Отговори
# 405
То ние изперкахме да ги мъдрим, ако са го "измислили" така, причината да не се оженят- бащата на Дияр е чичо на Ферит.
Бащата на Дияр, ако въобще това е вярно, ще се окаже чичо на Орхан, не на Ферит. Халис е брат с бащата на Абидин, т.е. бащата на Абидин не е незаконен син на Халис, а негов брат.
Но това с роднинството ми е доста объркано. Бащата на Дияр е бил алкохолик, такова нещо не сме чули за бащата на Аби. Майката на Дияр би трябвало да носи фамилията на дядото, а тя не съвпада с тази на майкана на Аби. Но... ако сценарстите решат да ги направят брат и сестра, кой ще ти гледа показаното да момента. Simple Smile

# 406
Мисля, че Аби разказа, че баща му имал притенции, че и той е наследник, с което е станал неудобен. Това май означава, че е бил незаконно дете. Аби нали е племенник на Халис. Аби е по-голям от Ферит и, неразбирам от родствени връзки, не му ли се пада чичо? (Не дай, Боже, ако Дияр е сестра на Аби, то тя е леля на Ферит.)

# 407
Момичета, здравейте. Забелязахте ли,че името на Четин Текиндор още е в надписите.Интересно,ако се завърне коя ще подкрепи-Сейран или кака.

-

# 408
То ние изперкахме да ги мъдрим, ако са го "измислили" така, причината да не се оженят- бащата на Дияр е чичо на Ферит.
Бащата на Дияр, ако въобще това е вярно, ще се окаже чичо на Орхан, не на Ферит. Халис е брат с бащата на Абидин, т.е. бащата на Абидин не е незаконен син на Халис, а негов брат.
Но това с роднинството ми е доста объркано. Бащата на Дияр е бил алкохолик, такова нещо не сме чули за бащата на Аби. Майката на Дияр би трябвало да носи фамилията на дядото, а тя не съвпада с тази на майкана на Аби. Но... ако сценарстите решат да ги направят брат и сестра, кой ще ти гледа показаното да момента. Simple Smile

На мен също ми е объркано. Да, така се каза, че Аби е племенник  на Халис, или различни майки, или различни бащи да е връзката м/у Аби и Дияр. Друго ми направи впечатление, Дияр казва баба и дядо, но бабата се обръща към дядото с "Илияз бей", а дядото каза на Дияр- погребах майка ти..., не споменава бащата.

# 409
Аз не мисля, че Дияр и Аби са свързани с роднинска връзка.Освен това съм на мнение,че запознанството с Ферит е случайно,а не план.Тъй като я дават прекалено бяла и добра предполагам,че ще започне да се държи по различен начин с Ферит и той ще разбере точно каква е жената на живота му.Не са случайни думите на Ифа.За хапчетата определено има нещо.

# 410

На мен също ми е объркано. Да, така се каза, че Аби е племенник  на Халис, или различни майки, или различни бащи да е връзката м/у Аби и Дияр. Друго ми направи впечатление, Дияр казва баба и дядо, но бабата се обръща към дядото с "Илияз бей", а дядото каза на Дияр- погребах майка ти..., не споменава бащата.

Е точно това прочетох и аз една майка и майката на Абидин е същата фамилията на Дияр.

# 411
Мимито, а сцената на бардака във феровата стая не ти предизвика напъни за повръщане, така ли? С обувките на Дияр на леглото, гащите захвърлени на пода? Там ти е окей, така ли да разбирам?
Ооо,неговите изцепки още повече ми докараха такива позиви и писах за това.Споменах и филма РУ.Но за Сейран не бях писала.Сега написах и за нея.И Еве,като погледнеш реално,Сейран сама предложи брак на Синан,беше страшно щастлива на сватбата си с него,въпреки,че уж не беше консумирала връзката си,а пък Ферит във всяко отношение е с леля,/още не е "избелен"/,и в платоническо и сексуално и го упрекваме защо не помага на Сейран ами се жени.Ами не съм съгласна.Колкото Сейран имаше право да се ожени за Синан,толкова и Ферит.Друг е въпроса дали избора и на двамата е правилен.Какво трябваше да направи Ферит когато Сейран се ожени?Да хукне по барове,да спи с всяка срещната и от време на време да ходи при кака за разнообразие или да се затвори в манастир  и да чака кога  Сейро ще разбере,че е "нещастна" и да тръгне да я "спасява"?За мен,колкото е виновна Сейран,толкова е виновен и Ферит,с тая разлика,че Сейран я "избелиха",а Ферит още не са.

# 412
Изгледах епизода и беше ужасен..И тази Дияр как смее да сяда на Сейранския стол..Rage

# 413
Изгледах епизода и беше ужасен..И тази Дияр как смее да сяда на Сейранския стол..Rage

Той отдавна не е Сейрански,неин е...

# 414
Мимито, грешиш, първо избелиха Ферит с онези кахърни посещения в болницата. Тогава всички вкупом нападнахте Сейран, даже и аз се разколебах Head Band Започнахте да редите оди за достойната жена в живота му, която нищо не искала, само го обичала.
Всъщност няма какво ново да кажа, Фи всичко е написала и имаме 100 % съвпадък.

Искам само да отбележа,  че за себе си не искам Ферит да спасява Сейран. Да си стои при кака. Сейран се опита да го предупреди, че прави грешка. Да, вероятно е осъзнала и своята. Нейсе, аз имам друг проблем с Ферит, не е годежа и предстоящия му брак. Отсега честито!

# 415
Много се извинявям, че ще направя едно отклонение от дебата, но искам да помоля за
форумно уважение. Молбата ми е предимно към Фи. Това, че Фи прави хубави анализи не означава, че е права, защото всичко е много субективно и един упрек към множество от съфорумки - вие така, не я прави да е права нали? Делението от последния пост на Фи на Ние и Вие го приемам като размахване на пръст, защото виждате ли вие/които и да сте/ не разсъждавате правилно. Не разбирам кое е правилно и кое не. Всеки си има свои възприятия и ги споделя спокойно и в диалог, а не с критика, която усетих от Фи .

Последна редакция: нд, 13 окт 2024, 15:51 от Dimana-nova1

# 416
  • София
Не знам някой спомена ли, гледам, че коментирате евентуална роднинска връзка на нанито с Абидин, но фамилията, ако му е Йълмаз, това е фамилията на нашата любима рибка Simple Smile

# 417
Не знам някой спомена ли, гледам, че коментирате евентуална роднинска връзка на нанито с Абидин, но фамилията, ако му е Йълмаз, това е фамилията на нашата любима рибка Simple Smile

Да,аз го споменах и също че и двете са загинали в катастрофа...но ще видим.Ще се изкефя Дияр да се окаже братовчедка на Ферит и както се говори усилено че ще я забремени е тогава,цирка ще е пълен Grinning

# 418
  • София
Аз говоря за рибата Пелин, не за Дияр.

# 419
Фи,айде пак изкара двойния аршин.Какво трябваше да направи Ферит според теб?Да я грабне и замъкне в горската хижа?Говориш за брака,ами за развода първия път си беше виновна Сейран,по-скоро ината и.Колко пъти Ферит ходи да и се обяснява,че с тях е свършено,а тя му определяше срещи за да говори с него за Суна и Абидин.Накрая кой пак тръгна да я спасява,Кязъзм или Суна?Или си свикнахме Ферит да е "спасителя" и хайде,сега от "доброволния и щастлив"брак да я спасява пак той.Ами тя непрекъснато твърди,че е щастлива със Синан.Какъв е мотива на Ферит да я "спасява".Да,Ферит е пораснал и е разбрал,че брака все пак е институция,затова не смяташе да се жени.Относно куфарите,ами когато беше с Ферит,въпреки,че вече имаше чувства към него си хващаше куфарите и отиваше в дома на баща си,където ядеше и бой.А сега си стои при "любимото си мъжле" и търпи психическите издевателства над нея.Не мога да те разбера,какво искаш всъщност.Ферит да я отвлече и бъдат заедно или тя да си легне със Синан,/защото това предполага брака и не може вечно той да спи на дивана/ и да е щастлива с него,Ферит да зареже кака и тайно да се среща със бившата,или Сейран да си е със Синан и Ферит с кака и да не се виждат повече.Ферит щял да заплоди кака,ами Синан няма ли да заплоди Сейран?Нали той иска деца?А пък и тя каза на Ферит,че иска деца при огледа на къщата.Ферит поне беше честен и и призна,че е искал деца от нея.Освен това и каза,че тя е омъжена,а той се опитва да се ожени.Сега Ферит стана виновен,че вижда колко е "щастлива" и не прави нищо.Всички питат,къде е голямата любов на Ферит,а аз питам къде е голямата любов на Сейран?А да я оправдаваме само заради това,че не е консумирала връзката си със Синан все още е да не кажа смешно.Когато встъпваш в брак се предполага и това.Рано или късно,колкото и да не го желаеш това се случва.Дали ще е в стаята в хотела или в спалнята пред мама е все едно.Какво си въобразяваше Сейран,че цял живот ще намира някакви поводи да не се докосва Синан до нея?Суна консумира брака си с Кая,но това не попречи всички фенове на Абсун сега да са щастливи,че са заедно.Защо не предположиш,че на Ферит ще му е трудно да бъдат заедно след като всеки си е избрал друг път и няма да издържи да я гледа от разстояние и затова не иска да се виждат,а Дияр е само повод.Какво каза на Гюлгюн,когато му предложи да и се обади по телефона и да и каже?"По добре да се срещнем,защото като видя оня гаден пръстен ми напомня,че е Кантарджи."Между другото,най-отвратително ми беше именно сцената в която тя каза на Ферит,че ще има деца от Синан.Само дето не му показа и коя стая смята да направи детска при огледа на къщата.Точно тогава,в тази сцена си зададох въпроса,къде отиде "голямата" любов на Сейран която искаше деца само от Ферит?И да.Ако Сейран не иска да консумира брака си със Синан,ще бъде честна пред него и единствения начин да се "отърве" ще е да си събере куфарите и отиде при Есме,а не да измисля някакви глупави поводи.
Мими, аз изваждам двойния аршин, така ли? Вие ту вярвате в брачните клетви и брачната институция, ту ги пренебрегвате напълно. Ту приемате за нормално мъж да каже на жена си, че иска дете от любовницата си, ту не можете да приемете жена да има извънбрачна връзка, ту сте дълбоко морални, ту моралът ви си взема почивен ден. Разбира се, важно ви е да знаете кой от коя страна ще стои, за да  определите позицията си. Ето, това е двоен стандарт.
В едни от най- красивите филми (тук няма как да не спомена любимият ми "Английският пациент", "Мостовете на Медисън" "Извън Африка", всички адаптирани по романи, "Изневяра" и още, и още) и в едни от най- добрите романи ( "Ана Каренина", "Брулени хълмове", "Мадам Бовари", "Великият Гетсби" и т.н.) има триъгълници, в които жената е омъжената, че даже и с деца в някои от изброените. Това не накърнява по никакъв начин нито образа на жената, нито обезценява любовта, която си позволява да изживее. Дори напротив! И да, нямам нищо против да видя Сейран в една изпепеляваща извънбрачна авантюра с тоя смотльо, но за съжаление, кака така го е стиснала за топките, че даже мозъкът му вече е импотентен. Отговорих ли на въпроса ти какво искам? Аз даже за това бях настроена и давах обещания да заличавам всички предни епизоди, ако се случи, ама...
Докато ти вярваш, че тя е виновна за развода и разделите им, никога няма да постигнем какъвто и да било консенсус. Може да има доза вина, но тя беше едно неопитно 19-годишно момиче, поставено в една ситуация, в която и зряла жена няма да знае как да отреагира. Не е обичайно в първата брачна нощ да ни бъдат представени любовниците на съпрузите ни, ама знам ли?! За теб може да е в реда на нещата, важното е, че Ферит е честен. Wink Толкова обичате да залагате на това фенките му, ама като няма на какво друго да се заложи, разбирам ви. Аз пак ще те питам: ако Ферит беше спрял да се среща с Пелин, за да не разстройва Сейран, тя щеше ли да си тръгне? Ако беше проявил една десета от лоялността и вниманието, което проявява към новата партньорка, Сейран щеще ли да е толкова озлобена? В основата на всеки техен скандал (с едно изключени) стоеше Пелин и невъзможността, и нежеланието на Ферит да си тръгне от нея. А сега с такава лекота си тръгна от Сейран, заради комфорта на кака, че вече започвам да си мисля, че Пелин му е била много по- ценна отколкото Сейран в момента. И не ми пробутвай неща от сорта Сейран е омъжена, а Пелин свободна. За една раздяла виновни винаги са двама, а в нашия случай Ферит е с пъти по- виновен, защото не спря да си играе с чувствата на едно невинно създание.
Ох, и аман от Ферит спасителя. Не знам кога ще проумеете, че това не е нещо, което трябва да изтъквате, за да правите образа му по- симпатичен. Всеки акт на спасяване на когото и да било, при Ферит е породен от чист егоизъм. Толкова е незрял, инфантилен и самовлюбен, че е напълно разбираемо липсата на какъвто и да било инстинкт за самосъхранение. О, да, той посреща куршуми с тялото си като Железния човек и го прави за всяка жена в живота му. Пред куршумите се изправи и за Пелин, и за Сейран. А за кака така, както гледам, и граната ще поеме.
И не няма да е нередно и Сейран да консумира брака си (по примера с Кая и Суна, който даваш), още повече, че не дължи лоялност на никого. Това по никакъв начин няма да я направи по- малко достойна за любимеца ви, когато ги съберат. Дори съм на мнение, че жените също имат нужди, които трябва да бъдат задоволявани, за да функционират нормално. И стига да не страдат от някакви сексуални смущения като фригидност, примерно, те също трябва да си вземат дозата кекс. Wink А Сейран си е доста огнена жена, така че... Само мъжът и да не беше обсебен от бившия й, с нескъсана пъпна връв с майка си и с откровенно нездраво поведение, аз щях да съм напълно ок да си има истински брак. Ама с тоя... ох, гадничко ми става.
Хубаво цитираш Ферит с това за теб водопадче, за мен фонтанче, ама да беше погледнала и в другата посока. Там природни забележителности няма да се заплюват, но ще има за теб диванче, за мен спалня. Simple Smile
Знаеш ли Фи,започваш сама да си противоречиш.Да,аз специално уважавам брачната институция и затова имам само един брак който продължи 38 г,докато смъртта ни раздели.Така,че не можеш да ме обвиниш в неуважение както в личен план,така и в случаите от филмите.За разлика от много хора съм на мнение,че щом си решил да встъпиш в брак,това включва всички обязаности на брака.Първия брак на Сейран и Ферит беше насилствен.Никой от тях не осъзнаваше в какво се забърква.Сейран беше на 19,Ферит на 24.И двамата във възраст за която не е присъщо насилствен брак.На единия му беше внушено,че няма да се промени живота му,на другия му беше внушено,че ако не го направи,живота му ще стане още по черен.И така тръгнаха двамата.Можеше да се получи и още по-лошо.Ферит да преспи със Сейран в първата брачна нощ,/още повече,че той си я хареса/ и на другия ден,любовницата му да прескочи през терасата,той да ги запознае,да изпрати Сейран в друга стая и да си "оправи" гаджето.Можеше едновременно да си ги менка и двете,когато му е кеф Сейран,когато му е кеф Пелинчи,а когато му е кеф,някоя случайна от бара.Можеше да "оплоди",както ти се изрази Сейран,да я завре в един ъгъл с дете и да си продължи да си живее,нали така.Кой щеше да се опълчи срещу него?Татко Кязъм,мама Есме или леля Хаттуч?Да не говорим за Халис който с нетърпение чакаше правнуче.Но това не се случи.Случи се "лудата" любов.Любовта която беше споделена и от двамата.Какви бяха думите на Ферит:"За пръв път се любя с жена в която съм влюбен.Странно е,да,но е много хубаво!"Пелин едва ли е чувала тези думи от устата му за 3 години сексуална връзка с него.Пелин чу и друго от него когато го попита какво става,че не я е докосвал от месеци.Какво отговори той."Да.Не съм те докосвал,защото не искам.И запомни,има три условия.В тази стая няма да се промени нищо,не искам да чувам името на Сейран от устата ти по какъвто и да е повод,в главата и сърцето ми винаги ще бъде Сейран и ти ще сложиш онзи подпис знаейки всичко това.Ок."Първия брак на Сейран и Ферит си остана абсолютно фиктивен,без консумирана връзка,въпреки,че си го знаеха само те двамата.До развода си беше фиктивен.След развода обаче,тази връзка се консумира.Тогава и на Сейран,и на Ферит им беше все едно дали са в брак или разведени.Връзката се консумира въпреки с желание и от двамата.Значи,когато бяха в брак не спяха заедно,но след развода,когато нямаха вече никакви задължения един към друг,те си изконсумираха "развода",но с едно малко уточнение,нито Ферит имаше любовница,нито Сейран съпруг.Затова хайде да не бъркаме сегашния им статут с първия им фиктивен брак.Относно консумирането на брака и със Синан,никой не е казал,че ще е по-малко достойна за Ферит,но на това се противопоставя тя самата.Тя сама реши,че не може да си "легне" с него,защото има чувството,че ще изневери на Ферит,/малко късно се сети/.Ами за какво си мислеше преди това,като предлагаше брак?Не си ли помисли,че ще и се наложи да "изневери" на Ферит?Все пак вече е зряла жена,има брачен опит и би трябвало да знае в какво се забърква.И след като осъзна,че не може да бъде пълноценната съпруга на Синан,няма ли да е по- честно да си тръгне,вместо да търси разни поводи за да го изпрати да спи на диванчето,няма ли да е по-честно да го освободи и той да си намери жена която истински ще го обича?Не е ли малко егоистично от нейна страна и Ферит,и Синан да са на разположение?Трябва ли Синан да показва и тъмната си страна за да се реши да го изостави?

Общи условия

Активация на акаунт