Термин Ноември 2024 - тема 4

• 39 319
  • 828
  •   1
Отговори
# 450
Привет, момичета!
На 01.11.2024 в петък се появи синът ни Антон - 3410 г.и 50 см. Приеха ме за индукция в 7 сутринта, пуснаха система окситоцин и в 11:26 вече се гушкахме. Много ми помогна топката, на която подскачах при контракции, после сложиха и епидурална, но нямаше време да ме хване, защото се оказах с пълно разкритие. Frowning После с насоки и неотлъчна подкрепа на моя лекар се случиха нещата. Утре ни изписват, вече нямам търпение да се приберем при ММ и каката Heart

Честита радост и бързо възстановяване🤍👶🏼
Страхотно в колко бързо сте родила, пренасяхте ли или на термин ви направиха индукция? На мен ми се струва супер бързо Simple Smile

На мен ми се стори даже малко по - бавно, предният път ме приеха в 06:30 и родих в 10:07. Беше си зор, а и като се има предвид, че имам нисък праг на болка и съм голямо мрънкало 😃 а като се замисля как с първата бременност ме плашеха, че може да не успея да родя нормално заради тесен таз и че съм по-дребна била... Тогава бях около 53 кг и 165 см висока, и по-дребни жени са раждали нормално...

# 451
Страхотно, дано и моето раждане мине така бързо хаха
Само не разбрах защо ви е индуцирано, аз съм дни преди термин и се чудя дали чак ако се пренася се индуцира или така ви е била уговорката с доктора?
На мен след падането на тапата определено ми се появиха контракции но ту ги има ту ги няма, предполагам обаче до дни да тръгнат нещата Simple Smile

# 452
Успех, да минава леко! Терминът ми беше 31.10 и нямаше никакви индикации за раждане, а и бебето си вървеше 2 седмици напред. Предложи ми дали да правим индукция на 01.11 или да чакаме до към 07.11,но вече много ми тежеше

# 453
А все още съм си бременна😁🫶🏻😭😂 чакаме още няколко дни и ще ме приемат за индукция🫡 честито на всички родили мами❤

# 454
При мен може да се наложи индуциране заради намалели води, но за сега ще ходя по 2 пъти на тонове да следим какво е положението.

# 455
И аз още чакам, момичета. До сряда вечерта ще видим дали няма да се случат спонтанно нещата и май след това и при мен ще се наложи предизвикване на раждането. Стискам палци на всички!

# 456
Честито на новите мами! Много да сте здрави и вие и бебчетата и много да се гушкате!

И аз все още съм си бременна, хаха, днес акушерката ме успокои, че има шанс да се обърне малкия, така че предстои поредната седмица на чакане... Но какво да се прави, ще чакаме Grinning

# 457
В случай че е седалищно, виждала съм и съм попадала на доста видеа в youtube, с много леки упражнения за подпомагане да се обърне бебето. Може да пробвате със сигурност ще разберете като се обърне, според мен няма как да не се усети в тези седмици вече 😀 Успех!

# 458
Аз правих упражнения за обръщане от 7 месец насам. Не се обърна малката за съжаление, обърнахме я с верзио. Все пак може да пробвате, правят се позиции, в които дупето да е по-високо от главата и раменете. В тик ток гледам ето този лекар: https://www.tiktok.com/@dr.moyub?_t=8r7KVQlPeBl&_r=1
Той качва постоянно упражнения.

# 459
Благодаря ви момичета, всъщност е обърнат с главата надолу, просто беше позициониран от дясно, с лице напред, което не е много благоприятна позиция за естествено раждане, но реших да го чакам и се надявам да се завърти, ако не преди това по време на раждане.

# 460
Мами, дойде и нашият ред. Днес в 17:59 се роди Симеон! 3750 и 52см юнак. Heart Още се опитвам да се освестя, тъкмо ме свалиха да си почина след раждането. Само успях да го видя за малко преди да си го вземат за наблюдение. Всичко е наред за сега, чакам новини от неонатологията и почивам за сега. Ще разказвам още скоро. 🤗

# 461
Честито mishmash, голямо момченце Hug

# 462
Честит Симеон, жив, здрав и щастлив да бъде! 🥰 Страхотни мерки.

# 463
Честито бебче!!!
Да е жив и здрав 💙

# 464
Честито бебче! Бъдете здрави и щастливи! 💙 бързо възстановяване, мамче 🍀

Общи условия

Активация на акаунт