"Зелени" идеи за домашна употреба

• 106 860
  • 1 044
  •   1
Отговори
# 420
Тъй като ще сменяме другата седмица ще сменяме квартирата, смятам усърдно да чистя със сода и спирт Simple Smile
А имате ли идея с какво могат да се лъснат старите дървени мебели? Имам препарат на Медикс, но ми се иска да използвам нещо по-екологично.

обикновен зехтин в който може да капнеш някаква есенция или от маслата които ползват за ароматерапия Peace за да мирише хубаво. ако не, само зехтина

# 421
  • Linz
Най-старите, но и най-масовите са лампите с нажежаема жичка- ЛНЖ. Енергоспестяващите са по-съвременни. Най-новото мисля, че са ЛЕД-лампите, но те са много скъпи и много слаби. Най-доброто според мен са енергоспестяващите, но изхвърлянето им наистина трябва да става на специално обозначени места (каквито не съм виждала и не знам къде има)... Батериите къде ги изхвърляте?

ОК, ще търся Фрош.

# 422
Заповядайте,

на ПРОЖЕКЦИЯ на филма "По ръба"
вторник, 24-ти април, 20ч
кафе-клуб Екстрем

Една продукция на ЕС "За Земята", представяща настоящи екологични
проблеми в България и кампаниите, водени по всеки един от тях.
Представяйки личната позиция на членове от различни екологични
движения, работещи по проблемите, филмът цели запознаването и
ангажирането на обществеността с актуални въпроси, касаещи околната
среда в България.

Преди и след прожекцията ще можете да видите и най-новите
информационни и печатни материали на За Земята и ще ви разкажем как
може да станете член на сдружението Simple Smile

# 423
  • Linz
Заповядайте,

на ПРОЖЕКЦИЯ на филма "По ръба"
вторник, 24-ти април, 20ч
кафе-клуб Екстрем

Една продукция на ЕС "За Земята", представяща настоящи екологични
проблеми в България и кампаниите, водени по всеки един от тях.
Представяйки личната позиция на членове от различни екологични
движения, работещи по проблемите, филмът цели запознаването и
ангажирането на обществеността с актуални въпроси, касаещи околната
среда в България.

Преди и след прожекцията ще можете да видите и най-новите
информационни и печатни материали на За Земята и ще ви разкажем как
може да станете член на сдружението Simple Smile

Това е по моята специалност и бих го гледала с голям интерес, но за съжаление няма да мога да дойда.

# 424
Питайте за кру6ките и после докладвайте. Laughing

# 425
РЕНИ, безфосфатни също са на Дионис и Mio Care. А Фрош за сега съм виждала само в Хит, ама аз и рядко посещавам големите супермаркети Simple Smile

Днес си взех универсален почистващ препарат на Фрош, дет се вика мога навсякъде да го използвам Simple Smile Мирише си натурално, леко киселко на лимон, голямо шише за 3,50лв.

Последна редакция: ср, 25 апр 2007, 13:19 от Umbra

# 426
Здравейте, момичета-кокичета ! С тези зелени идеи ми приличате на пролетни цветенца и носите надежда, че поне малко можем да се грижим за света ни   bouquet.
С добри идеи ме запалихте, обръщам повече внимание на препаратите които ползвам, купих си повече сода за да мия и т.н. Но да се оплача- от верото на Фрош имам алергия по ръцете.Аз от години имам такава от някои препарати и се съобразявам с това.Не вярвях , че от Фроша ще има такава реакция, но факт. Сърбят ме ръцете и това си е  Cry .От пастата на Дионис нямам проблеми, май ще трябва да се сдобия и други продукти от тази марка.

# 427
Хм,да не е фал6ив Фро6-а?Доколкото знам този дeто го продават в БГ-то май идва от Унгария, или се лъжа?Този с  Алое Вера e специално за 4увствителни кожи.

# 428
  • Linz
РЕНИ, безфосфатни също са на Дионис и Бамбино Мио. А Фрош за сега съм виждала само в Хит, ама аз и рядко посещавам големите супермаркети Simple Smile

Днес си взех универсален почистващ препарат на Фрош, дет се вика мога навсякъде да го използвам Simple Smile Мирише си натурално, леко киселко на лимон, голямо шише за 3,50лв.
Мерси за инфото. Аз почти всеки ден съм в Хит, но не съм знаела досега.

# 429
  • под тепетата
От известно време и аз се опитвам да домакинствам по-екологично и правя агитация на всички край мен - семейство, колеги, но не виждам някой да е възприел нещичко поне... Нали знаете, навика е втора природа. Купих си и прах за пране Фрош, на промоция, с омекотител  Grinning, обаче! стана ми интересно да прочета етикета, че е с <5% фосфати, а не изобщо без, което все пак си е много по-добре от Ариела, който по принцип ползвам, а той е м/у 15 и 30 %. Та ... не че се заяждам, само искам да го отбележа, защото съм сигурна, че има и други такива прахове - взех си например един REX и се зачетох за неговите фосфати, но въобще не се говори за такива, а най-близката дума е фосфонати, които ако са пак същото, в Рекса са пак <5%, което го изравнява с Фроша. И нещо друго забелязах на Фрош - понеже в момента водата от пералнята ми се изтича в банята и залива едно пространство, след като вече се оттече в канала по пода остава бял прах от нещо неразтворено. С други прахове не ми се получава, слагам същото количество, а иначе забележки откъм качеството на Фроша нямам, само ми е интересно какво може да е това.
   Запалих се по една идея от форума за си изплета чанта от найлонови торбички, но още съм на етап ентусиазъм! Laughing Като направя нещо ще покажа!

# 430
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
http://www.seastars.hit.bg/index_files/Page728.htm

# 431
# 432
Поправих си горния пост, бях объркала името на втория прах - не е Бамбино Мио, а Mio Care  ooooh!

# 433
Браво-ве4е има Веледа в БГ!Оба4е 6то тъй са без адрес и какви са тези анонимни доставки по телефон и майл?Търговийка без данъци май,пък с надути цени!!!

За Фро6-а не знам-тук те4ния е 2 Л и пи6е,4е е свободен от фосфати.Да не са му объркали превода.На този,който ползвам пи6е,4е анионите са по-малко от 5%.Миналата год. си бях купувала в БГ,бе6е в разли4на опаковка от тази,която се продава тук.

Последна редакция: ср, 25 апр 2007, 16:24 от Omega

# 434
Може да ви звучи невероятно, но жълтъка наистина бил страхотен за косата. Познавам една баба /дано е жива и здрава/ на 100 години, ако не е и на 101, та - жената цял живот не си е мила косата с нищо друго освен с жълтък. Косата и е дълга до кръста, 50 / 50 бели и чени коси. Изумена бях от вида й. Невероятна баба.
Според мен е от гена,а не от жълтъка Peace Wink

Общи условия

Активация на акаунт