"Зелени" идеи за домашна употреба

• 106 807
  • 1 044
  •   1
Отговори
# 390
                  Аз пък ходя редовно на Витоша (2-3 пъти седмично) за по час-два и винаги се връщам с 5-6-7 торбички боклуци. Голямо събиране съм му ударила, а колкото повече събирам, толкова повече виждам, че е невъзможно да бъде почистено. Та в тази връзка, виждам много горски ягоди, малини и други, които растат сред пяна... такава за уплътняване на дограми, отделно има страшно много пластмасови бутилки, чашки, чинийки и т.н.т.. туби от моторни и други масла... Скоро ще започнат да зреят тия чудеса на природата, ама аз май няма да ги хапвам. Нищо не казах май, ама просто нищо чисто не остана вече... Много е тъжно...

# 391
dutci,тази книга"Чудото на детоксикацията" от д-р Робърт Морс има ли я online?

# 392
Много добре казано Peace
http://www.xnetbg.com/www/site/smf/index.php?6d3cf3dbb44f5e048f0 … msg58230#msg58230

Зна4и имало безплатна Енергия....
http://www.xnetbg.com/www/site/smf/index.php?topic=3000.0

Пък ние да си ползваме енергоспестява6ти кру6ки...

Тези форуми са невероятни,но има много за 4етене.Не приемам вси4ко за 4иста монета,но много не6та,за които знам ги намирам и тук.

Последна редакция: сб, 21 апр 2007, 23:51 от Omega

# 393
  • София
dutci,тази книга"Чудото на детоксикацията" от д-р Робърт Морс има ли я online?
Няма я, или поне аз не я намерих. Ако те интересува нещо конкретно, кажи, ще го препиша.

# 394
Не,благодаря ти.Смятам да си я купя.Наскоро 4етох за нея и ме заинтригува.Надявам се да си заслужава цената.

# 395
 Извинявам се ,че прикъсвам темата за лампите ,която е толкова вече объркваща.И се връщам на един въпрос ,който тук се коментира за това какво да правим с мазнотиите от пърженето в къщи.Ами попаднах на една много странна обява(след преглеждане не темите за биогоривата ,защото с мъжа ми май сме решили с това гориво да караме колата си),та попаднах на един ,който изкупува остатъка от олио от фрютюрници .Та си мисля 4е е по добре по този начин отколкото да ходим да го изхвърляме в бутилки или да го сипваме в пръст и т.н.Ще ви пратя адреса и информацията на която попаднах
  Купувам олио от фритюрници (негодно за хранителни цели).

Минимално количество 100 литра.

Цени за единична покупка:

- до 200 литра - 0.25 лева/литър;
- до 500 литра - 0.35 лева/литър;
- до 1000 литра - 0.50 лева/литър;
- над 1000 литра - по договорка.

Изкупува се само течната фракция без утайките!

Извозването е от мен в рамките на седмица след оферирането за количества над 500 литра и в рамките на 2-3 седмици за по-малки количества.

Плащане на място при покупката.

Обявата важи за окръзите София, Враца, Монтана, Видин, Плевен.

Сключвам дългосрочни договори със заинтересованите по места.

За контакти:

vaklin@mail.bg

Vaklin Hristov
CAR DIAGNOSE Ltd.
P.O. Box 79
3320 Kozloduy
Bulgaria

Незнам доколко е сериозно ,но просто може да се помисли и по този въпрос newsm78 Wink

# 396
Ами впредвид това,4е адреса е в Козлодуй може и да има не6то вярно. newsm78

# 397
Мазнинте открай време се използват като горива. Слага се приставка на двигателя(или поне там някъде) и колата гори мазнини, вместо друго гориво. Има инфо в нета по въпроса. Популярно е в щатите. Гледала съм и филмче по въпроса, но не помня вече кога и къде ooooh!

Днес е Денят на Земята! Поздравявам всички ви, че ви пука за нея!

ПП Може ли да се върнем към домашната ориентировка на темата.  Peace

# 398
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Според мен една резачка за отпадъци, от тези които се монтират на мивката оправя много неща ... защото въпреки, че са разградими, хранителните отпадъци хвърлени в кофата отиват на сметището, където загниват, но от тях не става нищо полезно, не се превръщат в компост.... сметищата не позволяват на боклуците да проникват в почвата .... и така банановата кора става също толкова замърсяваща ... така че вместо в кофата изхвърляйте старите манджи в кенефа .... зеленчуковите обелки в резачката, хартията в печката, стъклото се заменя в магазина  .... само пластмасовите флакони и пликчетата остават за кофата

# 399
а нещата от мивката и кенефа къде отиват и пречат ли по пътя си на нещо друго?

# 400
.... само пластмасовите флакони и пликчетата остават за кофата

Kaк в кофата? При вас пластмасата не се ли рециклира? newsm78

# 401
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
.... само пластмасовите флакони и пликчетата остават за кофата

Kaк в кофата? При вас пластмасата не се ли рециклира? newsm78

Така де ...но според мен лъжат нещо ...никъде не съм видяла снимки на процеса ...къде се рециклират и как стават нещата ... така че според мен не се рециклира ...

# 402
                  Е-е-е, досега вадих адреси на заводи, които рециклират в цялата страна и накрая не можах да постна  ooooh!... Хайде пак отначало:

Завод за рециклиране на полимери гр. София

Предприятие за рециклиране на пластмасови отпадъци Феникс Пласти … Д, гр. Търговище.   На същия сайт има адреси Направление рециклиране на полимери в гр.Ботевград, гр.София и гр.Правец

Ето и снимка и картинка за secretgarden   bouquet.

Уви, не можах да намеря предишните неща. Може би по-късно.

Иначе преди година и нещо са подали оферти за изграждане на инсталация за трайно третиране на отпадъците на София следните фирми: "Кимпекс – 2000" ЕООД, "Bresson A. S.", "Ebara Corporation", "Ecoinvest LTD", "Emax", "Fabergruppe", "Doich International", "Termomeccanica", "BKB Akhiengesellsdaft", "Alba AG", "Energos A. S.", "Пакел енд хандур ЕС", "Intoo", "Микс – ПС И Balkan Utilitis", "Balkan General Engineering S. A.", "Биогруп" АД, "Шейфър мобайл" ООД, "Оксалор България", "Интерконтинентал ютилийз груп ТП", "Wsi Managmement LLC /Wet Systems/", "RCR – Англия", "Wright Tech Systems INC", "Solena", "Resa", "Lentjes GMBH", "Нико енерджи" ООД, "ТИ инженеринг" ЕООД, "Тръст контрол" ООД, "Ремко Б" ООД, "A Tec Industies", "Сименс АГ", "A. S. A. FCC", "Menart SPRL", "Herhof GMBH", "Amsa S. P. A.", "Veolia Proprete Onix S. A.", "Екотанк" ООД, "МР Vermogensverwal Tung GMBH", "Управление на отпадъците" ЕООД и "Waste Management LTD", но сега не мога да погледна кои от тях се занимават с рециклиране.

Последна редакция: пн, 23 апр 2007, 11:27 от MechoPuh

# 403
При вас пластмасата не се ли рециклира? newsm78
За България не знам, ама за Германия мога да кажа, че голям процент от пластмасовите отпадъци се изгарят Shocked Много ми стана неприятно като го разбрах, още повече, че ние се стараем да разделяме боклука.

# 404

Общи условия

Активация на акаунт