Термин Ноември 2024 - тема 4

• 39 436
  • 828
  •   1
Отговори
# 345
Zimk, седя зад думите си на 100% - кърма има всяка жена. Количеството вече донякъде зависи от размера на гърдите (като резервоар) и от стимулацията.

Но тази тема е много странна, набивано ни е как е супер лек и естествен процес, а за такъв изисква доста усилия, за да тръгне - и от бебето, и от майката. Явно вече толкова "неестествено" живеем, че влияем и на най-естествените процеси ... Тук мога доста да философствам и ще си затворя голямата уста, че кой знае какво ще ми дойде и на мен на главата тия дни. ;D

Rouse123, помисли кой от двата сценария ще ти е по-спокоен да се развие, и няма да съжаляваш после. Няма значение как ще родим, според мен (аз много исках естествено,но с моите очи цял живот си знам,че не е добра идея). Важното е да си гледаме децата и да сме здрави психически!

# 346
nelcheto2020, Onirique, съжалявам, че сте минали през тези ужаси. Наистина в крайна сметка, всички сме хора и имаме нужда от адекватно отношение, но за жалост както са казали другите момичета, тук ако не си платиш, все едно не си човек... Честно казано много мислих отначалото дали да не отида тук в АГ Варна, заради неонатологията и тн, но след разкази на мои приятелки и имайки предвид, че няма нужда от специално следене на мен и бебчо, се радвам, че си останах в частната болница и както казва slanchogledka^ и аз искам да съм в единична стая и да ми е спокойно, пък парите да...изкарват се, в крайна сметка.

Аз от понеделник съм в едно мислене какво да правя, понякога имам чувството, че съм голяма лигла, не мога да взема едно решение, да чакам ли да видя дали ще се завърти бебето или да организираме планово секцио, докато е време, за да не минавам през всички мъки... много ми се искаше да родя естествено, но това незнание какво ще се случи ме побърква, нито спя, нито имам желание за каквото и да било.... Днес мисля да се обадя на докторката ми и да го изговорим.. не знам, и аз се оплаках малко, но наистина много се натоварих тези дни....

Защо не пробвате верзио?
От Стаменова знам, че във Варна има лекар, който го прави, според мен винаги е хубаво да се пробват първо всички методи и да си останеш естествено, ако не се получи или има други предпоставки, чак тогава да се минава към секцио. Ясно е, че по време на раждане всичко може да се случи и пак да се премине към секцио, но все пак, аз лично бих пробвала верзиото.стискам палци всичко да е наред🤞🍀

# 347
  • Хасково
Момичета в 33+3седмица се появи нашият малък принц Атанас с спешно секцио (пукна се мехура)
2440кг 45см всичко мина нирмално

# 348
Честита рожба! Бъдете здрави,  щастливи и благословени! 🩵
Момичета в 33+3седмица се появи нашият малък принц Атанас с спешно секцио (пукна се мехура)

# 349
Честита рожба! Да расте много здрав и щастлив!
Момичета, при вас как са контракциите, когато ходите на тонове? Днес, в края на 36г.с., за половин час излязоха 4 по-силни контракции (в интервал 40-60, ако някой разбира какво значи това). Не съм се притеснила, никой от лекарите не каза,че има проблем. Просто ми е любопитно дали сте обръщали внимание😅

# 350
Честита рожбичка, Aumi! Да бъде жив и здрав, много щастлив и благословен. ❤️

# 351
Aumi, честито юначе! Да расте здрав, щастлив и много обичан и обичащ! Бързо възстановяване ❤🙏🏻

# 352
Честито Aumi Hug

Относно контракциите, миналата седмица на тоновете не ми казаха, че има нещо (бях в 35 седмица). Утре пак ще съм на преглед и ще ми е и интересно дали ще се засече нещо, защото от няколко дни все по-често започвам да усещам онези леки менструални болки все едно всеки момент ще ти дойде.

Последна редакция: ср, 30 окт 2024, 15:34 от _Miss_

# 353
Честито да е жив и здрав малкия юнак, чудесни мерки за седмицата, моята дъщеря се роди по същото време 33+6 и тежеше едва 1860кг 44 см отново спукан мехур ...

# 354
  • Хасково
Честито да е жив и здрав малкия юнак, чудесни мерки за седмицата, моята дъщеря се роди по същото време 33+6 и тежеше едва 1860кг 44 см отново спукан мехур ...
Имахте ли проблем с дишането
Колко време я държаха в болницата

# 355
Дами, Вие мислите ли да правите погача на дечицата? Хич не ми се нрави сякаш да се прави такова събиране през Декември. Като цяло го смятам за излишно, но сякаш по-лесно щях да се съглася ако беше в по-благоприятен сезон, а ме натискат роднините много. Детето още не се е родило, но ми наставляват как е задължително и вече ми се сърдят, че нямам интерес. Grinning

# 356
Мишмаш, и аз не съм сигурна за погачата, имам същите притеснения като теб. Не съм говорила с ММ по темата още -орисване/погача, не знам. Може би бих отишла на църква с двете майки, за здраве, да пусна служба, да занесем питка.
Аз по-скоро си мисля за Йордановден (имаме много именници в родата) да се съберем на гости при майка ми повече хора, да се запознаят с бебо - баби, братовчеди, чичовци. До тогава ще има много време и ще е почнал с ваксините, да ни е спокойно. Може и ти да помислиш за някой подобен празник на който да се съберете, за да мирясат с тая погача.

# 357
И аз не мисля да правя погача, не знам малкия кога ще се появи, но то 40 дни ще се падат и покрай празниците и е абсурдно, да не говорим за вируси и тн. Ние сме се разбрали на Коледа, ако всички са здрави, да отидем и да се видим с част от родата, която е тук във Ванра, а пък живи и здрави, другите на пролед, понеже са много далеч и няма как по-рано. За сега никой нищо не се опитва да ми диктува, чак да не повярва човек, хаха Grinning

# 358
Zimk, седя зад думите си на 100% - кърма има всяка жена. Количеството вече донякъде зависи от размера на гърдите (като резервоар) и от стимулацията.

Но тази тема е много странна, набивано ни е как е супер лек и естествен процес, а за такъв изисква доста усилия, за да тръгне - и от бебето, и от майката. Явно вече толкова "неестествено" живеем, че влияем и на най-естествените процеси ... Тук мога доста да философствам и ще си затворя голямата уста, че кой знае какво ще ми дойде и на мен на главата тия дни. ;D

Rouse123, помисли кой от двата сценария ще ти е по-спокоен да се развие, и няма да съжаляваш после. Няма значение как ще родим, според мен (аз много исках естествено,но с моите очи цял живот си знам,че не е добра идея). Важното е да си гледаме децата и да сме здрави психически!
Аз не бих била толкова категорична. Познавам жени, на които нищо не им тръгна изобщо.

Иначе аз първия ден бях готова да се откажа да кърмя, не можех да го наглася бебето, болеше и тн. Но консултантките по кърмене в болницата много помогнаха. Но и помогна, че имах доста коластра и сега кърма. Но не всяка има толкова

# 359
Май и ние се отказахме от идеята да правим погача. В началото мислех да поканя майките и 2 приятелки, но нито искам да идват вкъщи, нито пък някъде на затворено пак е удачен вариант. Съгласна съм и, че е грипен сезон и на всичкото отгоре и празници. Ще си идем с таткото за молитвата, после може да хапнем нещо сладко за адет и погачата може би няма да я правим или ще е чак на пролет. Познавам майки, които са я правили след няколко месеца, не е никакъв проблем, стига да се иде за молитвата точно на 40-я ден.

Общи условия

Активация на акаунт