"Зелени" идеи за домашна употреба

• 106 872
  • 1 044
  •   1
Отговори
# 435
Браво-ве4е има Веледа в БГ!Оба4е 6то тъй са без адрес и какви са тези анонимни доставки по телефон и майл?Търговийка без данъци май,пък с надути цени!!!

Май сайта още се разработва. Повечето категории са празни и  линковете за кърменето не работят особено.

# 436
Ами то ли4и,4е е набързо скалъпен.Но все пак трява да има инфо откъде се вземат тези работи и как да се вярва,4е съдържанието отговаря  на опаковката.Някакви разре6ителни,или не6то друго...
Забележително,4е линка за поръ4ките работи...

# 437
Не си давайте парите за глупости -това са спекулативни цени и няма гарнация,че тези продукти са 100 чисти. Плюс това не знам дали имат БДС,а и цените им са доста надути.Явно някой иска да направи много бързо пари от цялата тази еко-истерия. newsm78

# 438
  • Варна
Мазала съм дъщеря ми с няколко мостри на Веледа (едните бяха за суха, чувствителна кожа, другите не помня за какво) и честно казано не ми харесаха. И миризмата им беше доста силна и ефект не видях

# 439
Момичета, много се надявам продуктите на Веледа да са оригинални.
Защото това са най-добрите неща тук. Поне за мен. А аз съм с ужасна кожа.
Пунчик, кое си ползвала, че не си видяла ефект? Серията с невена е разкошна за малки деца  Peace

# 440
  • Варна
Пунчик, кое си ползвала, че не си видяла ефект? Серията с невена е разкошна за малки деца  Peace

Не помня. Беше миналата година като бях на гости на свеки в Швейцария (т.е. със сигурност не съм попаднала на менте). Мострите бяха оранжеви. Тъй като немския ми е на доста ниско ниво обикновено забравям по-дългите думи веднага след като им схвана смисъла  Joy
Така или иначе няма универсални кремове, които да са добри за всички. Ако беше така на пазара щеше да има само 2-3 марки Simple Smile

# 441

Не помня. Беше миналата година като бях на гости на свеки в Швейцария (т.е. със сигурност не съм попаднала на менте). Мострите бяха оранжеви. Тъй като немския ми е на доста ниско ниво обикновено забравям по-дългите думи веднага след като им схвана смисъла  Joy
Така или иначе няма универсални кремове, които да са добри за всички. Ако беше така на пазара щеше да има само 2-3 марки Simple Smile
Ми те оранжеви са невена и пясъчния трън. Ама си права, че няма универсална козметика. Peace

# 442
Понеже в темата бе6е станало дума за слън4евите колектори искам да ви предложа една книга.Аз ли4но малко разбирам от това и 4етох избирателно,но има не6то в края и,което ми се стори интересно и затова го цитирам(aко цитата ми е много дълъг и товари темата 6те го изтрия).Ина4е книгата може да се драпне от тук:
http://www.imadrugpat.org/solar.htm

Ако не се въведе спешно Слънчевата енергетика с производство на синтетични течни горива липсата на бензин ( получен от  суров изкопаем петрол) ще се усети осезаемо и в ценово отношение след около 10 - 15 години в целия свят. Газът също свършва. В обозрим период от около 30 години, МАКСИМУМ - 50 години при тези темпове на потребление цените на газа ще скочат драстично!
       Въглищата (на база досегашните цени ) ще ни стигнат за около 300 години. Уранът също свършва в близките 150 години. Управляемият “Термоядрен синтез” е далече дори от идейната си фаза на развитие !!!
   Хидроенергетиката и вятърната енергетика осигуряват само нищожна част от около 3-5% от общата световна енергетика.
     Да се разчита на изгарянето на биомаса и други горими  отпадъци също е доста наивно независимо, че много “екоемисари” се мъчат да пробутат за масово финансиране тази идейка. Целта им е  да получат жалки комисионни от чужди фирми производители на котлета за твърдо гориво и газ!
   Практически “ЕКОЛОГИЯТА “ като полезна наука влезе в ръцете на нечисти политици, които бързо я изопачиха !
    Те я впрегнаха да им подобрява личното финансово благоденствие за сметка на хиляди загиващи в тежка мизерия люде. 
   Стигаме до същия факт, че личните интереси на шепа  личности от световния и нашенския  политически и икономически елит диктува развитието на човечеството и естествено неговата гибел!                  
   ................ Всемирния потоп!
   И така : 
   - “ ИМАЛО ЕДНО ВРЕМЕ  ЗЛАТЕН ВЕК ЗА ЧОВЕЧЕСТВОТО “!
    Над 3 МИЛИАРДА  УМНИ И РАЗСЪДЛИВИ КРОМАНЬОНЦИ ЖИВЕЕЛИ  СПОКОЙНО И ОХОЛНО В СВОИТЕ ПРЕКРАСНИ СЛЪНЧЕВИ ГРАДОВЕ ПРЕДИ  70 000 години..... на дъното на сегашните морета....;
   Но, дошъл “ПОТОПА “ и идилията свършила !!!                                              .
   Дебели над километър ледникови площни плочи покривали сегашните континенти. Древните “кроманьонци” за които от палеоантрополозите знаем, че са били “ по - акъллий” от нас, обаче използували тотално слънчевата енергия!  Не всички от тях били “пещерняци “ както учения ни свят сега си мисли.Кроманьонците  живеели доста цивилизовано, дори по-добре от нас.Те живели в изкуствено отопляеми  територии, които сега са залети от морска вода - “КОНТИНЕНТАЛНИЯ ШЕЛФ” !
   Изобретили и  изработвали оптични френелови концентраторни летящи станции и насочвали мощни соларни енергетични снопове към земните си поселища от горния край на тропосферата на Земята.
.Като продължение на техния полет на мисълта и технически гений , преди около 20 000 години решили да си направят “малко РАЙЧЕ”.С летящи соларни концентраторни станции насочили слънчеви концентрирани лъчи към ледовете на Южния полюс. Те стопили частично ледовете  на сегашната Антарктида. Там създали легендарната  страна известна като : -“ АТЛАНТИДА , ОФИР, ШАМБАЛА, ТАПРОБАНА, СЛЪНЧЕВИЯ ОСТРОВ  и т.н. древни  названия”.
   В този слънчев остров поради полюсното му разположение винаги било ден. Множество изкуствени слънца - концентраторни оптични станции насочвали обилно соларно лъчение към сегашната Антарктида. Това било един  огромен рай - континент по-голям от Европа покрит с цветущи градини. Поради циклична промяна на орбиталните параметри на Земята - прецесия и нутация се променил наклона на еклиптиката.
   Слънчевата радиация започнала да пада върху земната повърхност по - косо - с около 5-7%. Върху земното кълбо “албедото на слънчевото греене” намаляло.
   Започнало тотално затопляне !!! Този процес започнал преди около 13 000 - 14 хиляди години преди раждането на Христа.
   Ледниците започнали интензивно да се топят! Нивото на Световния океан започнало стремително да се покачва!
   Прекрасните градове на  кроманьонците от “КОНТИНЕНТАЛНИЯ ШЕЛФ” започнали да се покриват с вода както днешна Венеция. Общо кроманьонците били над 2 милиарда души, ако не и повече. Територията която заемали преди повече от 20 000 години  тези умни древни човеци - кроманьонци била горе долу като сегашната по площ (заемана от сегашната човешка раса). Промяната на орбиталните параметри на планетата ( теорията на Миланкович обяснява прекрасно  цикличната промяна на климатичните характеристики на планетата ни) довела до страшни , ужасяващи природни катаклизми!
   Този планетарен процес е невъзможно да бъде спрян с технически средства.( Дори и най-мощни, каквито древната цивилизация на кроманьонците е имала преди повече от 20 000 години!!!)   
   Обемът на ледниците е надвишавал 56 млн. куб. км. Затова нивото на Световния океан е било с около 80 - 150 метра по - ниско от сегашното. Опасността от Всемирен потоп при стапяне на континенталните ледници е била очевидна. Търсели са се решения за избягване на катострофата, които обаче не били синхронизирани. Независимо от мощната наука и техника на древните хора, природата била по-силна!
   Някои от шелфовите кроманьонци вместо да строят нови поселища в освободените от ледниците територии решили да замразят като екстрена мярка, полюсните области, Северна Америка, Сибир и Китай, за да спрат частично и временно глобалното затопляне на планетата и оттам да отдалечат наближаващия световен потоп.
   Затова предложили “луксозния земен рай” полюсния континет Атлантида - Антарктида да се жертва и да се замрази !
   Обаче , ЛИЧНИТЕ ПОЛИТИЧЕСКИ ИНТЕРЕСИ на шепа водачи на “атлантите ( боговете аси, асури и .н. лъчезарни божествени същества)” в тази кризисна ситуация довели до страшен военен конфликт. (Аз лично считам, че доста псувни са били изречени за което има следи в древните предания на Махабхарата и Рамаяна).
   В резултат - последвала ужасяваща война с използуване на  всякакъв вид оръжия .
   Атлантите били унищожени.
   Слънчевата енергия в Антарктида - Атлантида секнала!
   Легендарната Атлантида - раят на Земята  изчезнал, за да се превърне в ледената пустиня Антарктида.
   Кроманьонците от “КОНТИНЕНТАЛНИЯ ШЕЛФ” победили , но за малко!!! Стремителното топене на ледниците довело до страшни земетръсни катаклизми, поразяващи наводнения и колосални вълни-цунами с височина вероятно над 1000 метра. Тези чудовищни природни бедствия унищожили завинаги техните прекрасни градове преди около 11 000 години преди раждането на Христа.
     По ред неизвестни за историците причини, политическите лидери на “кроманьонците от континенталния шелф” не се погрижили за своето население и то погинало в страшни мъки и неистов ужас! Те предпочели да водят война с атлантите за унищожението на тяхната Атлантида. Заети с политика те не финансирали  и не създали “аварийни спасителни” подземни и подледни градове в Северна Америка, в Северна Азия и в Северна Европа.
   Виновни са древните политици и затова, че върху заледените площи на Европа през “вюрм - ускинсинския глациален период” на “кватернера”  не възникнали уредени резервни селища в които да се приютят обикновените кроманьонци след стопяването на ледовете преди повече от 11 000 години. По тая причина сега намираме следите им като вторично подивели човешки популации ( КРОМАНЬОНЦИ) в някои пещери във Франция и Германия ! 
    Така в резултат на политическо нехайство и мафиотски налудначиви подбуди за власт и всеобщо световно унищожение, над 3 милиарда души - умни и талантливи кроманьонци били убити и унищожени буквално за дни от настъпилия Всемирен потоп!!!
   Трудно е човек да се представи размера на тази всемирна катастрофа. Височината на вълните цунами е била на места до 1 километър. След заливането на градовете малцината оцелели е трябвало на гола земя освободена от ледниците и покрита он камъни да водят жалко съществувание. Измирали масово от глад, от студ, от болести. Те не могли да възстановят техническата същност на цвилизацията. От около 3 милиарда души останали по-малко от 200 000 нещастници които в своите  “ноеви ковчези” носели свещицата на своя живот. Земята се тресяла в земетръсни тръпки и въобще не била това убежище което ние имаме. Нямало гори, нямало дървета, растенията били малко. Останал само споменът..
   ................ 
 Планетата ни близо 5 милиарда години е живяла без парични знаци и последните 3 000 години са само кратък миг в историята на живата природа.

За съжаление поради това, че те имат материален носител, не са защитени перфектно от терористично посегателство на някои индивиди от човешкия род, които налагат силово своите брутални норми на градираща ентропия в човешкото общество водеща до неорганизираност и всеобща гибел на разумната част от човешката популация!!!
   По тази причина безредието и хаосът в желанието за доминиране на примитивните индивиди от човешката общност спъват прогреса и развитието и отдалечават прехода към осъзнаване на космическата принадлежност на човешкия род и неговото космогонично благоденствие !!!

# 443
Ефекта с жълтък е страхотен

# 444
# 445
                     Аз да бутна и да се похваля с монтирани още 3 енергоспестяващи крушки  ppp.

# 446
                       И още нещо...

# 447
Как да раzпоzнаем Истинския мед:

http://www.margaritta.dir.bg/2005/noemvri/01med.htm

Ето няколко рецепти с мед:

Укрепване на косата
Триста грама нарязан лук се накисват в 500-600 г бяло вино. Така престоява 7 дни, след което се прибавят и 100 г мед. След още три дни течността се прецежда и се пие по една супена лъжица 3 пъти на ден. Това не само укрепва косъма, но е и отлично слабително средство. Рецептата е подходяща за бременни жени и майки кърмачки, при които са повишени потребностите на организма за развитие на плода и храненето на детето с най-здравословната храна - майчината кърма. При майки и бременни жени много често се наблюдават и нарушения на функциите на дебелото черво. Прилагането на тази рецепта е и безвредно слабително средство.

Лечение на сух пърхот
Препоръчва се 15-20 минути преди миене в кожата на главата да се втрива смес от 1 жълтък 2 лъжички мед или от 1 жълтък, 2 лъжички студено пресован зехтин и 1 лъжичка сок от столетник.

Против пърхот и сърбеж по кожата на главата
Изплакнете косата си с комбинация от 2 с.л. ябълков оцет и 1 чаша вода като оставите да подейства 10 минути. След това нанесете бирено-меден шампоан, чиито съставки са: 1 ч.л. мек шампоан, 1 ч.л. мед, 1 с.л. бира

# 448
Благодарим Peace

# 449
  • Linz
                     Аз да бутна и да се похваля с монтирани още 3 енергоспестяващи крушки  ppp.
Елате да си купите от нас- има голямо разнообразие на по-ниски цени от магазините Flutter

Общи условия

Активация на акаунт