Термин Ноември 2024 - тема 4

• 34 671
  • 828
  •   1
Отговори
# 810
Ох, и аз имам същата тревога- много плачем и не иска да спи. Днес от 13 до 16:30 стоя будна, а толкова се измъчих да я приспя и ММ също. Много ме притеснява, защото знам, че за денонощие трябва да има сън от 16-18 часа.
Момичета имам въпрос относно спането. Малкия Фифо, хич не обича да спи през деня, общо взето сутрин спи по час и половина- два максимум, а през деня понякога едва събира час между храненията, не плаче, просто си лежи и си гледа, вечер иначе спи от 1 до към 4:30-5 ч. някъде . Хапва да речем в 1 до 2 и половина си гледа и след това заспива за около час и после няма будене... Храним се смесено, просто защото имах проблеми с кърменето и не съм сигурна колко наддава, ще видим може би накрая ще купим кантар. Иначе си ака достатъчно -2-3 пъти на ден, днес даже вече 4ти път направи, пишка си поне по 5-6 пъти на ден, но не разбирам защо не иска да спи, притеснявам се да не го мъчи нещо друго. Вашите бебчета по колко спят? Има ли и други будуващи?

# 811
Момичета, водихте ли/ще водите ли бебетата на ортопед? Приемам препоръки за лекар в София, няма значение къде е.

Нашата педиатърка препоръча доц. Алексиев и ще посетим него.

# 812
Ох, и аз имам същата тревога- много плачем и не иска да спи. Днес от 13 до 16:30 стоя будна, а толкова се измъчих да я приспя и ММ също. Много ме притеснява, защото знам, че за денонощие трябва да има сън от 16-18 часа.
Момичета имам въпрос относно спането. Малкия Фифо, хич не обича да спи през деня, общо взето сутрин спи по час и половина- два максимум, а през деня понякога едва събира час между храненията, не плаче, просто си лежи и си гледа, вечер иначе спи от 1 до към 4:30-5 ч. някъде . Хапва да речем в 1 до 2 и половина си гледа и след това заспива за около час и после няма будене... Храним се смесено, просто защото имах проблеми с кърменето и не съм сигурна колко наддава, ще видим може би накрая ще купим кантар. Иначе си ака достатъчно -2-3 пъти на ден, днес даже вече 4ти път направи, пишка си поне по 5-6 пъти на ден, но не разбирам защо не иска да спи, притеснявам се да не го мъчи нещо друго. Вашите бебчета по колко спят? Има ли и други будуващи?

Пробвайте прахосмукачката или сешоара, или пък бял шум, ама да е силен колкото една прахосмукачка. Като копче за спиране на плача действа на моята - звучи както каквото чуват в матката - силен шум 90 децибела. После като се успокои, го намалете.

# 813
В крайна сметка какво трябва да е количеството на върнато мляко, за да се определи като рефлукс? Моята не връщаше, но започна, някой път просто така, дори не е веднага след хранене. Как се разбира рефлукс ли е, не е ли?

# 814
Ако бебето не наддава или пък има кръв в акото или някакъв друг проблем. Но ако е само връщане на храна, това ще мине от само себе си с времето и няма нужда нищо да правите

# 815
На нас педиатърката ни каза, че е рефлукс. Общо взето повръщане след всяко хранене, но не само стичаща се струйка, ами по-голямо количество.
Последния път не беше и наддала нормално. Такива признаци говорят за рефлукс.

# 816
За ортопед в София всички хвалят Фурлакис в Надежда, ние май ще отидем при него след време.

# 817
За ортопед в София всички хвалят Фурлакис в Надежда, ние май ще отидем при него след време.

Да, и аз за него знам ама като видях часовете, че са за 6 месеца напред..мама мия 🙈

# 818
  • София
Аз почнах да срещам и малко противоречиви мнения за него, претупвал и т.н.

Друг хвален е Мишо Филипов.

# 819
Здравейте мами! Аз съм декемврийска майка, но бебка се роди с планово секцио на 21.11. И така не се вписвам вече в декемврийките, които повечето все още са бременни. Надявам се да ме приемете при вас и да разменяме опит. Аз имам следната ситуация. Бебето много се напъва, вероятно са колики? Не знам и аз. Почва да яде и се почва напъването. След като се наяде продължава, не постоянно а на моменти, повръща по малко. При нея акото идва след ядене. И като почна и памперс да сменям след хапването, става още повръщане. И така снощи вече яко на фонтан излезе всичко изядено. Тя е изцяло на кърма, смесено от шише и от гърда.  От гърда не се свива така докато яде обаче пък, адски ми разранява зърната и за това я давам на 2 хранения. Сигурна съм, че са колики, съчетани и с наакване, но може ли да се каже вече че се появява и рефлукс? Особено след този фонтан. Не давам нищо все още.

# 820
Колики означава рев поне по три часа на ден поне три дни в седмицата. Ако не е това, не са колики, защото това е дефиницията за колики. И те обикновено почват след две седмици, та още е рано.

Нормално е бебето да се напъва. Учи се как да ака все пак и това за него е ново усещане. Аз не бих се тревожила за един път повръщане на фонтан, ако не е било странен цвят. А малко връщане след ядене също не е проблем. Гледайте наддаването как е. Ако наддава добре, не е проблем. Дръжте го изправено след ядене и ще намалите малките и повръщания.

Моето бебе редовно връща храна и веднъж повърна на фонтан, но си качва много стабилно. Педиатърът каза, че няма нужда от никакви лекарства, те не са безвредни все пак.

Последна редакция: сб, 30 ное 2024, 06:26 от Zimk02

# 821
Честито бебче. Живо и здраво да бъде 🥰

Щом е спорадично, аз не бих се притеснявала за рефлукс. Моето повърна така два три пъти на фонтан, когато не се бях научила още да я оригам качествено. Освен това аз гледам да не я мятам много наляво - надясно веднага, след като се наяде (смяна на памперс, къпане), че все се плюнчи и връща по малко така.

Последна редакция: сб, 30 ное 2024, 07:29 от Onirique

# 822
Тази сутрин след като ви изчетох споделянията за рефлукс, точно като по поръчка и нашия хубостник започна да повръща и си дадох сметка, че предните дни все искаше да дояжда (кърмя го, но допълваме с кърма от шише) 10-20 мл, много се пъне, прави недоволни гримаси и трудно заспива, иска да го гушкаме, та явно всичко това показва рефлукс.
Има ли лек за рефлукс при бебчета?

# 823
Момичета, месецът още не е приключил, но много прехвърлихме вече страниците, така че заповядайте в новата тема:

https://m.bg-mamma.com/?topic=1712398.msg48918081#msg48918081

Пак подсещам, че ако искате да ви добавя в списъка, пишете ми съобщение. 🫶

# 824
Малко тъп въпрос, но към мамите с шишета на филипс авент- как проверявате температурата на млякото след като тези биберони не пускат нищо 🫤

Общи условия

Активация на акаунт