Преди 4г го взехме, по-евтин като вариант. Пази топъл пода, мек е, чисти се лесно. Малката от както навърши 2м е на него.

# 27
Аз исках по-дебеличко и взех двустранно термоизолиращо на Moni toys от ozone (от тези, които са с дебелина 1.5 см., имаше и по-тънички).

# 28
При моите и при двете излезе една и съща бактерия в носа и ще я трепем с маз,поне е маз, а не гадните капки от които голяма все пищи

# 29
Здравейте Simple Smile
Преди 3 дни биха на малката ваксина в крачето горе. От вчера мястото е надуто и твърдо, а тя направо е друго бебе. Не спира да плаче, да крещи и недоволства. Втора вечер я приспивам с часове...то е рев, гърчене и мятане. Не знам дали си въобразявам, но мисля, че се успокоява като тупам с пръст леко мястото. До сега ваксините са преминавали абсолютно незабелязано и без проблемно. Уикенд е и няма как да се свържа с педиатърката. Случвало ли се е при вашето бебе след ваксина такова втвърдяване на мястото?

И един абсолютно страничен въпрос. Как сте с потенето след раждането? Ситуацията при мен е буквално екстремна и не издържам вече. Възможно ли е да се дължи още на хормони, след 6 месеца? И като казвам потене.... хора, ужасно е! Тяло, лице, глава
са вир вода след всяко малко движение. Не съм и предполагала, че е възможно такова нещо. Срам ме е вече дори и от мъжа ми. Човека минава понякога покрай мен и спонтанно иска да ме целуне или прегърне, а аз съм потна от-до като работник на строеж през лятото 😭
Гледах в Амазон за някакви таблетки против силно потене,  но рецензиите са доста противоречиви, а не са евтини. Някакви съвети?

Общи условия

Активация на акаунт