Термин Ноември 2024 - тема 4

• 34 725
  • 828
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Момичета,  за капак на всичко хванах ковид в болницата. Никому не го пожелавам.  Такава гадост. На антибиотик съм, с гадна хрема и спорадична кашлица.

Желая на всички ви здраве и успешен финал. Ей го дей 😀

Имам питане- заслужава ли си да си купя колан за след секциото, помага ли?

# 16
  • София
Mamamiska, това с ковид в болница е чак нелепо, дано мине леко. Подсказва ни само колко трябва да се пазим сега и колко много болни има навсякъде.

За коланите и аз се чудех дали да купя, слушах противоречиви мнения. Обикновено казват че не е ОК да се носят повече от час-два на ден. Според разни мацки които показват упражнения и т.н в Ютюб, тези колани правят мускулите лениви и по-бавно се прибират. Но нямам личен опит.
По природа нямам корем и се надявам че ще го прибера.
Аз се чудех за колан за бременни, но не ми е чак много голям корема, не ми тежи и се въздържам. За разходките купих нещо като ластици за гръб, защото като съм по-уморена усетих че свивам раменете напред и се изгърбвам. От тях съм доволна.

# 17
  • София
Mamamishka, бързо възстановяване ти желая, че комбинацията коремна операция и кашлица никак не е забавно. 🫠

Аз си взех колан, но мисля да го ползвам само първите дни по малко, така леко да ми прибира чарковете при ставане и т.н., че съм чувала, че в началото имаш чувството, че ще ти се изсипе корема. 😀 После ще го махна, защото и аз мисля, че ще окаже влияние на коремните мускули.

# 18
Момичета, тъй като нямам абсолютно никаква представа за избор на помпа за кърма, според вас този вариант ще ми свърши ли работа в началото

https://rayatoys.com/elektricheska-pompa-za-karma-lorelli-save-your-time

Няма как да знам дали ще ми се получат нещата с кърменето и първоначално не ми се иска да давам много пари за помпа, която има вероятност и да не се използва.

# 19
На мен също не ми се даваха много пари за помпа при положение,че не се знае дали ще се ползва и си взех ръчната на Phillips avent. Взех я нова с отворена кутия за 50 лв от OLX. Чисто нова от магазин е 100лв. Мисля да си я стерилизирам и готово.

# 20
Аз мисля че ще ви свърши работа.
Обикновено в болницата има така че дори и там може да ползвате първите дни.
Момичета аз да ви питам как се чувствате, усещате ли вече да ви пада корема и движенията на бебчо по-ограничени ли са ви? При мен от два три дни е активно вечер много но през деня определено са една идея по-малко и се чудя дали вече не му е тясно и затова хаха. Знам че когато падне корема се усеща много ниско и походката може да се измени, но за сметка на това ви олеква в горната част и дишането ‘ е по-леко, та при мен ище нищо май няма като промяна 😀

# 21
  • София
И моят не е паднал, все така дишам като дракон след няколко стълби 😀

Иначе движенията са по-плавни някак, усеща се, че му е по-тесничко, въпреки че не върви много голям де.

# 22
Щях точно да се посмея на определението за дишане като дракон след стълби , защото е супер точно , ама рязко ми се промени настроението ….. момичета случвало ли ви се е и какво мислите , че е? - Имах болка да кажем от началото на уретрата нагоре няколко пръста. И друг път ми се е случвало , но не е била нито толкова продължителна , нито толкова болезнена. Препотих се като ме заболя и отворих очите , подобно на котката ни , когато ражда и се върти в кръг

# 23
  • София
Lightning crotch? Не знам как е на български, но ми звучи като него:

Скрит текст:

# 24
Много ти благодаря Hug
А последното изречение няма да го коментирам Joy

Lightning crotch? Не знам как е на български, но ми звучи като него:

Скрит текст:

# 25
Здравейте и от мен,
От 2-3 корема ми слезе надолу. От началото съм с ужасни киселини и се "лекувах" със сода бикарбонат, която вече не понасям, оня ден повърнах от нея и гелчета Гавискон. Дали защото корема вече е малко по-надолу, дали защото почнах да смуча Необианацид и той е магически, обаче от 3 дни нямам киселини и се чувствам човек. Иначе още си нямам апетит както преди ям много малко (беше поради стомашния дискомфорт).

Момичета, настинах малко. Онзи ден в дъжда се разхождах из двора по къси гащи и ме мъчи хрема. Едната ноздра все е запушена. Ходя на солна стая, пия клеева тинктура, гореща вода, ама пустия му нос не мина бре.
 Понеже някои от вас вече минаха грип, как се лекувахте, утре ще се обадя на АГ-то ми?

# 26
И аз да се включа, не ми е паднал корема още, но съм в 34г.с. и май има време. Обаче от няколко дни ми е тежко, по-трудно дишам и имам много странно усещане под гърдите, все едно като мравучкане😃

# 27
И моя корем не е паднал, едвам дишам вече. Особено днес ми е критичен ден, много ме боли таза, трудно си поемам дъх, абе ужас. Имам чувството, че ще ми се разпори корема. Трябва с кран да ме вдигат от леглото. 🤦

# 28
Да се включа по повод ротавирусната.
С първото дете мислех да не я слагам, педиатърката като чу се ядоса и буквално ми каза "добре, щом ви се лежи в инфекциозна..." Така ме стресна, че я сложихме и нямахме никакви проблеми. Синът ми е на 6 и да чукам на дърво до момента не е имал повръщане и разстройство. Благодарна съм й, въпреки че е чешит, че ме убеди да я сложа. С бебето пак, задължително.

# 29
Моя корем също не е паднал, имам чувството, че крака му скоро ще излезе през устата ми, мноооого е нагоре, направо нито мога да седя нито да лежа вече...хаха. Аз съм 35+0 днес, надявам се скоро да падне и да мога поне да дишам ако не друго. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт