Термин Ноември 2024 - тема 4

• 34 894
  • 828
  •   1
Отговори
# 735
Момичета, тези които са подали документи за еднократна помощ за град София след колко време ви ги изплатиха?

# 736
Аз подадох документи на 01.11 и още нямам превод. Район Възраждане това.

# 737
Момичета, тези от вас които започнаха да дават Вигантол на бебчетата, по колко капки им давате и директно в устата или с млякото ?

# 738
  • София
По рецепта давам по 2 капки с малка лъжичка преди хранене 1 път дневно. Така му давам и Малтофер и БиоГая
И гледам да ги преглътне добре и после 'затапвам' с мляко 🙂

# 739
На кърма ли е бебето или АМ? Тъй като ние сме на АМ и виждам, че и храната съдържа вит. Д. И се чудех дали може да приема повече от необходимото по този начин.

По рецепта давам по 2 капки с малка лъжичка преди хранене 1 път дневно. Така му давам и Малтофер и БиоГая
И гледам да ги преглътне добре и после 'затапвам' с мляко 🙂

# 740
  • София
На кърма е. Цедя се и му давам, че инак не знам колко е изял. По някога давам АМ, защото в него има белтъчини и протеини, които са в недостиг в кърмата

# 741
Момичета, тези които са подали документи за еднократна помощ за град София след колко време ви ги изплатиха?
Коя помощ? Тази от социално подпомагане (375 лв за първо дете) или тази за насърчаване на раждаемостта на територията на столична община? Или някоя друга?
Знаете ли за някой друг вид финансова помощ, която се дава при раждане на дете? Аз продадох документи за тези двете горе, но някъде съм чувала, че има помощ, която зависи от образованието на майката. Например за висше образование дават 50 лв повече към сумата, или нещо такова беше. Някой знае ли коя точно помощ е тази?

# 742
  • София
Skady, как кандидатствахте за тази за насърчаване?

# 743
  • Хасково
Момичета, тези от вас които започнаха да дават Вигантол на бебчетата, по колко капки им давате и директно в устата или с млякото ?
2 капки сутрин на гладно в лъжичка ги слагам защото много бавно се изкапват за устата

# 744
  • София
Аз капвам на биба и му я давам да всмукне.

# 745
Ха! Честито! Още един Филип - нашето бебе също се казва Филип - 3.300кг./50см - роди се подранил в 36 г.с. 🤗
Да Ви е честит! Бъдете честити и Вие с него!

Момичета, днес на 20.11- се роди нашия син Филип, 4010гр, 52см. В крайна сметка се наложи секцио, но по-нататък ще разказвам. И двамата с малкия сме добре, аз още не знам къде се намирам, не мога да осъзная, че имаме бебче 😍

# 746
Честито и на новото бебче Филип, да расте жива и здрав, да бъде благословен животът му.

Момичета, аз си докарах запушен канал. От вчера съм със зеле на гърдите, имам температура 38.2, главоболие и отпадналост. Просто като се замислих колко грешки сме направили с моя мъж....
Първото и най-основно той беше решил да ме отменя в нощните смени като го храни с кърма в шише, а пък аз да си спя. Да, ама за тази цел през деня освен кърмата изпомпвах по едни 150-200 мл допълнително.
Ако някой е имал такъв неприятен опит, ще се радвам да сподели как се е спасил.

И още нещо, което явно не правя добре - кърмя по час и 20 Мин!!!! Супер през цялото време, разбира се го ръчкам, но около истината му се вижда мляко. Днес сме 11 ден. Тъпото е, ще след 30 мин почивка имаме рев за още 10-20 мл кърма и се успокоява. Къде бъркам не знам.

# 747
Спокойно, ние с мъжа ми правим същото с кърмата, не е фатална грешка. Слагайте лед, ако може. И пийте ибупрофен и парацетамол.

# 748
  • София
Skady, как кандидатствахте за тази за насърчаване?

Редактирам си мнението, защото се оказа, че тази програма не е реална и активна…

Последна редакция: вт, 26 ное 2024, 20:36 от ParaSiempre

# 749
И аз редактирам, програмата била само проект, който не е минал.

Последна редакция: вт, 26 ное 2024, 20:43 от Onirique

Общи условия

Активация на акаунт