Термин Ноември 2024 - тема 4

• 34 969
  • 828
  •   1
Отговори
# 645
Момичета, днес на 20.11- се роди нашия син Филип, 4010гр, 52см. В крайна сметка се наложи секцио, но по-нататък ще разказвам. И двамата с малкия сме добре, аз още не знам къде се намирам, не мога да осъзная, че имаме бебче 😍

# 646
Честит да е малкия Филип, а на теб бързо възстановяване Hug

# 647
Честито бебче, бъдете много здрави и щастливи. 🥰❤️

# 648
Честит да е Филип, жив и здрав и много радости да носи на мама и тати! Бързо възстановяване за Rouse123!

Момичета, днес мина личната лекарка на Алекс през вкъщи. Всичко ок, но ме стресна с информацията как трябва да му давам 6 часа почивка на стомаха нощем? Някоя друга да е чувала такова нещо? Как се дава почивка на стомаха на новородено бебе, което се събужда с крясъци нощем, за да яде? Съответно каза, ако е много неспокоен, да го залъгвам с вода (което няма да направя; изрично и казах, че не даваме вода).
И друго, почнали са коликите. Как не съм познала... Липсата на опит си каза думата... Доста кофти се почувствах, да, той се буди често напоследък, извива се назад и си шава с крачетата много. Има много газове, чуват се ясно. Но не съм се усетила, че е от колики...

Последна редакция: ср, 20 ное 2024, 16:32 от slanchogledka^

# 649
Честито на новите мамчета, да са ви здрави и много да ви радват рожбичките ❤ аз още не съм родила 🤣 направо чакам с голямо нетърпение вече.

Слънчогледка, това за почивката сефте го чувам 😀 чувала съм, че заспало бебе не се бъди, ама да ми даваш почивка от храната и вчесто това да му даваш вода, малко странно ми звучи. Ние също няма да даваме вода живот и здраве.

# 650
Абе какво им става на тия лекари, за пореден път го чувам това за почивката. За моето това значи да го оставя да се дере цяла нощ, няма шанс да изкара 6 часа без ядене.

# 651
  • София
Честито, Rouse123, да ви е жив и здрав, много да ви радва, а на теб бързо възстановяване! 🍀

Това с 6-те часа почивка на стомаха нощем ме уби 😀 Не виждам как ще стане, аз 4 часа без ядене като направи съм в шок, да не говорим, че последните нощи и на час и половина се случва да се буди да кълве 🫠

# 652
Странна лекарска препоръка Anguished

Аз не бих давала почивка на стомаха в такъв случай. Абсурдно ми звучи. Детето да реве от глад няколко часа без никаква сериозна наложителна причина няма как да оправдая пред себе си като майка.
На нас пък ни казаха, че ако спи над 3 часа, трябва да я будим, за да яде, защото иначе глюкозата спада и от това мозъкът страда. Склонна съм да вярвам, като знам аз как се усещам, като огладнея - дори може главата да ме заболи.

# 653
  • София
И през нощта ли, Skady? Аз през деня будя над 3 часа, но не и през нощта (защото спя, пък и се случва рядко, уви 😀)

# 654
Честито бебче! Бъдете здрави и благословени,  а на теб бързо възстановяване! 🩵

Момичета, днес на 20.11- се роди нашия син Филип, 4010гр, 52см. В крайна сметка се наложи секцио, но по-нататък ще разказвам. И двамата с малкия сме добре, аз още не знам къде се намирам, не мога да осъзная, че имаме бебче 😍

# 655
И през нощта ли, Skady? Аз през деня будя над 3 часа, но не и през нощта (защото спя, пък и се случва рядко, уви 😀)
О, ако спеше през нощта, щях да я оставя да си спи, да Smile Де тоя късмет. Буди се през 3 часа като по часовник. Веднъж спа 4 часа и се притеснихме за нея Joy

# 656
Ако си спи само детето през нощта и не се събужда от глад( рядкост😀), няма да я будя изобщо.

# 657
А как ги будите? Аз също се опитвам да будя на 3 часа гд,за да яде. Обаче е голяма борба със събуждането, човечето не реагира нито на щипане, нито на говорене, даже на терасата го заведох (уж на студено) - йок. С мокра кърпичка по вратлето пробвах, също не реагира. Само събличане по памперс води до събуждане при него, но тигава започва едно врякане и е супер разстроен, че ми се къса сърцето.

# 658
И аз като се налага да я събуждам, я събуждам с разсъбличане и сменяване на памперса.

# 659
Честит да е Филип, жив и здрав и много радости да носи на мама и тати! Бързо възстановяване за Rouse123!

Момичета, днес мина личната лекарка на Алекс през вкъщи. Всичко ок, но ме стресна с информацията как трябва да му давам 6 часа почивка на стомаха нощем? Някоя друга да е чувала такова нещо? Как се дава почивка на стомаха на новородено бебе, което се събужда с крясъци нощем, за да яде? Съответно каза, ако е много неспокоен, да го залъгвам с вода (което няма да направя; изрично и казах, че не даваме вода).
И друго, почнали са коликите. Как не съм познала... Липсата на опит си каза думата... Доста кофти се почувствах, да, той се буди често напоследък, извива се назад и си шава с крачетата много. Има много газове, чуват се ясно. Но не съм се усетила, че е от колики...

Това са някакви много остарели препоръки, ужас. Не само, че не трябва да "почива" стомахчето, ако бебето спи прекалено дълго, трябва да го будите да яде първите две седмици!

Коликите ако ги има, почват две седмици след раждането и нямат конкретна причина. Просто детето плаче. Газовете са нещо съвсем нормално за бебетата, всички бебета ги имат. Коликите са нещо съвсем различно - продължителен плач над 3 часа на ден.

Общи условия

Активация на акаунт