Баба Марта най-обича в ПАЗАРДЖИК да се припича! - 9

• 10 260
  • 285
  •   1
Отговори
# 180
  • ПАЗАРДЖИК
Значи "Здравец" не е нито една от изброените. Тази при поликлиниката е "Снежанка", тази при блока на артистите е "Слънчо", а за тази при Автогарата не мога да се сетя коя е  Rolling Eyes. "Здравец"  е при болницата. А я кажи защо не хареса тази при поликлиниката. Аз там записах Ви на ясли, тя е колкото твоя Марти, на косъм бях да я местя, но сега малко се поуспокоих. Ще видим нататък как ще е

# 181
при автогарата е "Пролет"   bouquet

# 182
petjah, сега се сетих, че точно за Здравец са ми казвали, че е елитна детска градина и имам познати, които са много доволни! В "Снежанка" мисля, че в яслата сестрите са добри, защото бяха много внимателни с децата и даже им обръщаха внимание на детайли в приказката. Но...директорката е толкова ... нямам думи...

да обясня...Отиваме в таз детска градинка да играем едно представление, което сме изиграли над 20 пъти (т.е. наясно сме, че се харесва и много добре се адаптираме към настроението на децата и емоциите им, та дори към възрастта им, защото това също е много важно). Освен това същото това представление е канено на Бг и международни фестивали (демек, оценяват го хората като добро). Да не говорим, че и ние много си го обичаме.

Започваме представлението в Снежанка (първо, искаха да набутат и най-мъничките а тази работа не става така...не може да игреш и за по-големите и за най- малките, просто е различно)...Децата още от началото го възприемат страхотно, ноооо госпожите отзад не спират да си говорят...направо се надвиквахме с тях. ей такова чудо не съм очаквала! Естествено, децата до тях и те почват да си говорят. И вместо да им върнат интереса към приказката, който самите те направо сгромолясаха (децата отпред гледат страхотно и въобще няма проблеми), госпожите започват да си говорят още по- силно. Явно децата им пречат на лаф моабета. милите дечица започвата да се борят да чуят все пак нещо от представлението, но...следващата стъпка от страна на ВЪЗПИТАВАЩИТЕ е ....директорката се изтъпанчи точно пред нас, както играем и каза "Спрете, това представление не е за деца!". Понеже имахме подобна неприятна случка, която после ще опиша, в Слънчо...аз просто я попитах, дали не я е срам да разбива по този начин фантазията на децата. И си излязохме...милите дечица останаха като треснати...питаха, защо артистите са си тръгнали...обяснявали им нещо, но...това вече нямаше значение...Та така...

А за Слънчо...имаше страшно много деца и то сложени да гледат така, че или едните няма да виждат, или другите (навряхме се под ъгъл, че все пак да се вижда колкото може по-добре)...всичко тръгна страхотно, но децата в едно от кюшетата не можеха да вижда добре и почнаха да се изправят. директорката ги кара да седнат, те естествено пак се изправят, за да виждат...директорката започва на висок глас да обсъжда с другите създалата се ситуация. Първото нещо беше ,че една лелка реши да отвори прозорец точно до нас (като мина през т.нар. сцена!) А ние вече бяхме бая мокри...е изсъхнахме набързо, даже се вледенихме...Следващото събитие беше, че директорката ми се навря, както нещо сладко разказвам на децата, и ми каза да спра, че децата малко да си починат. Става въпрос за представление, което играем за не повече от 30 минути в детските градини (съкратили сме го, защото обикновено смесват много възрастовите групи и най-мъничките просто не издържат...за съжаление така губят по- големите, но...). Аз успях само да изръся , че не може така и тя е тази, която трябва да научи децата как се гледа театър и да им създаде подходящите условия. С колежката помълчахме една минута и продължиме. Директорката демонстартивно ми показа, че децата знаят как да гледат театър и направо ги наказа да седнат и да мълчат...
тъй като това ми беше първата подобна случка дори след това й се извиних, а тя започна отново да обвинява мен, че трябвало да играем с микрофони!!! (при положение, че и аз и колежката ми сме всъщност драматични актриси и можем да се похвалим с доста силни гласове и освен това викахме достатъчно...само си представете децата отпред как ще се чувстват, ако още повишим тон!). Аргументът й беше, че в театъра играем с микрофони, затовасе чувало, което е пълна глупост! В театъра има акустика.
Смешното беше, че почна да ми обяснява колко възпитани й били децата и дори от чашки можели да пият и сами да се хранят. Обясних й, че имам дете под 2 годинки, което също владее тези умения, така че ... тя въобще не прие това, че проблемът не е в децата или нас, а в нея...

Само да добавя, че в Пролет също бяха страшно много деца, но представлението мина страхотно!!!
Навсякъде, където съм имала добро впечатление от учителките (общуването с тях, поведението им преди, по време на представлението и след това...цялото им отношение към децата)...там представленията са минавали страхотно и не сме имали никакви проблеми.
Но само си представих, че някоя леля без грам фантазия ще се грижи по цял ден за детето ми... #Cussing out

Опитах се максимално кратко да опиша нещата, които ме карат да не харесвам определени детски градин...може би за мен като актриса тези събития изглеждат прекалено силни, а за вас да не е така...но трябва да ви кажа, че се чувствахме просто потресени и някакси ограбени...

Разбира се, че  е по-добре децата да идват да гледат театър в самия театър! Но явно родителите не проявяват интерес...не знам защо  е така...Или просто не са проявявали интерес някога Те да водят децата си на театър и самото ръководство на театъра се е отказало от тази кауза, за съжаление...А сега дори и да искате да ги заведете на театър, просто неорганизирани представления (свободна продажба) НЯМА...но да не навлизам в тази тема, тя е друга ...

Последна редакция: пн, 02 апр 2007, 22:00 от Hipo

# 183
  • ПАЗАРДЖИК
Аз също мисля, че всеки човек има различни очаквания и изисквания и нещо, което на мен не ми харесва, на друг може да не му направи впечатление. На мен в Здравец изобщо не ми харесва, но там е единствената логопедична група в града, а и децата са само 12 и може да им се обърне повече внимание.

# 184
малкият брой на децата наистина е голям плюс!
В нашия квартал в СФ е голям проблем със записването в детска градина. даже по вестниците писаха за нашата детска градина, та даже и по телевизията даваха репортаж. хората тази година се бяха наредили от обяд предишния ден, за да запишат децата си. Проблемът е, че кварталът се застрои страшно много и и дойдоха все млади семейства, които съответно имат деца...а детски градини не се правят. нашата се води елитна и това още повече затруднява записването, защото се записват и от други квартали. направо съм наистина в голям шаш за това записване и направо съжалявам, че не се редих да запиша Мартин за яслата,защото след това е с предимство за детската.

# 185
crazybrat, Наталия ми изпрати спалните комплекти. Признавам си, че съм очарована.  Heart Eyes Бях оставила тя да ми избере десена и направо ми е уцелила вкуса. Материята също ми се струва добра. Поръчай от тези памучните. Още не съм ги прала, но ми изглежда доста по-различна от тези дето ги продават мургавите сестри по пазара. Много съм доволна. 

# 186
момичета, пиша и тук, защото мисля, че можете да помогнете.
Една майка на 8 деца има нужда от пюренца за последните две - близнаци са.
Ако имате вкъщи излишни дори  - 2-3 пюренца отделете ги. Жената е ромка, но си гледа децата. Има си и съпруг, но си представете колко е трудно. Семейството е от Сарая.

# 187
Летяща, тъкмо щях да пиша в темата, че ще поръчвам от Наталия. Ще чакам сега роднините да кажат кой какво и ска и ще пускаме поръчка.
Някой друг ако иска спални комплекти да каже, мисля до края на седмицата да не е, но след празничните дни да и поръчам накуп  Mr. Green
Радвам се, че на теб са ти харесали! Кои са тия памучните?
Ето тези десени гледам, че има - http://www.snimka.bg/album.php?album_id=103637&photo=13
Тя каза, че няма нови десени, защото тези ги е накупила вече и затова. Но са хубави, де  Peace

# 188
Много ми харесаха спалните комплекти, десените са супер.Каква е цената и как си ги поръчвате?

# 189
Аз също бих искала спални комплекти!А за колко дни пристига поръчката? Че след празниците ще пътувам за 2 седмици до Германия!Да не стане някой фал-момичето да ги прати,а аз да не съм се върнала!mama_iana  пиша ти на лични!

# 190
Спалните комплекти се поръчват директно на Наталия, аз от няколко дни си пиша с нея (страхотна е!)
Аз мисля да направим една обща поръчка, а като пристигнат ще си разделим разходите. Така ще дойде по-евтино, че Наталия е мисля от Плевен... Незнам как ги праща, предполагам по куриер.  Тук Летящата да се изкаже. Но за няколко комплекта предпочитам да ми ги донесат до вкъщи и да дам парите, отколкото да се разкарвам до пощата и да ги мъкна до нас... Пък те са  и тежки, ако са повечко.. Crazy Ще излезе по 1-2 лева на всеки за куриер, ако поръчаме общо  Wink

Пак ще ви пиша като ми даде цени  Peace

# 191
Като Ви кажат цените на комплектите и аз може да се включа. Но по какъв начин си избирате десените? Поздрави на всички Hug

# 192
Моите са такива. Материята е 100% памук. Има и такива с известен процент полиестер.

За ценаата по-добре питайте Наталия. Тя ги шие по размери. Така че, пращате си размерите, тя ви пише за цената. На мен ми излезе по-евтино. Скоро смятам да поръчам пак. Пощенските разходи бяха 3 лв.

# 193
Благодаря на karmen66 и на  hipo и мама Мери за това, че се отзоваха на молбата ни за помощ на майката с осемте деца. Пъвите пюренца вече са оставени Hug Като съберем достатъчно ще ги отнесем на жената.

# 194
Като Ви кажат цените на комплектите и аз може да се включа. Но по какъв начин си избирате десените? Поздрави на всички Hug
виж в благотворителността - там има тема

Общи условия

Активация на акаунт