Термин Ноември 2024 - тема 4

• 35 144
  • 828
  •   1
Отговори
# 585
Момичета, вчера понеже ми правиха преглед за разкритие и днес имам едно кафеникаво слузесто зацапване, като в края на цикъла, дали това е тапа? Малко се притесних, някак не очаквах да изглежда така, хаха.

Да, тапата точно така изглежда. И моята така падна, при преглед за разкритие.

# 586
О, спи когато бебето спи ми е любимо. А кога да ям, да отида до тоалетна, да се изкъпя, да се изцедя (понеже дойните крави  като мен и това правят), да си сложа студен кмпрес на гърдите или дето се вика да мигам? Но, сравнително ок съм със съня може би 6 часа на пресекулки сглобяваме, тъй като ММ е поел изцяло нощната смяна към 12 часа. И аз успявам да натрупам последователно, а той спи пез деня. Хич не искам да го пускам на работа, да седи в бащинство.... Sweat Smile
Нашият снощи не е спал от 2 до 5. Не знам какво беше това реване, тръшкане, гушкаш люшкаш, храниш, смянш пампеерс, обаче той продлжава. И го чувам нон стоп как пръцка, и се чудя как да му помогна с газовете. Той е едва на седмица човечето, грубо 60% е на кърма, другото на формула. Да не би да е от това? Но аз и в болницата така го храних, след като ми дойде млякото....

# 587
Slanchogledka^, И ние сме така с храненето. Май кърмата ми не я засища и докато не дояде с шише, не мирясва. Но нощното будуване си е до дете. Смесено се храним, но нощем си спи плътно, буди се само в 3 за ядене и после до към 6-7 спи. Като я нахраниш в 6, пак заспива.
Единственото, което се сещам, е да пробвате нощем да е изцяло на АМ, да се засити повече и да спи. Ние в 12 и в 3 я храним с АМ, през останалото време е смесено, че кърмата ми не я засища нещо.
Ето сега няколко часа не мога да се изкъпя вече, че я кърмих 5 пъти, и току що ѝ дадох АМ, и сега е тиха и заспива.

# 588
Здравейте мами,
Знам че може да ми се изсмеете но ме тормози един въпрос - бебето ми е на 4 дни, вчера беше доста диво, енергично,  плачеше доста и се успокояваше само при хранене.
Днес цял ден спи и се налага да го събудя за ядене 🫤 дали е нещо притеснително .

# 589
Новородените често трябва да се будят за ядене, нормално е

# 590
Здравейте мами! Най-вероятно не е много по темата,но не знаех къде другаде да задам въпроса си..Родих преди 2 седмици. Първата седмица всичко беше нормално (до колкото е възможнода се каже) - имах си болки,шевовете ми даваха зор и т.н.т...Но от 4-5 дена вече съм със ужасно главоболие. Казаха ми ,че всичко ще отмине, организма още се възстановявал,но аз просто съм една много притеснителна душа. Винаги преувеличавам и се притеснявам и за най-малкото. Та въпроса ми е някоя друга мама имала ли е главоболия, за колко време минава всичко? Кажете ми че просто съм параноична и едно главоболие нищо не е .

# 591
И аз откакто родих ме боли главата често, не се притеснавай.

# 592
И аз откакто родих ме боли главата често, не се притеснавай.

Мен ме болеше така след първата бременност. Оказа се,че вдигам кръвното.
Винаги съм била с ниско кръвно, изписаха ми някакви хапчета и за няколко дни нещата се нормализираха.

# 593
Здравейте, аз доста късно се включвам. Моят термин е 20.11., но все още нямам никакви наченки на започващо раждане, а вече се пренадявах.

Някой беше питал за membrane sweep, обаче беше доста отдавна и не знам дали мнението ми ще е от полза. Запозната съм с процедурата, извършва се в Англия, където живея и аз. Това до колкото успях да си го обясня и то чак сега, въпреки че са ми правили тази процедура при първата бременност е отлепяне на плодния сак от матката (надявам се не бъркам термините). Целта е да се предизвика раждането по естествен път, но шансовете за успех са 50 на 50. Например, на мен при първата ми бременност ми беше направена тази процедура след 39 г.с. и не даде никакъв резултат и след това след 40 г.с., като тогава вече след 2 дена започнаха контракциите ми. Сега пак ми я предлагат на следващия ми час с акушерката.

# 594
Момичета, мерна ми се по рекламите, че в Емаг, в петък, ще има голям кашон (224бр) памперси Pampers Premium Care, размер 2 на много изгодна цена. Аз смятам да се възползвам. Малката е още на размер 1, но си расте и няма да са ми излишни. 😃

# 595
Хей, мамите след секцио, чудех се, предписаха ли ви инжекции против съсирване на кръвта?

Тук в Англия са задължителни в продължение на 6 седмици, обаче трябва да си ги бия сама и още не съм започнала 🤦🏼♀ някаква психологическа бариера има

# 596
Аз съм в щатите и никакви инжекции не са ми били след секцио

# 597
На мен ми биха Клексан в болницата само. Друго не са ми казвали.

# 598
  • София
На мен днес ми беше последната инжекция Клексан, бия ги от февруари. 🫠

MayaJane, само първата е гадна, после си свикваш. Или помоли мъжа ти да ги слага. 🙂

# 599
Аз съм на клексан от положителния тест за бременност 😀 нищо страшно няма, свикваш си с тях и ти става рутина. В България след операция си изписват кръворазреждащи, независимо каква е била операцията.

Общи условия

Активация на акаунт