Болка и възпалено гърло 2 пъти за 1 месец

• 911
  • 9
  •   1
Отговори
Здравейте,
Можете ли да ми кажете лек за възпалено гърло, което ме боли вече за втори път в рамките на 1 месец, за около седмица седмица и половина. Ходих 2 пъти на УНГ, при което и двата пъти констатира, че е просто възпалено и взетия биологичен материал си е в норма и двата пъти. Изписа ми Orofar Intensive Спрей, който не помага съществено. Нямам други оплаквания

# 1
Ако няма бактериална инфекция явно имаш слаб имунитет и обираш де що видиш вирус. Купи си някакъв имуностимулатор (Респивакс или даже АД Имюн съпорт), не пий студена вода и особено студено газирано, запознай се с чая от лайка, подсладен с малко мед, разхождай се на чист въздух и така.  Няма вълшебно лекарство.

# 2
Ако няма бактериална инфекция явно имаш слаб имунитет и обираш де що видиш вирус. Купи си някакъв имуностимулатор (Респивакс или даже АД Имюн съпорт), не пий студена вода и особено студено газирано, запознай се с чая от лайка, подсладен с малко мед, разхождай се на чист въздух и така.  Няма вълшебно лекарство.

Хмм, като се замисля, има логика га ми е отпаднала имунната система, имам и други малки индикации, които мога да ги навържа. Уж пия хубави мултивитамини на NOW, но явно не влияят толкова

# 3
Опитай с малко нишадър да мазваш гърлото, но не прекалявай.

# 4
И мен преди известно време така два пъти едно след друго ме беше ударила зверска болка и кърваво червено гърло, поради което не можех да преглъщам, ям, спя, абе беше някакъв ужас. Орофар спрей възможно е най-лекия спрей за гърло, аз не го усещах даже. Тогава опитах с какво ли не и най-добре ми подейства Ангал спрей ментол, не ме обезболи напълно, но беше много по-приемливо, опитайте с него. Стрепсилс спрея също донякъде ми помагаше.

# 5

Хмм, като се замисля, има логика га ми е отпаднала имунната система, имам и други малки индикации, които мога да ги навържа. Уж пия хубави мултивитамини на NOW, но явно не влияят толкова

Пробвай това:
https://admedicine-bg.com/shop/adliquid-immune-support/

# 6
Има и спрейчета с прополис, може и с такова да се опита.

# 7
Много помага Андрографис за хронични проблеми с гърлото.

# 8
Здравейте, изключително съм притеснена и не знаех къде вече да пиша. Миналата седмица усетих дразнене и нещо като заседнало чуждо тяло в гърлото, посетих УНГ и ми каза хроничен Фарингит. Изписа ми лекарства и до тук добре. Обаче болката не минаваше а даже се появи и в ухото, днес вече забелязах и тези две топчета, четох какви ли не ужасии в интернет и в момента съм страшно притеснена. Някоя от вас знае ли какво може да бъде.
Благодаря Ви предварително!

# 9
Ами,това е фарингита, не се плашете не е страшен. При мен много помагаха таблетки за смучене Cetebe с вит С и цинк, веднага намаля възпалението и болката. Аз ги купувах от Германия обаче, при нас ги продават на малко места,защъто никой не ги купувал. Не знам защо лекарите изписват само глупости без ефект. Ангал спрей трепе бактериите, а отвара от дафинов лист за гаргара е уникално.
На мен след фарингита ми остана бяло топче, което го лекувах две години с гаргара със запарка от салвия. Понякога са упорити, но след острия период после няма болка.

Общи условия

Активация на акаунт