Термин Ноември 2024 - тема 4

• 34 875
  • 828
  •   1
Отговори
# 750
  • София
Там, да 🙂 Абе вие пробвайте, пък ако мине 😀

# 751
Ми да, що пък да не се пробвам.😃
Благодаря ти за информацията.🥰

# 752
nelcheto2020 и аз правя общо взето същото, къде е грешката?
Аз просто заспивам през нощта докато кърмя, а и става много бавно, по 50 Мин минимум и затова и аз изцеждам и мъжът ми го дава през нощта.

# 753
Да, тази помощ за насърчаване на раждаемостта в столична община не е одобрена още, но приемат заявления. Нямам обяснение.
Все пак мисля, че имаше някаква помощ, обвързана с образованието на майката. Нещо ми се върти, че някоя позната носеше дипломи някъде.

# 754
nelcheto2020 и аз правя общо взето същото, къде е грешката?
Аз просто заспивам през нощта докато кърмя, а и става много бавно, по 50 Мин минимум и затова и аз изцеждам и мъжът ми го дава през нощта.
А през нощта цедите ли или нищо не правите? Ако е така не ви ли изтича кърма от гърдите? Понеже и аз бях пробвала да изцеждам, но ако не  кърмя или изцедя след около 5 часа се разтичам много.

# 755
А не носите ли подложки на гърдите? Аз винаги нося, те се пълнят, иначе всичко ще се разтече

# 756
А не носите ли подложки на гърдите? Аз винаги нося, те се пълнят, иначе всичко ще се разтече
Да, нося, но ако не нося сутиен и подложки няма как.

# 757
Здравейте, да тека като чешма и използвам подложки/контейнерчета. Давам си сметка, че направихме малкия ленив, защото заменихме накрайника на шишетата (използване на Филипс Авент) от номер 2  (трудно) на номер 5 (лесно засмукване) и гърдата хич не я уважава.

# 758
Да, нося, но ако не нося сутиен и подложки няма как.

Аз лично спя със сутиен за кърмене, иначе не мога

# 759
На кърма е. Цедя се и му давам, че инак не знам колко е изял. По някога давам АМ, защото в него има белтъчини и протеини, които са в недостиг в кърмата
Защо мислите, че кърмата Ви има недостиг? Тя е точно моделирана за нуждите на Вашето бебе.

# 760
На кърма е. Цедя се и му давам, че инак не знам колко е изял. По някога давам АМ, защото в него има белтъчини и протеини, които са в недостиг в кърмата
Защо мислите, че кърмата Ви има недостиг? Тя е точно моделирана за нуждите на Вашето бебе.

Така е, кърмата е пълноценна храна за бебето, АМ я имитира.

А белтъчини и протеини са едно и също нещо. И в кърмата си има точното количество за бебето и няма опасност от алергия както с протеина от краве мляко примерно.

Също, сученето от гърда помага за развиване на лицево-челюстните мускули и на челюстта като цяло по начин, по който никоя бутилка не може да възпроизведе. Затова аз гледам възможно най-много да храня бебето директно от гърдата

Последна редакция: ср, 27 ное 2024, 01:53 от Zimk02

# 761
  • София
Ох... ами преди малко опитах на гърда  дясната я засмуква, но с лявата е драма.  Ядосва се  върти главата и не засуква или засуква 2-3 пъти и пуска, и пак рев. Дадох му цедено мляко,  а след това се изцедих, да има за после. През деня някак сме по-спокойни, но нощем.... а после почват колики и е дълга нощ.

Последна редакция: ср, 27 ное 2024, 16:06 от Mamamishka

# 762
И моята ги прави тези номера с въртенето на главата. И тя не искаше ит едната страна, затова я храня и на двете гърди без да я обръщам - и в двата случая тя лежи на лявата си страна. Иначе е по-трудно. Но почти винаги е сложно в началото с това въртене и с рева

# 763
И аз мисля, че имам недостиг на кърма. Детето яде 10 минути от едната и 10 от другата, и ако имаме късмета да не заспи дълбоко, след това реве от глад. Ако ѝ дадеш 50-60 мл добавка, ще си ги изпие целите. После ще по върне част, но иначе пък ще реве истерично до следващото хранене.

# 764
Момичета, вчера получих съобщение в egov, че ми е одобрена молбата за 900лв помощ за раждане на дете. Знаете ли колко време след това я изплащат?

Общи условия

Активация на акаунт