Термин Ноември 2024 - тема 4

• 35 259
  • 828
  •   1
Отговори
# 570
И при моето са сигурно газове в такъв случай.
ParaSiempre, ти направо ме отчая😂 Аз отсега не съм особено свежа, не ми се мисли на какво ще приличам като почнат същинските колики. Не мож се позная в огледалото 😂

Нали казват, спи когато бебето спи, ми аз не мога и това е. Следобед не мога да спя ако ще и да съм умряла за сън. Ако се излъжа да заспя случайно, после се будя с ужасно главоболие и съжалявам. Спасява ме поне сутрешния ѝ сън, когато сме будували през нощта.

# 571
  • София
Еее ще видим, може пък и да имаме късмет и да ни подминат баш коликите 😀 (не си вярвам, да)

Иначе, момичетата със секцио, кога и с какво мислите да третирате белега от операцията? Моят контролен е чак началото на декември и тогава ще питам АГ, но да посъбера мнения.

# 572
Белегът трябва да се третира с нещо? Аз нищо не го правя

# 573
Според мен е рано за колики, но може да греша. И нашата след ядене по някое време се свива, почервенява, плаче, и все мисля, че е още гладна в тези моменти, но може и да са колики, знам ли.
Като я вземем в леглото при нас, се успокоява и заспива бързо. А, и през деня май го няма този проблем, все е нощем.
В родилното ни казаха, че нещата с черешови костилка нямат ефект и общо взето, че нищо не помага.

Май са газове…и ние мислехме, че са колики, но бяхме на контролен преглед и педиатърката ни каза, че изглеждаме твърде свежи, за да сме се сблъсквали с колики 😀 Иначе и при нас са главно вечер и нощем…

При тези моменти на болка, почервеняване и свиване, изхожда ли се бебчето?

# 574
  • София
Пръцка по-скоро, понякога се и изхожда, да.

# 575
Девойки,

с риск да прозвуча налудничаво ви пиша тук по един въпрос с кърмата - може пък заедно да намерим решение на въпроса.

Родих на 20.10.2024, леко преди термин, по естествен път (3280гр./50 см), добре сме. Изцяло на кърма. Обаче имам твърде много кърма. Съпругът ми идва на два пъти в МД с хладилна чанта, която напълнихме два пъти и на изписването пак я напълнихме.

У дома положението е вече критично - бебето си суче усилено, наддава супер, но аз произвеждам повече, отколкото той успява да изпапка. В момента имаме три чекмеджета във фризера замразена кърма. Цедя се около 3-4 пъти на ден. Вчера поливах цветята с нея, къпах бебето с нея… просто няма какво да я правя толкова много.

Има ли място, човек, де да знам, където мога да даря/подаря кърма? Познавате ли някого, който има нужда сега в този момент и може да си я вземе? Аз съм изследвана за Хив и Сифилис, така че тази тревога може да отпадне. Мога да се изследвам допълнително, ако някой ми даде насоки какво и къде трябва да направя. 🙄
Надявам се да мога да помогна на някого. Очаквам включване.

# 576
  • София
Блазе ти 😀 Защо не пробваш да питаш тук - http://www.podkrepazakarmene.com/

# 577
За дарение не знам, но аз също имах този проблем. Спрях с цеденето (само веднъж на няколко дена да има достатъчно мъжът ми да я храни нощем) и си правих студени компреси на гърдите. Иначе то просто си боли. И цеденето стимулира още повече кърма, нищо, че временно облекчава.

Аз си купих едни компреси специално за гърди (могат да се ползват и за топли компреси за стимулиране на кърмата), но всякакви студени компреси ще свършат работа.

# 578
Някоя мама с термин края на ноември, нещо ново при вас? Аз съм в четвъртък на преглед, когато ще съм 38+4 и чакам с нетърпение, но засега нито тапа, нито води, нито контракции. Голяма скука!😃 Само дето ме боли кръста и от време на време ниско в корема и почвам да се радвам ама...

# 579
  • София
Vrabchenze, на една от лекциите имаше презентация на Банка за кърма, там търсят дарители, ако си в София. https://milkbank.bg/

Аз съм в 37 седмица, в петък на прегледа АГто видя че плацентата е почала да зрее и е  от 2 към 3 степен, което малко ме шашна, за 2 седмици беше качил само 200 грама (вече е над 3), но аз мисля че преди това го измери прекалено много (тогава пак за 2 беше + 700), иначе доплер беше ОК. Диването щеше за изкърти коланите на тоновета с ритници и вчера ходих пак, поне се получи ОК запис. Утре ще го гледаме пак на ултразвук. Имаме дата за секцио, дано не се наложи да я дърпаме. Аз нямам никакви усещания, коремът като че ли отива все по високо или поне една пета обича да се намества към ребрата ми. Вечер се случва да се втвърди корема, което уж са контракции, но не е болезнено. Нищо не ме боли, само на 3 пъти лявата бедрената става  при разходка и като спя много на тази страна.
Сега само се надявам да си дочакам датата.На мен не ми е скучно, понеже съм добре не бързам да излиза, че почвам да се плаша.

Някоя мама с термин края на ноември, нещо ново при вас? Аз съм в четвъртък на преглед, когато ще съм 38+4 и чакам с нетърпение, но засега нито тапа, нито води, нито контракции. Голяма скука!😃 Само дето ме боли кръста и от време на време ниско в корема и почвам да се радвам ама...

# 580
Аз съм 39+1 и направо вече не издържам, хаха. Много ми писна вече, а като гледам ще си изкарам до 19ти. Вчера казах на мъжа ми, че на 19 отивам на преглед и оставам там, ако трябва ще се вържа за някоя легло, само и само да раждам, хаха, вече тотално врътнах... въобще не очаквах, че ще изкарам толкова време, имайки предвид, че през цялата бременност върви бебето напред с две седмици...

# 581
Дааа този проблем с многоот кърма го има и при мен. Но е по-скоро, защото малкият не иска да суче дълго време. Суче суче и заспи. И му додаваме кърма от шише, понякога формула (научиха го в болницата на формула и си я търси, факт,че имат различен вкус). Опитвам се да баансирам формулата да е по-малко, не всеки път. Но тя явно и засища повече. Но той е много мъничък още, на 5 дни човече. И ми остава кърма съотвено, замразявам вв фризера и ще се ползва със сигурност.

При мен секциото мина, раздвижването, болките вече сщо. Преживявах шок след шок в тази болница. Май изобщо не бях подготвена за това,което предстои. Нито за болките от раната, нито за тежестта в корема (все още ставам трудно от леглото), нито за това като ти слезе кърмата какъв ад може да бъде...
Сега сме си удома, и се адаптираме към новата ситуация. ММ много се включва, той е в бащинство, май на бабите това не им харесва. Стегал ги е, ходят на пръсти, вкъщи са само с маска , даже на изписването бяха с маска. Но да го видя като баща за мен е нещо прекрасно как се радва на това човече как го обича, как иска да му е добре. Наистина заобичваш партньора си повече когато го видиш да става баща.

# 582
Здравейте,
Да, можете да дарите кърмата в Банка за кърма, както една дама е писала по-горе. Някои майки пък нямат кърма, така че е благородна да се помага.

Хубаво ме подсещате, че на една от лекциите в Майчин Дом споменаха и за дарение на стволови клетки, единствено се прави от Александровска болница. Утре ще се обадя да проверя дано да не съм закъсняла. В България това е много малко известно и затова при нужда се търсят космически суми за набавяне за лечение в чужбина. Казаха, че например в Испания имат доста богата банка стволови клетки.

И аз съм още от чакащите раждане, терминът ми е на 27.11, вече и на мен ми писва тоя голям тумбак. Бързо се изморявам, следобед си спинкам, от време на време контракции тип втвърдяване, ни без болка. Нямам търпение вече да излиза и най-вече да поиска бебето само да излиза. 😊

# 583
Момичета, вчера понеже ми правиха преглед за разкритие и днес имам едно кафеникаво слузесто зацапване, като в края на цикъла, дали това е тапа? Малко се притесних, някак не очаквах да изглежда така, хаха.

# 584
И при моето са сигурно газове в такъв случай.
ParaSiempre, ти направо ме отчая😂 Аз отсега не съм особено свежа, не ми се мисли на какво ще приличам като почнат същинските колики. Не мож се позная в огледалото 😂

Нали казват, спи когато бебето спи, ми аз не мога и това е. Следобед не мога да спя ако ще и да съм умряла за сън. Ако се излъжа да заспя случайно, после се будя с ужасно главоболие и съжалявам. Спасява ме поне сутрешния ѝ сън, когато сме будували през нощта.

Onirique, в една лодка сме! Само, че ние не вървим, ами по цяла нощ спи на ръцете ми и аз не смея да се отпусна т. е аз не спя. Тек последните два дни осъзнах, че коремчето започна да я боли. Преде това се мислехме, че е характер и поведение на бебчето 🤷🏼♀

Общи условия

Активация на акаунт