Отговори
# 435
Зайче, отговорих на Сикорски, относно нарисуваната бялата и добра кака и как не е светица. Изяви се вече, ако сте забелязали.

# 436
Еве, това с разплащането на каката много ме разсмя.
Оригинална си както винаги. И с какво ще стреля ми е интересно.
Ами Ферит коя ще спасява по напред, като и двете си ги обича.
Въобще той си плаче и се тръшка за всичките си любовници, ако имат неприятности.
Сценария на Ани-зайче много ми хареса, но отърваването от навлеците ще
е бавно и мъчително. Диарията май е Пелин на N-степен и явно има дебели връзки.
Пък и много и харесва да се отърква в най харесвания и харизматичен мъж, та не знам
кога ще си тръгне и дали като Пело няма да я видим с корем и тогава ще стане мазало.

# 437
Хай, момичета!🫶 Не си играете днес, голямо писане е паднало! Браво на вас! 👍

# 438
Момичета,сега прочетох за това със гаргите и враните.Смята се,че гарванът е свързан с дяволските сили и осъществява връзка между света на мъртвите и света на живите.Появата му на необичайно място винаги се свързва с наближващо нещастие.Лош знак е вика на самотен гарван,кацнал на дърво,ако в близост се намират хора,заети с ежедневните си работи.Със своите крясъци птицата предупреждава за дебнеща ги опасност.За мечето не знам каква подсазка може да се има предвид,но относно гарваните,които грачат във сериала /ни в клин,ни в ръкав/,вярвам,че има подсказка.Такова грачене се чу пред дома на Дияр и то когато Ферит отиде да я търси и в ателието.Според мен това никак не е случайно.

# 439
И Лелячето и противния Синан са ми отвратителни 🤦🤦🤦 Долни манипулатори🤢

# 440
Тия гарги въобще не съм ги чула аз.

# 441
Тия гарги въобще не съм ги чула аз.
Едната беше когато Ферит отиде да търси Дияр и излезе бабата със сопата,а другата беше когато той рисуваше в ателието.И двата пъти Ферит им каза нещо от рода "спри и ти" или нещо от сорта.

# 442
Гаргите са лош знак, да. Мечето е Ферит.

# 443
Много се извинявям, че ще направя едно отклонение от дебата, но искам да помоля за
форумно уважение. Молбата ми е предимно към Фи. Това, че Фи прави хубави анализи не означава, че е права, защото всичко е много субективно и един упрек към множество от съфорумки - вие така, не я прави да е права нали? Делението от последния пост на Фи на Ние и Вие го приемам като размахване на пръст, защото виждате ли вие/които и да сте/ не разсъждавате правилно. Не разбирам кое е правилно и кое не. Всеки си има свои възприятия и ги споделя спокойно и в диалог, а не с критика, която усетих от Фи .
Извинявам се, ако сте се почувствала засегната по какъвто и да било начин, но определено, в нито един от постовете си, не съм отправяла критика или упрек към хора, с които не съм влизала в спор. А да размахвам пръст на напълно непознати, на чийто постове никога дори не съм репликирала, е невъзможно.
Под ВИЕ (фенките на Ферит) винаги и само визирам Мими, с която често спорим и Вал, с която престанах да споря, понеже те са най- отявлените фенки на Ферит и винаги готови с пледоария, както и винаги са готови да ми репликират. С тях често влизам/влизах в конфронтация, като не винаги спазваме/спазвахме добрия тон, съгласна съм. За диалог са нужни двама, за качествен такъв отново. Аз обикновено отговарям на тона, който е зададен от опонента ми. Ако някъде критикувам, значи съм била критикувана; ако иронизирам, значи съм била иронизирана; ако проявя някаква форма на вербална агресия, значи съм получила такава. Ако някой спори трезво и аргументирано, аз му отговорям по същия начин. В последния ни спор с Мими, тя освен, че изразява несъгласието си, си позволява да вмъкне и личностна нападка от рода на това, че повече съм плакала, отколкото гледала. Честно казано, аз съм ок с това и не тръгвам да правя драми, но просто отговарям в същия дух, пък и тя го приема мъжки. И след като приключи спора, аз съм си ок с Мими и спокойно мога да харесам нейни постове. Често харесвам и постове, с които никак не съм съгласна, но изложените тези са така блестящо защитени и аргументирани, че просто получават адмирациите ми.
Идеята на спора е да отстояваш мнението си и да докажеш правотата на гледната си точка. А дали друг ще реши да повярва в тази правота е въпрос на избор и не мисля, че съм ви го отнела. Дали ще успееш да убедиш опонента си в своята правота пък е въпрос на ораторско майсторство, за което нямам никакви претенции, че притежавам. И да, аз споря с хъс, но абсолютно същото очаквам и от другата страна. В интерес на истината от Мими го получавам.
Никога не говоря от първо лице мн. ч., така че няма как да забележите каквото и да било разделение на НИЕ - ВИЕ. Аз толкова харесвам писането в Аз-форма, че не бих се отказала от нея. А и съм краен индивидуалист, за да говоря от името на какъвто и да било колектив. АЗ - ВИЕ може да съществува, като по- горе вече ви обясних кого визирам и кои точно влизат в това ВИЕ. Вие не сте там и няма как да бъдете, защото не само, че не ви познавам, но не знам и как възприемате героите в сериала. Постът ви вече ми подсказа и разбрах откъде идва възмущенито ви, но повярвайте, не съм включвала нито вас, нито някоя друга от съфорумките, привързана към Ферит, в обобщеното ВИЕ.

# 444
  • София
Афра е снимала в имението и днес Simple Smile

Двама от братята поне са на гости на Мерт в Истанбул, скоро ще видим целия двор с тези сторита Stuck Out Tongue Winking Eye

# 445
В Х вече пишат, че май Аби и Дияр са брат и сестра. Не сме само ние изперкали, ако и сценаристите са, Боже, Боже. Ох, милият ни Ферит е спал с леля си, ако досега не се е алкохолизирал, то сега вече ще стане.

# 446
Сцената със запознанството на Ферит и Дияр "доказала", че не е кома. Добре, ако я приемем като метафора, при Сейран клинична смърт- направо си е ходещ мъртвец, а при Ферит кома- напълно си изгубил акъла, а баба на каката какво каза- Че на колко години е, кога станал и алкохолик......нещо от този сорт
И двамата са манипулирани от Синан и Дияр и те са повярвали в думите им, че Ферит вече е щастлив и Сейран и тя щастлива и тръгва спора кой какво доброволно бил избрал.
Сейран иска да я обичат и да обича, а Ферит да не го изостави мама му-кака му.

# 447
Много се извинявям, че ще направя едно отклонение от дебата, но искам да помоля за
форумно уважение. Молбата ми е предимно към Фи. Това, че Фи прави хубави анализи не означава, че е права, защото всичко е много субективно и един упрек към множество от съфорумки - вие така, не я прави да е права нали? Делението от последния пост на Фи на Ние и Вие го приемам като размахване на пръст, защото виждате ли вие/които и да сте/ не разсъждавате правилно. Не разбирам кое е правилно и кое не. Всеки си има свои възприятия и ги споделя спокойно и в диалог, а не с критика, която усетих от Фи .
Извинявам се, ако сте се почувствала засегната по какъвто и да било начин, но определено, в нито един от постовете си, не съм отправяла критика или упрек към хора, с които не съм влизала в спор. А да размахвам пръст на напълно непознати, на чийто постове никога дори не съм репликирала, е невъзможно.
Под ВИЕ (фенките на Ферит) винаги и само визирам Мими, с която често спорим и Вал, с която престанах да споря, понеже те са най- отявлените фенки на Ферит и винаги готови с пледоария, както и винаги са готови да ми репликират. С тях често влизам/влизах в конфронтация, като не винаги спазваме/спазвахме добрия тон, съгласна съм. За диалог са нужни двама, за качествен такъв отново. Аз обикновено отговарям на тона, който е зададен от опонента ми. Ако някъде критикувам, значи съм била критикувана; ако иронизирам, значи съм била иронизирана; ако проявя някаква форма на вербална агресия, значи съм получила такава. Ако някой спори трезво и аргументирано, аз му отговорям по същия начин. В последния ни спор с Мими, тя освен, че изразява несъгласието си, си позволява да вмъкне и личностна нападка от рода на това, че повече съм плакала, отколкото гледала. Честно казано, аз съм ок с това и не тръгвам да правя драми, но просто отговарям в същия дух, пък и тя го приема мъжки. И след като приключи спора, аз съм си ок с Мими и спокойно мога да харесам нейни постове. Често харесвам и постове, с които никак не съм съгласна, но изложените тези са така блестящо защитени и аргументирани, че просто получават адмирациите ми.
Идеята на спора е да отстояваш мнението си и да докажеш правотата на гледната си точка. А дали друг ще реши да повярва в тази правота е въпрос на избор и не мисля, че съм ви го отнела. Дали ще успееш да убедиш опонента си в своята правота пък е въпрос на ораторско майсторство, за което нямам никакви претенции, че притежавам. И да, аз споря с хъс, но абсолютно същото очаквам и от другата страна. В интерес на истината от Мими го получавам.
Никога не говоря от първо лице мн. ч., така че няма как да забележите каквото и да било разделение на НИЕ - ВИЕ. Аз толкова харесвам писането в Аз-форма, че не бих се отказала от нея. А и съм краен индивидуалист, за да говоря от името на какъвто и да било колектив. АЗ - ВИЕ може да съществува, като по- горе вече ви обясних кого визирам и кои точно влизат в това ВИЕ. Вие не сте там и няма как да бъдете, защото не само, че не ви познавам, но не знам и как възприемате героите в сериала. Постът ви вече ми подсказа и разбрах откъде идва възмущенито ви, но повярвайте, не съм включвала нито вас, нито някоя друга от съфорумките, привързана към Ферит, в обобщеното ВИЕ.
ФИ само искам да уточня,много често го споменавам,че не съм нито фен на Ферит,нито фен на Сейран.Аз съм фен на Сейфер,както и на актьорите Мерт и Афра,които за мен са уникални с таланта и харизмата си.Точно затова съм тук,в този форум.Ако бях фен само на някой от двамата щях да съм в съвсем различен форум.И именно за това отбелязвам както грешките така и възходите на двамата,/говоря за героите/ и когато е необходимо ги защитавам.Аз,във сериала си искам Сейфер,заедно,рамо до рамо,защото "магията","солта и пипера",са те на този сериал.А,това с нападката,аз просто се пошегувах,далеч съм от това да нападам някого.Извинявай,ако си го приела така или е прозвучало като нападка.Много добре знаеш,че и аз съм ок с теб.                                                                                                                                                                           
ani.zaiche Ето това ще е момента и с "избелването" на Ферит.Той ще си плюе в пазвата и ще каже:"Добре,че не спах с нея."Ето ти "голямата"Сейферска любов отново е неопетнена.Абсолютна амнезия ни обхваща и забравяме всякакви сцени с диванчета и тем подобни.Остава и Синан да се окаже втори братовчед на третата братовчедка на Кязъм и ето и безпрепятствен развод между Сейран и Синан.Всичко е ходри мейдън.Направо си отидохме в жанр фантастика."Шахмаран" пасти да яде.

Последна редакция: нд, 13 окт 2024, 20:08 от mimi 65

# 448
И така...под ВИЕ останах само аз
А уж се старая в постовете си да бъда аргументирана,но явно оставам неразбрана
И в  това всъщност няма нищо лошо
При мен не е на живот и смърт
Тук,в тази тема имахме и надявам се да имаме още много спорове
Кой пише в обяснителен режим,кой под формата на шега,кой разказва трагедията си от първо лице
Но,дори и да е имало размахване на пръст,след два-три поста се забравя и продължаваме нататък.Вече трета година..
Надявам се да продължим в същия дух,а размахването на пръст направо да го забравим
Изтрайте още малко,не остана много от сериала
Аз явно съм по-обикновен човек,признавам си,нямам това задъбочено и академично мислене

Последна редакция: нд, 13 окт 2024, 20:49 от VAL*

# 449
Скрит текст:
Чичек Йълмаз- метресата на Емин.
Сейран ще отиде в имението, но причината не е ясна.
Бялата котка пред колата на Ферит- беля, катастрофа. Дияр- няма да каже на Ферит за обаждането (?) на Сейран и така той ще разбере що за стока е кака му.

Това е кака ви

Общи условия

Активация на акаунт