Минзухари и кокичета цъфтят, а АПРИЛчетата скоро ще се появят

• 15 306
  • 307
  •   1
Отговори
# 75
Честито на Петя и Мама Е , да са живи и здрави бебета им !

Искам да ви попитам вече купихте ли кошари и какви, защото тия които са със скрин отстрани , имат вътрешни размери 130/70, а такъв матрак има ли , понеже не виждам ? Благодаря ви предварително !

# 76
  • Пловдив
добро утро   Nature Sunny

За лансиноха - мажа само зърната и ареолите, но нали сега са много чувствителни, а за да го нанеса това нещо бая си понатискам. И даже се притесних, нали може да се предизвикат контракции... Но пък после усещането е ....много по-различно изглежда кожата. Аз уж не бях със суха кожа, а такава разлика има.... Миризмата ... май не ме притеснява вече. Та, ще продължа да се мъча, но все пак си мисля, дали с кремчето на Авент няма да е по лесно?!?

Сега се сетих какво щех да пиша вчера покрай "Такъв е живота" - пак за кошниците за кола. Като даваха таткото на момиченцето - те му я подадоха в ръцете като вързопче, и той така си седна с нея на предната седалка  newsm78
Добре де ама те са такива мъници..... как да го изкараш от топлата шушулка и да го сложиш самотно в кошчето. Уж съм много за безопасността, но ... нещо ми се стори раничко  newsm78
А за мамата, дето не и хвана упойката... нямам думи, но не се притесних от факта, че може да ми се случи. Даже по едни време ми се струваше, че преиграва  Embarassed Но всеки знае себе си .... А и аз още не съм легнала на масата Blush

Пак забравих нещо  Blush
пуснах една тема, която сигурно ще е интересна за чакащите първо бебче Simple Smile
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=170069.0

Последна редакция: нд, 04 мар 2007, 09:42 от benitta

# 77
  • София
Добро утро! Честито момиченце на на мама Петя! Толкова е вълнуващо, че с  епочна и при нас!

kler, ние още не сме купили леглото за бебо, но сме се спрели на такова като на Мелодия, на Дибо. Скрин няма да вземаме, защото нямаме място за него.

За столчето за колата - ние взехме такова, но не мисля да го ползвам при изписването, а за после. За изписването мисля да е както беше в предаването, просто вързопче, което ще държа аз (защото предполагам, че таткото ще шофира, ако не е пиян  Mr. Green Mr. Green Mr. Green ) .

А за мамата с упойката, ами много реално ми се струваше. Тя че я беше страх, страх си я беше (ама то кой не би се страхувал), но все пак е показателно, че екипа от доктори не почна операцията, докато не я упоиха. Абе, не е лесно да се стане майка, както се убедих за сетен път, но това май е най-хубавото, което ще ни се случи през този живот. И най-важното.

Нещо съм се разчувствала от вчера, хормони, какво да правиш  Blush

# 78
  • София
Леле какво става. Бебетата май вече нямат търпение и взеха да излизат...  newsm30
Честито момиченце на мама Петя 27. Да е живо и здраво и много хубави емоции да ви носи.  smile3525
Аз пера бебешки дрешки. Бях изпрала тези от бабите, но нали има и нови покупки, та сега се трудя над тях и комплекта за изписване.
Ние не сме сглобявали креватчето и не сме подреждали бебешките неща още. Струва ми се раничко. Само сме ги скупчили в ъгъла на стаята, където ще е креватчето. И дрешките са изпрани. Не съм гласила и багаж за болницата, но може би скоро ще се захвана, че наближава влизането в 9 месец.
За подготовка за кърмене- аз се мажа с мостричките на Авент, които насъбрах от лекциите, но се сещам от дъжд на вятър  Crazy

# 79
добър ден и от нас

да ви попитам играчките (плюшените) и тях ги перете в пералнята нали? иначе не мога да си представя, че ще са около бебето  Shocked . само че тези кадето са пеещи ще им замине мелодията, но все пак си мисля, че е по-добре да са чисти а не пеещи. мамите с деца да си кажат мнението

# 80
  • Попово
veselina miteva, аз лично плюшените играчки ги пера в пералнята, от сина ми има толкова много че ги пускам на два пъти и като ги простра на терасата голям смях пада от страна на съседите. И да споделя мое лично мнение не са много подходящи за бебоци поне до навършването на 1 годинка...
Иначе пластмасовите и други разни ги мия в легена с веро за чинии  Embarassed а си спомням че дъвкалките ги изварявах докато спря да ги търси...
Искам да Ви попитам става ли ви лошо, на мен ми се появи някакво гадене като в самото начало  Tired

# 81
Добро утро, каква ранобудна група само, чак ме досрамя  Blush.

За крема, аз си купих на Авент - скъпичък ми се струва, но пък не ми е с неприятен цвят, вкус или мирис - нервите ми в крайна сметка не струват 10лв  Crazy. И аз като Илит реших да го опитам - няма никакъв вкус, има съвсем загадъчен аромат на ланолин (но в никакъв случай неприятен или натрапчив) и е супер мек и мазничък и се размазва за секунди, правейки моментално филм върху зърната и ареолите, т.е. не се попива от сутиена след това  Peace. С две думи - много съм доволна и го препоръчвам  Wink.

За играчките, зависи за какви играчки става дума. Ако са ония перушинестите (с `козинка`) такива не възнамерявам да достигат до децата ми поне докато не навършат 6 месеца - събират безумно много прах, нямат никаква стойност за децата, направени са от възможно най-изкуствената материя, която дразни лигавицата на носа и предизвиква лесно алергии, така че не, благодаря  Crossing Arms.
Ако за музикални, но от мекичките, не смятам да ги пера - купувам от добри марки, които са много добре опаковани и надеждни. Не смятам, че с едно изпиране ще ги спася децата от мръсотия, която след това ще се набива всяка минута - в крайна сметка те първите месеци само ще ги гледат тия играчки, а нямам намерение да ги държа в стерилни стаи като в инкубатор  Simple Smile.

С прането и ние напредваме - всички дрешки и хавлийки са изпрани, пелените също. Днес е ред на столчетата за кола, после на одеалцата и накрая чаршафите  Grinning. После душа да ми е яка като почна с гладенето  Crazy.

Днес имам и две неща за хвлаба  Mr. Green.
Едното е, че вече си имаме имена, но сме решили поне това да си знаем само ние до края  Blush. Смятам, че са хубави, нищо че са доста стандартни и популярни - като ги навързах и с второто и третото им име, звучат чак мелодично  Joy. То хем смешно хем не, защото имаше имена като ги изговорех целите... ми не ми звучаха добре  newsm78.

Второто е, че вече и аз съм на последното бебенце  newsm44. От днес съм в деветия месец и чак не мога да повярвам от кефффффф  Mr. Green.

# 82
Искам да Ви попитам става ли ви лошо, на мен ми се появи някакво гадене като в самото начало  Tired
На мен ми става лошо от време на време  Tired. Не ми се гади, нито ми прималява, нито повръщам - не съм имала изобщо от тези `екстри`, но си ми става гадно понякога  Sick. Знам, че накрая се появяват отново гадения и повръщания по малко отново  Rolling Eyes. Т.е. е нормално и не се притеснявай  Peace

# 83
Веси, Плюшените играчки ги пера в пералнята. Някои, които издават звуци се повредиха напълно, но други след като изсъхнат пак проработват. Но по принцип съм чувала, че не се препоръчва игра с плюшени играчки на бебета и малки деца заради праха, който задържат и власинките, които се отделят и дразнят и/или действат алергилизиращо.

# 84
Честита ви принцеса,Петя 27!!!Да ви е жива и здрава и много да ви радва!Възстановявайте се бързо и ...........чакаме снимки!Мислех си ,че Ая ще е първата априлска мама,а то какво стана?Ая,стискам палци и на теб всичко да мине по възможно най-лекия начин!
Веси,и аз пера плюшените играчки в пералнята на 40 градуса.Но Пепена ти е казала много вярно-не стават за новородени-заради влакната.
Клер,нашата кошара ще я прави мъжа ми,затова не мога да ти помогна със съвет,даже не съм обикаляла магазините и незнам какво се предлага.

# 85
...Мислех си ,че Ая ще е първата априлска мама,а то какво стана?Ая,стискам палци и на теб всичко да мине по възможно най-лекия начин!
И аз така мислех, ама децата ми добрички се оказаха  Heart Eyes. Ако стиснем зъби може и до края на прил да дочакаме  Twisted Evil Joy. майтап естествено, корема ще ми се пръсне вече  Crazy.
В тая връзка, качих актуални снимки от снощи на коремчето (или по-правилно, коремището) ми  Mr. Green.
Само да споделя, че не е за хора с опънати нерви и слаби сърца  Laughing

# 86
Здравейте и от мен!
Плюшените играчки: аз също не мисля да взимаме такива,а ако някой подари- за начало прибрани Whistling. Като си представя как им се "радват" бебетата и всичко минава през устата, колкото и да се перат,ефект няма да има кой знае какъв Monkey. Освен това децата не обръщат такова внимание на плюшените играчки поне до годинка,годинка и половина. Един малък съвет: за подпомагане на когнитивното развитие се препоръчват за началото твърди материи, много функционални играчки-примерно да издава звук, да вибрира, да е цветна и с ясни контури Crazy. Така децата развиват повече от едно от сетивата си. Thinking
Май малко прекалих с лекцията.Извинявам се! Blush
Ауа, честито и на теб за "последното" бебче, останаха само още 5 дни до срещата с юнаците! coolcool
Зузу, да си кажа мнението: по-добре сглобете сега креватчето newsm07.И ние мислехме да го оставим за накрая,но от една седмица е сглобено и още се носи аромат на дърво. Хубаво е да се проветри добре! Щото ако бях дървеница,нямаше да устоя smile3539
Аз отивам да гладя 1ironing...... приятен ден,сладурани! smile3525

# 87
Петя 27, Честита ти мома ! Пожелавам само радости покрай нея !

# 88
За плюшените играчки, аз няма какво да мисля какви ще купувам, защото имам 2 чувала ( огромни ), понеже много обичам... Та само разни музикални ще взема за леглото. Иначе ги пера в пералнята и даже от 1-2 седмици говоря как ще ги изпера... ама нещо се замотвам само...  ooooh! Иначе прочетох във форума, съвет от една мама как да ги дезифекцираме, поне малко - като ги слагаме в камерата за 24 часа, така умирали гадинките по тях...  Peace
Ая, честито последно бебче  Hug
kler, ние си взехме такова с ракличка отстрани и после става на юношеско легло и размерът на малката част, която сега ще се ползва за бебка е 65 на 110 и НЯМА такова матраче. Но производителите дават нещо като матраче и мисля първоначално с него да караме. Peace
За гаденето - аз от 2 седмици имам почти всяка сутрин, особено като ставам за у-щето, тогава е най-силно.  Sick Но си е песен в сравнение с преди  ooooh!
За енергията - и аз имам много, чувствам се добре като цяло, все се чудя къде да миткам  Blush Вчера и аз като Пролет излезнах към 15 ч. и се прибрах към 20ч. и се сгромолясах в леглото капнала.  Tired Гледам, че и днес е супер времето, дано да се организираме с мъжо да се разходим...  Praynig

# 89
  • Far away from here...
Pepena, при мен повръщането (не е само гадене Crazy) така и не спря,от самото начало,та до днес. Mr. Green Неприятно е, но явно при някои жени просто е така Hug Понякога дори ме заболява корема от напъните Embarassed и се страхувам да не предизвикам контракции Rolling Eyes За щастие,не се е случвало досега, така че-спокойно,след месец всичко ще мине Whistling Wink
Усмивки и слънчев ден от мен!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт