"Зелени" идеи за домашна употреба

• 106 858
  • 1 044
  •   1
Отговори
# 405
Тъй като ще сменяме другата седмица ще сменяме квартирата, смятам усърдно да чистя със сода и спирт Simple Smile
А имате ли идея с какво могат да се лъснат старите дървени мебели? Имам препарат на Медикс, но ми се иска да използвам нещо по-екологично.

Тъжно ми е, че се наложи да купя препарати срещу хлебарки, но личният ми ужас от тях надделя над грижата за природата. Идеи за заместители? Спомням си, че с някакво растение се гонеха мравки, ама едва ли ще действа и при горните...
А и да се похваля - обзаведох се с няколко препарата на Фрош (дано хлебарките не ги изпият, че съм ги оставила при тях  Laughing)

Мисля си да взема енергоспестяващи крушки, обаче пък ми казаха, че от тяхната светлина очите много се напрягат, а аз така или иначе си имам проблеми, та се чудя. Може да заложа на свещи и светлината от компютрите Simple Smile

# 406
                  Umbra, погледни в Метро, Билла, Пикадили за препаратче на Фрош или такова. Не съм ползвала, Гугъл ми ги каза. Дано сподели някой и от опит.
                  Аз действам само с микрофибъра, но то вкъщи няма кой знае колко за действане...

# 407
  • Пловдив
                  Аз пък ходя редовно на Витоша (2-3 пъти седмично) за по час-два и винаги се връщам с 5-6-7 торбички боклуци...

Вчера бяхме на пикник край язовирче. Обикновено като сме някъде сред природа,като обера наш'те боклуци, правя оборка и на стари хвърлени. И вчера пак така-посъбрах 2-3 торби. Минаваме през селото и питам един дядо къде да ги хвърля,де им е контейнера. "А,ами ей там-в дерето ги хвърляме"  Simple Smile

# 408
  • Linz
Темата е супер. Днес я видях, но мисля да я прочета цялата и да ползвам идеи.

Мисля си да взема енергоспестяващи крушки, обаче пък ми казаха, че от тяхната светлина очите много се напрягат, а аз така или иначе си имам проблеми, та се чудя.
Купи си 27 К, не 64 Peace

# 409
  • Варна
Тъжно ми е, че се наложи да купя препарати срещу хлебарки, но личният ми ужас от тях надделя над грижата за природата. Идеи за заместители? Спомням си, че с някакво растение се гонеха мравки, ама едва ли ще действа и при горните...

Случайно попаднах на тема из форума за борба с хлебарките. Не я изчетох и не знам дали са предложили и ековарианти, но разбрах, че има електронни устройства, които "охраняват" площ около 80 кв.м.

# 410
...Не я изчетох и не знам дали са предложили и ековарианти, но разбрах, че има електронни устройства, които "охраняват" площ около 80 кв.м.
                  Устройствата за контакти, както и евентуалните ароматизатори не ми се струват еко. Най-малко заради излишната употреба на ток.

# 411
Да и на мен, предпочитам да сложа от капанчетата на Райд, каквито и взех.
Меcho Puh, мерси за линка, най-вероятно ще си взема някой от тези  Hug

# 412
Абе твърдят, че дафиновият лист ги държал надалеч. Рових се доста по разни сайтове, когато детето беше бебе и не исках никакви отрови.
Обаче не помогна, мамка му. А изкупих дафиновия лист в супермаркета.

# 413
Анда  Laughing
Нашите са толкова мутирали, че едва ли дафиновият лист ще ги спре. Ако не ги преборя, ще се примиря и ще ги каня на вечеря  Grinning

# 414
Намерих това: ....Използват се екологични препарати за професионална употреба, … Д дейност. ДДД...  Ако не ви мързи, драснете един мейл - или да кажат какво е, или да пратят малко количество  newsm78?

# 415
  • Linz
- за енергоспистяващите - още не знам какви да вземем - Philips, Osram, имало и китайски за 4лв, но кой ги знае какви са...  newsm78
Фирмата, в която работя е вносител на китайски енергоспестяващи крушки. Качеството им е много високо, имат 1 год. гаранция (ако изгори през това време я сменяме). Дават им мин. 6000 ч. живот. Използват 5 пъти по-малко електроенергия.
Фабриките на Philips и Osram също са в Китай.

# 416
  • Linz
"Енергоспестяващите крушки" са създадени единствено с цел икономия на електроенергия от потребители, които поради сантименталност или други причини не желаят да подменят осветителното си тяло с по-съвременноnewsm78 #Crazy #Crazy
Това не го разбрах newsm78

# 417
  • Linz
Не виждам да е коментиран безфосфатният прах за пране. Някой знае ли къде може да се намери такъв?

# 418
Коментиран е,Рени.Безфосфатен е Фро6-а например.Трябва само да се върне6 назад в темата.

# 419
  • Стара Загора
"Енергоспестяващите крушки" са създадени единствено с цел икономия на електроенергия от потребители, които поради сантименталност или други причини не желаят да подменят осветителното си тяло с по-съвременноnewsm78 #Crazy #Crazy
Това не го разбрах newsm78
И аз и съпругът ми не можем да проумеем кои са съвременните осветителни тела.
А за енергоспестяващите лампи- това са компактни лампи с ниско налягане на живачните пари. Състоят се от няколко огънати луминисцентни тръбички, напълнени със смес от живак и инертен газ снабдени са с ПРА.
А за цветовата температура на някои не е обозначена на опаковката, на Филипса примерно пише топло бяла (жълтее) и студена(бяла).
Eisberg, може ли на лични марка, че ми стана интересно.

Последна редакция: вт, 24 апр 2007, 14:36 от tanya_p

Общи условия

Активация на акаунт