Термин Ноември 2024 - тема 4

• 39 262
  • 828
  •   1
Отговори
# 420
Ами не знам как се казва това, но на мен с първото раждане май ми го направиха 😀 До термин нищо не се случваше и доктора каза, че ще ме провери за разкритие и ще ми помогне малко, беше неприятно, след това ми падна тапата и родих след 2-3 дни мисля

# 421
Аз също не съм запозната но последния път при проверка за разкритие мисля че и на мен ми го направиха, дост ме заболя и доктора доста време ръчкаше, точнп като чета сега какво представлява мисля че е подпомогнал. След часове до днес даже ми пада тапа и доста слуз, имам нерегулярни контракции и не знам кога ще започне реално раждане, но определено имам симптоми и леки болки след този преглед.

# 422
Здравейте! На някой правили ли са му така нареченото membrane sweep? В интернет постоянно чета за такава процедура, обаче в българските форуми не съм срещнала нещо подобно. Доколкото разбирам се извършва като преглед за разкритие + леко завъртане на пръстите вътре, което много често действа и като естествено предизвикване на раждане.
Интересувам се, защото термина ми е на 4.11 и на последния ли преглед АГ ми каза, че ако не съм родила до датата, сутринта направо да идвам с багажа в болницата. 😅 Уж за всеки случай. Изобщо не ми се бърза и малко ме е страх от евентуална индукция, тъй като аз досега не съм усетила някакви признаци на старт на родовия процес. Преди 3 дни мисля, че тапата ми падна на два пъти, но дотам.
Чудя се дали изобщо в България го практикуват това “membrane sweep”, та да му намекна на доктора да ми го направи и да изчакам още няколко дни вкъщи. 😂
Извинявам се, че така ползвам английски термин обаче изобщо не намирам превод. 🤯

Ами той този sweep е доста болезнен май. Предложиха ми на мен, но нещо не ми допадна идеята за това човъркане. Междувременно точно по време на моят преглед, една мама получаваше sweep и се отказа.

Аз пък днес влязох за индукция и ме започнаха с нещо наречено песар, като тампон е, който се слага зад шийката, ами хич не беше приятно и тази се престара с ровенето според мен. Сега ще чакаме 24 часа да започнат контракции и да станат регулярни, разкритие и всичко. Иначе следващата стъпка е някакъв гел.

Започнах да получавам контракции, много са странни, даже май не ме взимат насериозно, но аз гледах машината като засичаше и са точно контракции. Никой не съм прочела да споделя за такъв опит, та и на мен ми е странно. Буквално, яйце на дупето, и напън огромен, чак е гадно да седна на тоалетната и познайте…дали не пробвах като крава 🤦🏼♀

# 423
За да предизвикат раждането, в България практикуват тн спукване на мехура и системи с окситоцин+ плюс нещо за размекване на шийката. Това си е индуцирането.

# 424
За да предизвикат раждането, в България практикуват тн спукване на мехура и системи с окситоцин+ плюс нещо за размекване на шийката. Това си е индуцирането.

Оу, окей, направо тежката артилерия. Ами може и по-добре да е, макар всичко да е индивидуално. И все пак. Една мама до мен чака 3ти ден за пукане на мехура, понеже няма място да приемане в родилното.Друга докато чакала да и дадат обезболяващите и взела, че родила. Това по-рано днес ме накара да започна да се чудя дали пък да не искам секцио, но то и там ще е същата работа и буквално въпрос на късмет, има ли места или има спешни случаи.

Та, като забременях и една приятелка ми каза “раждай в България, ще ти обърнат повече внимание”, хич не я взех насериозно, а май ще излезе права.

# 425
MayaJane, успех ти желая, скоро ще гушкаш едно пухкаво бебче!

Аз цяла нощ се будя от подготвителни контракции и едно ръбене от бебето, което явно беше нещо неспокойно от БХ. Не можах да спя нормално, корема ме стягаше на топка, без болка, малкия ми биеше по един шут... И до мен ММ така хубаво с спинкаше, че ми идваше да го сритам да ми прави компания Sweat Smile Сто пъти ставах, разхождах се из къщи (кучето много ми се радваше, някой да го чеше по корема Grinning ), пих вода, накрая и един парацетамол пих и ме отпусна. Наближава сиии.

Тази сутрин докато си пих кафето не се сдържах и пак поръчах дрехи, сега обаче за 3-6м, да ми е мирно,че не се затрупваме Grinning  От carter's, имаха 50% намаление в официалния сайт и взех пижамки с двоен цип.

Последна редакция: нд, 03 ное 2024, 10:07 от slanchogledka^

# 426
slanchogledka^, Carter's доствят ли до България? Сега влезнах да разгледам и има страхотни неща, ние имаме толкова много дрехи ама ми се прииска още да пазарувам, хаха, но нещо не успях да се справя с доставката до БГ.

# 427
По принцип доставят до България, но тъй като е много скъпа доставката до тук, си го пуснах с доставка до Англия и оттам с габиели. Не се сетих навреме, но друг вариант е посредник, който директно от Щатите кара към бг.

Последна редакция: нд, 03 ное 2024, 11:27 от slanchogledka^

# 428
Момичета, докато си чакаме новите попълнения, аз да дам отчет. Детето го почнаха от вчера колики, отначало се зачудих какво става, първоначално си беше страшничко - пищи, реве, стана цялата червена, превива се. Миличката тя. Успокоява се от гушкане и да лежи върху нас. Купих и Еспумизан капки, май и от тях има облекчение, ще я видим.
Проверих, че си има ЕГН вече, следващата седмица ще ходим за акта за раждане.

# 429
  • София
Onirique, “добре дошла” в моя зор от ден трети 🫠 Внимавай само с Еспумизан, че запичал, включи и пробиотик (аз давам Омнибиотик Панда и вечерта Лефакс). Не че има голям прогрес де, бая мнения има и че няма лек за коликите, просто си е период 🤷🏻♀ Аз усещам, че при нас малкия още не е балансирал ден/нощ, демек циркадния ритъм го няма още, та нощите са екстра забавни с будуване + колики 😀

# 430
Ох, да и аз четох, че запича, ама май всички препарати със симетикон имали такъв страничен ефект. Ще пратя ММ да купи пробиотик, не се бях сещала, благодаря ти. Този Лефакс иначе продава ли се в аптеките? В гугъл ми излизат резултати само от паралелен внос сякаш. Да си знам, ако се наложи да го купувам и аз.
Иначе и ние май не знаем кога е ден и кога е нощ. Не мога да я разбера, предната вечер не спа почти цялата нощ, можех да се класирам за главната роля на филма "Зомби" на сутринта. Тази нощ пък само веднъж се събуди за кратко.

# 431
  • София
Да, Лефакс е немско и не се продава свободно в мрежата при нас, но има “прекупвачи” с надценка, ние оттам взехме в отчаянието си 😀 От тук - https://bg-fitness.com/lefaks-lefax-100-ml-nay-dobra-cena-33-50- … beshki-kapki.html

Мисля, че има и гръцки еквивалент на тея капки, Инфакол, които пък през Аптека Промахон сигурно ще ги има…като цяло проба-грешка е положението 😀

# 432
Момичета, тази сутрин в 7:01 на бял свят се появи нашата радост -Габриел! ❤
3,160 кг 50 см
Всичко с нас е наред, пожелавам на всички леко раждане!

# 433
Да е жив и здрав Габриел и много да радва мама и тати! Бързо възстановяване и прибиране вкъщи!!!

# 434
Честита рожба, да бъде здрав и много щастлив! 😍

Общи условия

Активация на акаунт