Термин Ноември 2024 - тема 4

• 39 447
  • 828
  •   1
Отговори
# 330
Как ще е лигавщина? Раждането е сериозна работа. Ако е секцио, това е сериозна операция. Има огромно значение какво е отношението към родилките в този момент, много жени имат травми от раждането. Не е лигавщина.

# 331
Аз влезнах вече напълно в реалността. Хранене на три часа, приспиване, памперси...Единствено ме е яд, че нямам кърма. Днес изцедих 20мл и от двете гърди общо. Усещам как скоро съвсем ще спре.
Одеве вечеряме и ММ подскочи, видял на камерата, че има хамстер при детето.😂 А тя си мятала ръчичката наляво-надясно, и той го видял като хамстер. Откъде го измисли този хамстер не знам, ама аз умрях от смях.

# 332
На колко дни е детенцето? 20 мл не са зле в началото, ама хич

# 333
На 9 дни е вече, малко ѝ е. Супер много се зарадвах, че ми слезна сравнително бързо кърмата и успях с протекторите сама да я накарам да засуче, но от тогава все не ѝ стига и дохранвам.

# 334
Още преди 3 години и половина, когато се роди моят племенник си бях казала, че ще раждам в Надежда, въпреки че тогава нещата бяха по-различни, беше и Ковид периодът, само като видях болницата се влюбих.
 Никога не съм лепила етикети на жени, решили да раждат в държавна/частна болница, секцио или пък да не кърмят, за мен е безумно да се сравнявам с някого или да го обиждам, заради решенията, които е взел в такъв момент. И себе си не смятам за лигла или кифла. Ходя си само на честно на прегледи, след супер отвратителни такива в държавни болници,  отношението към мен винаги е било повече от перфектно, за професионализмът на лекарите пък няма да коментирам, всичките са ТОП. В държавна болница ходя само, ако лекарят от частните работи и там.
 Истината е, че пари да ми дават, не бих родила в държавна болница лично АЗ, и четейки вашите постове, чувайки истории на мои близки за вече споменати такива, се убеждавам, че за себе си и за детето си съм взела правилното решение. Колкото деца да имам, всичките бих ги родила в частна болница.
 И някой като каже:” как ще дам толкова пари за ЕДНОТО раждане” ама това е най-прекрасният и най-променящият момент в живота на една жена, да не говорим пък колко си е сериозен и с какво внимание трябва да подберем хората, които ще бъдат до нас преди, по врем и след раждането, независимо дали е естествено или секцио. Ясно е, че нищо не ти дава гаранция, но поне за тези почти 9 месеца вече нищо не ме е карали да се усъмня в медицинските лица или пък в болницата, в която съм решила да раждам, даже напротив. Да не говорим пък, колко пъти са ме взимали извънредно и не съм плащала за нищо, въпреки че всички си мислят, че в частните болници ни взимат за “касички”.
Изключително тъжно ми стана като прочетох постовете и на Onirique и на Нелчечо, момичета, вие сте си геройчета, Нелче, стискам палци всичко да е наред, вярвам, че така и ще бъде! 🍀🤞

# 335
Абсолютно подкрепям мнението на mia7, и аз съм в частна болница и ще кихнем сумати пари за за раждането. Аз съм и глезла и искам в единична стая и хич не ме интересува, че свекървата ми се чуди "нужно ли е". За мен и моето спокойствие е нужно, да. НО имаме ги, така сме решили,не искамда съдя никого за решенията си.

Нелче, мнооого съжалявам! Като дойде твоя доктор утре, оплачи се, потърси си адекватното отношение от него! Как може такъв стрес на родилки, просто ужасно на какво ви подлагат, момичета!

Onirique, за кърменето - нямам опит, сигурно си чела/гледала и ти сумати неща, споделям идеи, които самата аз съм решила да пробвам. Доколкото знам, в началото е хубаво да храним на поискване, за да тръгне кърмата. Всяка жена има кърма! Слагай бебка на гърда непрекъснато, оставяй я там да лежи, дори да не суче, и след хранене слагай помпата на стимулация за пълен цикъл. На всяка гърда, след всяко хранене. Особено нощем между 3-6, когато е най-високо нивото на пролактина. След стресиращо раждане и секцио, е много важно да стимулиращ гърдите допълнително (поне така знам). Бъди си вкъщи, прекарвай много време на легло с бебето, гушкайте се, да имате контакт. Ако ти е мерак да кърмиш, запиши си час с консултант или директно в Ла Лече Лига. Но и да не стане, ти даваш и в момента достатъчно на малката, имунитет, пробиотици, така че не се притеснявай!

# 336
Лошото е, чв масово всички станаха търговци. За едната пътека са готови на всичко Rage А точно лекарите в тази сфера трябва да са най-внимателни, поне малко да успокояват, а не да всяват допълнително притеснения в жените.

Нелче, дано поне оттук нататък действат адекватно!

# 337
Абсолютно, всичко опира до пари вече. Аз и при жалкия ни опит инвитро го видях, няма да изпадам в подробности тук, но доктора буквално ми заяви как "Това не проработи за вас, дай да пробваме отново", без да променяме протокола. Е какъв е смисълът? Да изтеглим 6 бона от фонда, пък майната им на моите яйчници....

# 338
  • София
Нелчето, стискам палци твоя АГ там да е адекватен. Ако дори леко усетиш, че не вървят нещата към адекватно раждане за теб, помисли преместване в друга болница.

За другите неща, които сте казали, съм сто процента съгласна. Затова и ние предпочетохме частна болница и не съжалявам и за един даден лев, просто разликата е огромна, толкова е тъжно това.

Иначе ние сме трети ден вкъщи с бебока и голямо бреме тегля. 😀 Подпукаха го колики от деня на изписване и за мен няма сън, голям рев му удря, ядене почти всеки час нощем и така. През деня кротува горе-долу, вчера дори дремнах 40 минути следобяд йей 😀 Но с гърдите голяма греда - не слиза и не слиза тая кърма, само капки коластра. Мъча го малкия да стимулира, но гърдите ми станаха огромни и му е много трудно да захване. Бъхтя се и с помпата, но и там нищо не излиза, та ще видим какво ще правим с това кърмене. Това с АМ и шишета е супер досадно… оплаках се 😀 Иначе малкият е супер сладък де, та всичко си заслужава ❤

# 339
Момичета, много съжалявам, че в такъв момент сте получили такова отношение...
Думи нямам как не им е грях на тези "хора" да се държат така с някой, който е изключително притеснен в такъв момент. Без значение какво ежедневие е това за тях.
Аз и с първото и с второто съм в частна болница. Не ни е лесно, защото всичко се плаща и то по много, но реших, че компромис няма да правя с това. Доволна съм и за огромно съжаление наистина има разлика, когато платиш, а как не трябва да е така....
Пожелавам на всички ни здрави нерви, щастлив финал и спокойствие и то много!
Simple Smile

# 340
Е, то хубаво с кърмата на поискване, но в моя случай примерно трябва да я будим през два часа да я храним, та не е на поискване, а малко насила даже. И не знам дали всяка жена има кърма, при някои не се получава. Но с консултант по кърмене определено има разлика, при мен в болницата имаше и много ми помогнаха.

Не знам дали секциото има нещо общо с кърмата. Аз нали родих със секцио и сега имам много кърма. Ще видим де.

Ако ще се налага помпа, сериозно ви препоръчвам спектра. Има голям разлика. В болницата ползвах една друга (медела), която ми дадоха и от нея боли. Но от спектра не боли, има няколко настройки и може да се избере най-комфортния. Скъпа е, но определено има разлика.

# 341
Благодаря ви момичета. ❤️
Моят АГ мина, успокои ме, че 2-3 ще остана за евентуален белтък в урината да видят дали нямам и ще ме пускат. На визитацията преди час се изсипаха 10 доктора, всичко наред. Просто вчера ме стресираха излишно в спешното, че влезнала при тях и излизам само с бебе. Там има нещо сбъркано в поведението на лекарите.
Хубаво е, че в частните болници няма ненужно напрежение. А усещането е изключително важно в такъв момент. Определено не мисля, че избор за частна болница е от лигавщина, но явно често е за предпочитане и ще си взема бележка за друг път! Иначе пари се изкарват и се харчат, това въобще не го отчитам.

# 342
nelcheto2020, Onirique, съжалявам, че сте минали през тези ужаси. Наистина в крайна сметка, всички сме хора и имаме нужда от адекватно отношение, но за жалост както са казали другите момичета, тук ако не си платиш, все едно не си човек... Честно казано много мислих отначалото дали да не отида тук в АГ Варна, заради неонатологията и тн, но след разкази на мои приятелки и имайки предвид, че няма нужда от специално следене на мен и бебчо, се радвам, че си останах в частната болница и както казва slanchogledka^ и аз искам да съм в единична стая и да ми е спокойно, пък парите да...изкарват се, в крайна сметка.

Аз от понеделник съм в едно мислене какво да правя, понякога имам чувството, че съм голяма лигла, не мога да взема едно решение, да чакам ли да видя дали ще се завърти бебето или да организираме планово секцио, докато е време, за да не минавам през всички мъки... много ми се искаше да родя естествено, но това незнание какво ще се случи ме побърква, нито спя, нито имам желание за каквото и да било.... Днес мисля да се обадя на докторката ми и да го изговорим.. не знам, и аз се оплаках малко, но наистина много се натоварих тези дни....

# 343
Според мен и не малко си зависи от самия лекар. Аз лично ще съм в държавна болница с избор на екип. АГ, която ме следи от началото и ще бъде с мен при раждането ми вдъхва такова спокойствие, имам и доверие в каквато ситуация и да попадна. Както бях споменала преди, когато се установи проблема с шийката, нито за миг не усетих тези наплашвания, които масово говорят. Мисля, че подходи правилно в ситуацията, без излишни драми, даже на последния преглед вече се шегувахме за тази шийка.

# 344
И аз мисля като Miss, че и от лекаря си зависи. Аз отчитам като грешка, че подходих неправилно още от самото начало, като не избрах проследяващ АГ, който изражда. Изпуснах ситуацията, спокойна, че карам безпроблемна бременност, аз съм си виновна. Сега не бих постъпила така. Ако трябва да съм честна, като изключим въпросния лекар и некадърните ѝ специализанти, с голямо самочувствие без покритие, в Шейново аз останах доволна от отношението. Акушерките в родилно бяха супер мили, тези от неонатологията - също. Млади, усмихнати момичета, детето никога не съм си го взимала мръсно. Санитарките също, много мили жени. Яденето беше вкусно също, главната акушерка минаваше по няколко пъти да помага с кърменето. Аз бях в обща стая с още една жена и сигурно това беше единственото негативно нещо, в целия период след раждането. Тя очакваше, че като е платила избор на екип, някой ще ѝ носи детето в кревата и ще я храни със сребърна лъжичка. Не съм срещала по-негативен човек, това беше мрънкане нон стоп, оплакване, все нещо не ѝ беше угодено. Оставяше детето при мен и ходеше да пуши, акушерките и докторите я търсят за визитация, тя пафчи на двора. Последния ден почна да ми дава непоискани съвети, та бях на косъм да я хвана за перушината, добре, че ни изписаха. 😃Търпението ми спрямо нея беше свършило.
Та, аз много добре разбирам защо някой би искал самостоятелна стая и частна болница, ако имам второ подходът ще ми бъде различен, със сигурност. Такава грешка като тази, която допуснах, никога повече! Спокойствието е преди всичко.

Общи условия

Активация на акаунт