Термин Ноември 2024 - тема 4

• 35 645
  • 828
  •   1
Отговори
# 495
Цитирам си отговора, изгубил се е сред новите бебоци. 😊

Mamamishka, в eGOV.bg, влиза се с електронен подпис или ПИК от НАП или НОИ. Там в "Моето пространство" има справка за родственост.

# 496
Здравейте, дами!
Обръщам се към още неродилите като мен - Как сте с енергията? Имате ли? Правите ли разходки или някакви упражнения/спорт?
Аз вчера и днес пуснах най-накрая 4 перални (не пълни, просто разделям) с дрешки и спално бельо за бебето още не мога да ги изгладя. Супер изморена съм, чувствам се като парцал, мързи ме яко, ММ ме кара да ходя навън, аз не искам и се чудех дали и при вас е така?

Последна редакция: ср, 06 ное 2024, 15:49 от nelcheto2020

# 497
Здравейте, дами!
Обръщам се към още методиките като мен - Как сте с енергията? Имате ли? Правите ли разходки или някакви упражнения/спорт?
Аз вчера и днес пуснах най-накрая 4 перални (не пълни, просто разделям) с дрешки и спално бельо за бебето още не мога да ги изгладя. Супер изморена съм, чувствам се като парцал, мързи ме яко, ММ ме кара да ходя навън, аз не искам и се чудех дали и при вас е така?

При мен дните са различни, но в повечето време се чувствам като парцал. Имам чувството, че мога да спя по цял ден. С нещата за бебчето приключих, всичко е изпрано, изгладено, прибрано, направихме и като основно почистване, та сега малко трудно си намирам някакви задачи. Насилвам се да си правя разходки, но не винаги се получава. Днес ходих до един магазин близо до нас, е върнах се като разглобена Sweat Smile

# 498
И аз последните 2 седмици се чувствам уморена. Опитвам се да се разхождам,но максимумът ми е 5к крачки. Вчера бях до Еконт и по пътя много почна да ме стяга корема и да ме наболява, та даже си и починах, а преди не беше никакъв проблем да ходя пеш до там, дори и в 8ми месец. За някакво друго раздвижване всеки ден стоя на топката за по 20-30 мин и това е. Много се радвам, че успяхме да оправим и изчистим преди да ме налегне тази умора. Но в крайна сметка, в момента е важно да си почиваш. Тялото има нужда, защото раждането е много скоро и ще изразходи немислимо много енергия. Така че малко по малко, пък и без това няма как всичко да е перфектно изчистено и оправено. 😊

# 499
  • София
Аз днес осъзнах, но съм по-назад, 36 седмица, че вече разходка 2 обиколки в парка около 6 км ми идват в повече, но и ходя бързичко.
От около седмица като че ли почнах да усещам и корема, по трудно се свивам,  а и на младежа май му е тясно (в 34 седмица беше 2900 кг, сега ще го видим в петък как е) защото често има едно опънато краче отстрани на кръста ми. А коремът ми не е кой знае колко голям. Успява да го мести целия като лежа по гръб, купон страшен,вечер си умираме от смях като го гледаме.
Иначе преди 2 дни изгладих всичко което имам за първите 3 месеца, и му подредих багажа. Вече имам и дрешка за изписване, но трябва да намеря боди и шапчица.
Хареса ми да си мързелувам у дома, почти нищо смислено не правя. И грам не съм почнала да "гнездя". Цъкам си на телефона и уж гледам нещо. Мога да заспя по всяко време през деня,но се старая много да не го правя, че през нощта ми излиза през носа

Здравейте, дами!
Обръщам се към още неродилите като мен - Как сте с енергията? Имате ли? Правите ли разходки или някакви упражнения/спорт?

# 500
Аз честно казано енергия имам, но желание нямам. Гледам да върша някакви неща, да се разхождам, ама като цяло и аз като вас лежа повече време. Вече ми е доста дискомфортно всичко, нямам търпение вече да се роди малкото човече, всички ми казват почивай си, че после няма почивка, но на мен толкова ми писна вече. Иначе и ние почти всичко сме оправили в нас и общо взето само се чудя какво да изчистя, хаха.
Много се чудя как ще го облечем на изписването, купила съм дрешки и одеалце (нормално, не от онези дето се водят порт бебе), но не знам изглежда ми като да е студено само с тези неша, мисля и едно космонавтче да донесе таткото, от тези дето са като мечета, но наистина нямам никаква идея.

# 501
Нас като ни изписваха, беше много топличко, около 22-23 градуса, аз бях приготвила боди с къс ръкав, ританки и блузка, шапка, плюс зимно порт бебе. Акушерката тактично ми направи забележка, че било вече хладно за такива дрешки. 😃 Докторът на детето пък е привърженик на това да не се навличат бебетата, имали кафява мастна тъкан до не знам си кой месец и не било нужно. Ха сега де? 🤔

# 502
Onirique, много ми е сложно, вече си захладя, ние сме във Варна и тук духа и вятър, хаха не знам, уж съм взела плетено комплектче, гащеризон, с блузка и жилетка (и отдолу боди, разбира се), ама не знам Grin Ще го видим, здрави да сме, то реално ще е от болницата до колата, ама все пак, хаха.

# 503
Аз пък покрай изписването имам дилема с размерите... взела съм една пижама 50р (от тези с магнитното закопчаване) и една 56р (с цип), плюс шапчица и боди за отдолу от всеки размер. В началото ми е много притеснено как ще го обличам, да не му направя нещо, и взех по-лесни за нахлузване дрешки. И в столчето за кола таткото ще сложи едно одеалце :

https://jukki.bg/shop/%D0%BF%D1%8A%D1%82%D1%83%D0%B2%D0%B0%D0%BD … car-seat-blanket/

Смятам, че е изключително полезна вещ и даже може да купя второ нататък.

Взела съм и едно одеалце за болницата, което планирам да омириша на бебето и ММ да занесе на кучето преди да се приберем, да го запознаем с миризмата. Мамите с кучета, как осъществихте първия контакт? Нашият е изключително емоционален, вие, радва се, скача и се притеснявам малко да не стресне бебешока от кеф като го види. Иначе е кротко и възпитано куче, знае команди, научен е от сега да не влиза в детската, не хапе.

# 504
slanchogledka^ и това много мислих, ние имаме две и двете са със странни характери, добричи са, но женската е много емоционална, мъжкия е един дръпнат такъв и страхкив, лудница и аз мислех някаква дрешка да сложа на малкия и после мъжа ми да им отнесе да подушат пък ще видим, хем ми е интересно, хем ми е малко притеснено, хаха.

# 505
Rouse123, А виждаш ли разлика как двете кучета - мъжко и женско, се отнасят към корема ти? Питам, защото нашият е мъжки, и не проявява абсолютно никакъв интерес към бебето в корема ми. Мен ме преследва от стая в стая така или иначе, че и в тоалетната влиза с мен понякога, и сега няма особена промяна. Всички познати ме питат кучето как реагира .... Ами кучето не реагира 🤣 и съответно започнах да си мисля, че женските повече усещат.

# 506
slanchogledka^ и мен всички ме питат, да ти кажа, въобще на никой не му пука за моя корем, хахаха, нито мъжкия, нито женската. Женската си е и тя залепена за мен поприцип, преследва ме навсякъде, но си беше така и преди това. Дакела (мъжкия), той е диване, иска да си лежи сам на леглото и да не го занимаваш много, много, хахаа. Като цяло нищо не се промени, но според мен като се роди бебето, женската ще е доста залепена за него, такива усещания имам.

# 507
Честито на вече родилите мами! 🌸Бързо възстановяване и спокойни здрави бебенца ❤.
И аз се присъединявам- вчера се роди и нашия син 4180гр 51см, естествено и доста бързо второ раждане беше за мен.
На мамите, които чакат-търпение и леко раждане 🤞😊

# 508
  • София
Sunflower94, честито и поздрави за лекото раждане на това голямо бебче. Бързо възстановяване, ти ще гушкаш направо отгледано дете, браво.

Честито на вече родилите мами! 🌸Бързо възстановяване и спокойни здрави бебенца ❤.
И аз се присъединявам- вчера се роди и нашия син 4180гр 51см, естествено и доста бързо второ раждане беше за мен.
На мамите, които чакат-търпение и леко раждане 🤞😊

# 509
Sunflower, честито бебче! Голямо момче, да е жив и здрав. 🥰

Ние имаме женско куче и ММ ѝ отнесе една кърпичка, която стоеше под главичката ѝ в болницата. Имам чувството, че я е страх от детето, душка я, не я лае, но аз съм винаги с едно наум, защото има особен нрав, както е спокойна и радостна, в следващия момент напада и не разбира човек откъде му е дошло. Много, много рядко се случва, но съм го виждала и ме е страх. Много странна кръстоска е, на това отдавам поведението, но тя си е куче на ММ, мен не ме отразява въобще, нито ми се радва, нито ме лае, все едно не съществувам. 😃 Съответно интереса към корема беше нулев. Искам да се опознаят една друга, но ме е шубе, кучето ревнува ММ от детето и всеки път съм нащрек и треперя като си "общуват". Оставила съм на таткото да има грижата, засега всичко е наред. Аз не се наемам.

Общи условия

Активация на акаунт