Термин Ноември 2024 - тема 4

• 35 482
  • 828
  •   1
Отговори
# 555
Девойки, а как приготвяте млякото?
Утре ни изписват, за всеки случай искам да имам и мляко вкъщи, че не знам как ще потръгне с кърменето.
Гледам, че на него пише да се превари вода и след като се охлади? Мога ли със затоплена на бебелан примерно, да не преварявам?

# 556
Утре ни изписват, за всеки случай искам да имам и мляко вкъщи, че не знам как ще потръгне с кърменето.
Гледам, че на него пише да се превари вода и след като се охлади? Мога ли със затоплена на бебелан примерно, да не преварявам?
Ами нашата девойка първия ден у нас пи мляко директно с водата на Бебелан без преваряване. После се сетихме, че е хубаво да се преварява и сега го правим и държим преварената вода в съда, в който я преваряваме, и наливаме от него. Когато приготвим шишето, го слагаме в уред за притопляне на шишета, който затопля точно до температура за ядене и така не се чудим дали млякото е достатъчно топло или студено.
А самото АМ с мерителната лъжичка, по една лъжичка на всеки 30 мл.

# 557
Ами нашата девойка първия ден у нас пи мляко директно с водата на Бебелан без преваряване. После се сетихме, че е хубаво да се преварява и сега го правим и държим преварената вода в съда, в който я преваряваме, и наливаме от него. Когато приготвим шишето, го слагаме в уред за притопляне на шишета, който затопля точно до температура за ядене и така не се чудим дали млякото е достатъчно топло или студено.
А самото АМ с мерителната лъжичка, по една лъжичка на всеки 30 мл.

Може ли да споделите какъв е уредът за затопляне?

# 558
Аз ползвам електрическа кана, преварявам водата веднъж и после само затоплям, но не чак да "кипне" наново водата. Повечето шишета, които ползваме имат лента индикатор за температурата на млякото, така се ориентирам за градусите.
Иначе и аз гледах уреди за затопляне на шишетата, има едни на Cangaroo много изгодни, за по 40лв. В октомврийската тема споделят добри отзиви.
Ние сме изцяло на АМ вече, кърмата ми спря.

# 559
  • София
И ние сме на АМ и много малко кърма 🥲 На нас ни подариха кумовете тяхната машина за миксиране на АМ, направо се родих, особено през нощта. Може да си поискате за подарък примерно, ако ще правите погача, пара са си по принцип, но е улеснение. Дадоха ни Agu Happy Shaker, сега е намален в Kindermarket.bg

Нашият господин почна да будува по 2-3 часа от 19-20ч докъм 22-23ч, на някой друг случва ли му се? 🫠

Също поръчах от Тему нагревател за мокри кърпички 😀 Това бебе изпада в истерия от студеното и ми става много жал…

# 560
Може ли да споделите какъв е уредът за затопляне?
На Авент е, този - https://aptekanove.bg/avent-barz-nagrevatel-za-butilki-premium-s … 8-2f00-94047.html

# 561
Моето също не обича мокрите кърпи, също никак не обича да е голичко, като я къпем е пищене и яко рев. Няма шанс да я къпя сама.

Иначе понякога будува по два часа и отгоре, не плаче, кротува си. Почна да разрежда хапването, особено нощес. Станала ми е голяма бузанка, добре се храни.😃
Поръчах днес антистрес пелени, мисля даже, че много закъснях. Като е увита като пашкул много лесно заспива, иначе понякога е голям зор приспиването.

От бременността косата ми стана дълга до кръста, хем, че я подстригвах два пъти. Е това дете ми я свали половината тия дни, не съм вярвала, че бебешките ръчички са толкова силни. Ще променям фризурата май май.

# 562
  • София
И аз купих антистрес пелени, напъхах го в една и някак пак успя да си изкара едната ръка, голямо е диване 😀

# 563
Родилите вече мами, появиха ли се колики при вас и какви методи за справяне с тях сте приложили? От около два дни, след хранене бебка започва да се превива, почервенява и свива ръчички в юмруче. Педиатъра каза да вземем капки Санколик. Имате ли мнение относно тях?

# 564
Аз случайно намерих едно шишенце Био Амика, което ми беше подарък от болницата и давам на всяко хранене, но не мога да хвана има ли ефект или не. Не всеки път са силно изразени коликите при нас. И колан с черешови костилки купих, и пробиотик, и Еспумизан и Инфакол последно ми препоръчаха... Но истината е, че мама остана без ръце от гушкане и без крака от разхождане, само така ѝ минава. Лошотията заспива в баща си веднага, а при мен се кокори. 😃

# 565
Според мен е рано за колики, но може да греша. И нашата след ядене по някое време се свива, почервенява, плаче, и все мисля, че е още гладна в тези моменти, но може и да са колики, знам ли.
Като я вземем в леглото при нас, се успокоява и заспива бързо. А, и през деня май го няма този проблем, все е нощем.
В родилното ни казаха, че нещата с черешови костилка нямат ефект и общо взето, че нищо не помага.

# 566
Здравейте момичета, връщам се отпреглед. В 39-та седмица съм, на моя човек хич не му се излиза май, хаха. Направиха ми преглед за разкритие имам 2 см, но нито една контракция. Общо взето чакаме, единствения проблем е голямата глава за момента, 10,40см е, което си е над нормата, ноо докторката каза, че като тръгне ще го мислим или като отида на следващия преглед, които е на термина -19.11. Таа да ще си се потъркалям още малко, пък дано да реши малко по-рано да излезе, че вече много ми тежи, че заради тази голяма глава го изкарва 4200, пък дали е толкова ще разберем като се роди май май Grinning

# 567
Ох, и аз съм в 39 седмица и нашата май няма намерение да излиза 😄 В събота имах регулярни контракции, но явно са били подготвителни, защото като отидох в родилното, казаха че няма скоро да е и съм с 1 см разкритие.  Тази сутрин ми падна тарата(слузеста желара течност с кафяв цвят като при цикъл), но като отидох отново ме прегледаха и пуснаха на тонове и казаха, че няма да е днес. Да си чакам контракциите да станат на 10 мин и тогава да отида или ако имам изтичане на водите и кърваво течение. Та така и аз ще си се потъркалям още, ще видим до кога. И нашата казват, че върви големичка. Нямам търпение вече 😊

# 568
В събота срещу неделя си мислех, че нещата се случват. След като си легнах вечерта, започнаха болки в кръста, заедно с менструалните болки. Спряха по някое време и съм се унесла, но може би след 1-2 часа пак започнаха, ококорих се и засичах интервалите, защото до сега не съм се будила от такива болки. Е, след малко съм си заспала блаженно и с това всичко утихна Joy Обаче от днес сутринта съм с адска скованост в срамната кост, която някак си ми блокира десния крак, едвам ходя, отстрани изглеждам като робот. Имам и едно жълтеникаво течение/секрет от известно време, тук таме наблюдавам, че става малко по- тъмен нюанс, микробиологията от миналата седмица ми е чиста, та се чудя и там каква е работата, тапа ли пада или просто си имам течение. В четвъртък съм на преглед и ще видим до къде сме я докарали. Тоновете до сега разбира се са бетон и няма нищо. Тогава ще съм в 38 седмица.

# 569
  • София
Според мен е рано за колики, но може да греша. И нашата след ядене по някое време се свива, почервенява, плаче, и все мисля, че е още гладна в тези моменти, но може и да са колики, знам ли.
Като я вземем в леглото при нас, се успокоява и заспива бързо. А, и през деня май го няма този проблем, все е нощем.
В родилното ни казаха, че нещата с черешови костилка нямат ефект и общо взето, че нищо не помага.

Май са газове…и ние мислехме, че са колики, но бяхме на контролен преглед и педиатърката ни каза, че изглеждаме твърде свежи, за да сме се сблъсквали с колики 😀 Иначе и при нас са главно вечер и нощем…

Общи условия

Активация на акаунт