Термин Ноември 2024 - тема 4

• 34 935
  • 828
  •   1
Отговори
# 720
Аз родих в понеделник вечерта и в четвъртък сутринта вече имах кърма. Няма защо да се филмираш според мен.

# 721
Ами по 8 хранения на ден, през 3 часа. И гледам поне 5 хранения да са с цедена кърма, останалото е АМ. Понякога успявам и повече от 5, но не ми е много регулярно количеството, коeто цедя.

Иначе този режим през 3 часа по 100мл ни го препоръча педиатъра, след като се установи,че на поискване и на кърма от източника (демек мама), Алекс не наддава и за 12 дни е качил само 80 грама Sad Защото заспива на гърда, и явно не си взима всичко необходимо. И от няколко дни сме на стриктен режим , а моята най-добра приятелка стана помпата... Поръчах си и безжична, дано да ме облекчи малко времево.

Последна редакция: нд, 24 ное 2024, 13:18 от slanchogledka^

# 722
Аз родих секцио и явно съм имала коластра преди това, защото имах захънала коластра по зърната... Даже не бях обърнала внимание. Иначе имах много коластра и тя се превърна в мляко може би след два дни. Но при мен се получи, че с помпата и всичко се оказах с твърде много кърма и болезнени бучки, та трябваше да слагам лед и да спра с помпата, за да се облекчи.

# 723
Ние сме с такива шишета, но това кръгче го махнах още с отварянето и повече не съм го слагала. Според ММ се слага за да не пръска, когато разбиваш АМ с водата 😂 Реших да му се доверя и не съм задълбавала повече. Сигурна ли си, че пуска много, на мен ми се струва добре, детето още от родилното пие от такива шишета и не ми се е давила. И там не ги слагаха тези кръгчета на шишетата. Според мен, тези кръгчета се слагат, за да не се разлива съдържимото ако си движение, при хранене не се слага. Така си мисля.
Благодаря, Onirique, за разясненията. Клапата я махнах, вчера течеше на струя като го обърна, днес е на капки вече, сигурно утре ще е съвсем както трябва Grinning Може да не съм сложила добре биберона или да има значение на коя страна е обърнато шишето- нали е специално оформено.

# 724
Marley, има значение, да. Дупчицата, от която излиза млякото трябва да е отгоре, откъм небцето. Аз го предлагах надолу и се чудех защо плюва.

# 725
_Miss_  и ние сме с вакуум и бебо има подуто по главичката (хематомчета), но ми казаха, че ще минат. Дадоха ми го на следващия ден след раждането, ехограф не са му правили. Не разбрах вакуума ли е бил неуспешен при теб?

# 726
Момичета, моята борба има малко напредък вече суче и от двете гърди малкия. Иначе на мен кърмата може да се каже, че днес ми слезна като хората, на 5тия ден.

Аз имам въпрос, който най-вероятно сте обсъждали и се извинявам, но по колко време ги държахте от начало на гърда и как да разбера дали има достатъчно? Със сигурност има, защото виждам в протектора как се събират капки и като изцеждам за облекчение се пълни шишето, на дали е достатъчно🤷♀.

# 727
Дръжте бебето на гърда, докато само спре да суче, защото му стига

# 728
Аз също давам биберон. Даже изключително много се радвам, че пожела да го смуче, защото баткото не искаше и ме ползваше мен. Сега искам малката да седи на гърда само, за да се нахрани, а не непрекъснато както беше с него.

# 729
Zimk02, той обикновено заспива, на седи по 10тина минути на гърда.

# 730
И моята заспиваше много в началото. Трябваше да я будя, за да продължи. Но да, към 10-15 минути на едната гърда, после на другата

# 731
_Miss_  и ние сме с вакуум и бебо има подуто по главичката (хематомчета), но ми казаха, че ще минат. Дадоха ми го на следващия ден след раждането, ехограф не са му правили. Не разбрах вакуума ли е бил неуспешен при теб?

Вчера ми я дадоха следобяд, казаха, че всичко е наред с нея Heart

Иначе за вакуума да, беше неуспешен, два пъти са се опитали с него. Вчера пак си поговорихме с АГ и каза, че бебката е била заела отвратителна позиция за излизане.

# 732
Момичета дайте малко акъл как да процедирам със стерилизатора 😁 за съжаление не знаех че е хубаво да има функция сушене и сега излизат чисто мокри от него, шишетата ако ги кзкарам веднага съхнат бързо но бибероните ги чакам с часове… и също къде е хубаво да съхнат. Аз ги слагам на една изгладена пелена, но колко остават стерилни така …🫠
И ако може някоя която вече е давала витамин к на 30 ден да сподели 20 капки наведнъж ли се слагат в едно мляко?

# 733
Калинка, точно за кондензацията от стерилизатора четох тази нощ, че и моя е без функция сушене. Та, това, че има кондензация по шишенцата и бибероните не е проблем, по-лошо е даже да ги забърсваме с кърпа или друго. Аз съм давала няколко пъти така мляко, нищо му няма на детето.
За витамин К, аз дадох с една малка лъжичка, два пъти х10 капки, че ме беше страх да не се задави. Може да не изяде цялото количество мляко, затова предпочетох така да дам.

# 734
Девойки, а как процедирате с по-големите деца и детската?
Синът ми е на 6 и откакто се роди малката не съм го пускала, това е от 8-ми този месец. Ама вече издивява в нас... Иска ми се и декември да си остане, поне да мине първата ваксина

Общи условия

Активация на акаунт