Термин Ноември 2024 - тема 4

• 39 412
  • 828
  •   1
Отговори
# 360
И ние ще отидем с таткото до църква на 40тия ден. Все още се колебая дали да правя погача, най-много да събера най-близките. По-скоро ще изчакам да видя кога ще се падне, защото ако е около празниците, то е нормално всеки да е нанякъде.

Мислех и две приятелки да поканя евентуално, но се отказах. Тях ще си ги си ги видя и почерпя отделно.

Наскоро имах неблагоразумието да заговоря по тази тема с майката на мъжа ми. Опитах се да и обясня точно гледната ми точка за сезона и вирусите, исках да чуя и нейната гледна точка, но не вярвах, че ще срещна такъв отговор. Първо обяви, че видиш ли за църквата трябвало да се занесем всички гости (нещо, което е абсурдно и няма да се случи) и на всяка цена се правило погачата. За мен лично по-важно е молитвата в случая, а другото е просто повод да се видим и почерпим. Та ми стана ясно, че изобщо не и пука колко е рисков сезона. Много ме натоварват такива изказвания от сорта, че нещо трябва да се случи на всяка цена.

Последна редакция: ср, 30 окт 2024, 18:56 от _Miss_

# 361
Мен свекървата още от родилното ме почна с тази погача, даже вече подаръкът е готов. Ще правим погача, не заради нейния натиск де, ама не ми беше приятно - аз ошашавена, да си мисля за мероприятие, което ще е повече от месец напред във времето. Ще го направя в много тесен кръг, пък и ще ползвам повода да си видя мама и баба, че са ми далеч. 😘

# 362
Аз ще отида на 40 ден на църква със свекърва ми .
Погача, ако изобщо правя, ще е с 5 приятелки, без баби, роднини и тн., които ще поканя, за да видят бебето и да се почерпим, но не задължително на 40-тия ден. Общо взето не ми пука дали някой ще каже нещо, свекърва ми и майка ми не биха си позволили. Те са добре дошли да видят бебето, когато искат. С баткото правих, но времето беше хубаво и бяхме на двора. Сега едва ли ще хукна по заведения, а холът не позволява повече от 6-7 човека.
Приятели близки, които искат да видят малката, ще поканя за кафе, когато се почувствам готова и с желание. Но той мъжът ми тръгне ли на работа след отпуската, супер пазенето се обезмисля, а пък и честно казано, не мисля да държа баткото в къщи 2 месеца.
Но всичко ще е в движение Simple Smile

# 363
Една забавна история от тази вечер. Показах сега на ММ как се слага памперс върху една плюшена играчка. Той после взе памперса и отиде на мивката, почна да пълни с вода. Да видел лентичката оцветява ли се, колко побира, колко бързо изсъхва 😁 после беше в лек шок, видимо осъзна какво предстои 😁 почна да ме разпитва колко памперса на ден, дали миришат... 🤣  
Мен от една камара други неща ме е страх, памперсите ми се струват лесна работа. Вашите мъже имат ли притеснение от мръсни памперси?

И един въпрос. Вие гнездо купихте ли / смятате ли да купувате? В началото мислех, че е задължителна покупка; сега започва да ми се струва страшно излишно да имам 1000 бебешки неща и "контейнера"... После може някой да ни подари, да не купувам и да станат две. Обърках се - искам ли, не искам ли. Вие смятате ли го за полезна покупка?

Последна редакция: ср, 30 окт 2024, 21:39 от slanchogledka^

# 364
Моя мъж не го е страх от памперси, сменява ги и я почиства без проблем. На мен поне още не ми мирише, като има голяма нужда си мирише на мляко. Нооо, тези лентички, при моето дете поне само отзад се оцветяват повечето пъти като е пишкала, отпред си стоят непроменени. И това при три различни марки памперси. Имайте го в предвид това, аз в болницата първоначално седях и гледах умно и се чудех пишкала ли е, не е ли 🤔 Блондинката не се сещаше да погледне откъм дупето.

# 365
Ха мерси, и аз нямаше да се сетя сигурно (естествено руса съм 😅). Може  момченце да напишка и отпред, то май зависи откъде пишкат 😅 ще видим.

# 366
В болницата подхванаха моя мъж да сменя памперсите, то аз и нали се възстановявам. Та сега основно той ги сменя, аз само два-три пъти досега. Ама възстановяването от секцио не е лесна работа

# 367
Честито на Ауми, да е живо и здраво бебчето!!! И бързо възстановяване желая! ❤️
И аз съм купила гнездо по препоръка на приятели, ще видим дали ще е ползотворно.

# 368
  • София
Aumi, честито, всичко е добре когато завършва добре. Бързо въстановяване и много радост да ви носи Атанас.

Аз за погача не мисля да правя, молитва - да. А и ако всичко върви по план, 40 дни ще са точно около Нова година.
Ще поръчам погача за изписването за у дома.

Момичета в 33+3седмица се появи нашият малък принц Атанас с спешно секцио (пукна се мехура)
2440кг 45см всичко мина нирмално

# 369
Здравейте, момичета! Има ли такива от вас, които още на са избрали име на бебчето и също така искам да попитам, тези които вече са избрали , ако имат желание да споделят между кои (мъжки имена) са се колебали (избраното , ако желаят, да не го казват разбира се)?
Ние бяхме почти избрали едно име, след като го споделих на близките , те изобщо не го харесаха и сега се ядосвам, че колкото и да не искам по някакъв начин ми повлияват и  на фона на предстоящото раждане, най-малко искам такива излишни притеснения да си създавам и се опитвам да ги игнорирам, но не е особено успешно.

# 370
Следващия път просто не споделяй името, което сте избрали. То все на някой нещо няма да му харесва. Разбирам те, де, много кофти така, уж да не се влияеш, но се влияе човек от близките, и още как.
На мен щеше да ми е много трудно, ако беше момче, само две имена ми харесват мъжки, на мъжа ми и на баща ми, голяма греда. 😃 Ако беше момче, с много условности си стиснахме ръцете с ММ на името Борис. Аз съм от хората, които свързват имената с личности и това много ми пречи.

# 371
Ние бяхме харесали Боян, Матео, Теодор, но в крайна сметка се спряхме на друго. От роднините имахме да кажем положителни реакции, но в бъдеще с второ дете в никакъв случай не бихме споделили името. Ще го разберат чак на раждането.

# 372
Знам колко е трудно да избереш и харесаш име,че и да допадне на двама ви. И накрая да ти кажат как не е хубаво сигурно е ужасно! Ние сме избрали име, всички много ме натискат да кажа как ще се казва - и не съм споделила на никого още. Надявам се и ММ да нее казал!
Така че ще споделя другите мъжки имена, може някое да ви допадне. Искахме международно, да има имен ден и да има хубаво галено - Симеон, Антон, Теодор и Александър отпаднаха (макар че на мен Антон ми беше фаворит, таткото има такъв "приятел" от детството и го свързва с подигравки).

# 373
Име и ние не сме споделяли, точно за да избегнем коментари, които най-много да ни разколебаят. За жалост за мъжки имена не мога да дам идеи, единственото нещо, което ни е главен критерии за избор беше да не е от масовите имена.

Иначе се връщам от тонове и преглед. На тоновете нямаше и една мижава контракция. Бебката е добре, тежи 2,300 кг и според лекарката не я очакваме повече от 3 кг. За сега разждането си е нормално. Вече не пия никакви хапчета и общо взето чакаме. Споменах за леките менструални болки и тя каза, че си е вид подготовка на тялото.

# 374
И аз днес се връщам от тонове - пак спеше бебето, все така го целим момента, а пробвах да го събудя и да хапна и нещо сладко преди часа.
Гледахме на доплер за всеки случай, и за сега всичко е окей.

Контракции си имам някакви леки от време на време, но нищо впечатляващо или регулярно, а наближава вече много термина. На 2ри и 3ти пак съм на тонове и ще видим какво ще правим, и дали няма да индуцираме раждането. От последния ми преглед миналата седмица с 3см разкритие в събота единствено, че падна тапата, но нищо повече не се случва за сега.

Дами, знаете ли какво точно се прави с болничните в случай, че преносим бебенцето? Моят 45 дневен е до утре, и ако не се случи спонтанно раждането до тогава, ще трябва да се издаде предполагам чак след раждането някакъв изравнителен? Дали той е 42 дневния или е някакъв съвсем друг междинен?

Общи условия

Активация на акаунт