"Зелени" идеи за домашна употреба

• 106 673
  • 1 044
  •   1
Отговори
# 750
  • Пловдив
Какво правите със наизвадените от чавето ви мокри кърпички? Много неекологично ми се струва да ги изхвърлям. Събирам ги в една стара опаковка от мокри кърпи и ги ползвам за бърсане на прах. Някои ги пера с другото пране, 10-15 в пералнята въобще не се усещат, така и така пера детски дрехи и ги употрябвам като сухи. Според приятелки това е ултра-мега стиснатост, обаче..... Предпочитам да даря пари за един пакет мокри кърпи (и го правя) и да се старая да ги ползвам по-икономично.
Разбира се, тези които са бърсали дупе ги изхвърлям на първата употреба. Имам си граници на екологичността. Laughing
Търся идеи и за още начини да ги употребявам Simple Smile
А, и от памперсите няма да се откажа. Naughty Имам стартов пакет Бамбино Мио, ползвам го вкъщи. За разходка и навън не са ми никак удобни. И с безпамперсовото отглеждане на бебе не се справих, пробвах, издържах един месец и нямах особен напредък.

Последна редакция: пн, 24 сеп 2007, 11:17 от Янтра

# 751
  • София
 Янтра, аз цепя стотинката на две! - цепя мократа кърпичка на 2, даже 3 парчета. Така един пакет се харчи мноооого бавно.
Отвратително е по градинките- майки чистофайници бършат, хвърлят, бършат, хвърлят, а след тях хвърчат сухи кърпички по храстите...

# 752
  • Пловдив
Не, не е въпрос на пари, там съм много разсипна Laughing Екологично ме човърка отвътре. Не мога да си представя да "осирам" (без извинение!) бъдещето на детето си и неговият дом Земята.
И от друго съм #Cussing out БЯСНА, БЯСНА, БЯСНА! #2gunfire Катализатора на колата си отива, карам на газ и без друго, но мисля, че този катализатор е необходим за моментите в които карам на бензин. Разпитвам всички познати и приятели от къде са си купили нов с мисълта, че не само ние си сменяме катализатора. Какво установявам - те хората не си купуват катализатори! Директно го махат и продължават. Питам - как минават преглед?! На мен на газ анализ ме направиха лудааааааа, пак ще ходя със сменения катализатор. А те хората си плащали 10лв отгоре и въобще не им гледат колите Shocked Баси му и майката българска! Така съм подпушила. А проклетия катализатор за Форд е ужасно скъп, мото пфое така им надуват допълнително цените. Има някакви универсални, май такъв ще си вземем, иначе хилядарка Money моторкрафт. Вместо да бъдат евтини, да си ги купуват хората, защото катализаторите имат ресурс определени хиляди километри, то какво........ Cry

# 753
                    Аз пазарувам с раницата с която ходя на фитнес и се чувствам много удобно, защото когато тежестта е равномерно разпределена човек не я усеща... Иначе всички торби ужасно много ми тежат, ама нали съм си лигла...
                    От известно време сериозно ми се иска да си имам кухненски робот, обаче от еко съображения засега се въздържам... Мечтая си за такъв робот на слънчеви батерии.. Някакви идеи как хем да си взема, хем да съм еко (не Умберто)?

# 754
Прах за пране Фрош не съм срещала никъде,мисля,че нямат.....

има, но незнам дали в Б-я го има. и аз съм много доволна от Фрош

Сладурки, вече го намерих и този прах! Миналата седмица в HIT, беше дори в промоционален пакет - прах /за 18 пранета/ + омекотител 1 л. за 12 лв  Grinning Доволна съм от него, освен че изпира добре /аз си взех за бяло пране/, мирише много хубаво и аромата е доста траен  Peace

# 755
във Варна някъде виждали ли сте го?

# 756
  • София
 dulcemulce ,браво!Радвам се,че ти харесва.Аз за първи път откакто се помня съм се спряла на една марка перилен препарат от няколко месеца.Само дето аз ползвам течния Фрош с алое.Става и за бяло,и за цветно пране,за 20изпирания-9лв.Невероятно доволна съм.Изпира ми всички петна.Малката отскоро ходи на градина-като се върне мога да разбера по блузата и кога какво е яла и в каква последователност. LaughingНе накисвам-капвам малко препарат директно на блузата,хоп в пералнята,сипвам капачка и половина и готово.Изпрано е.Отскоро ползвам и верото на Фрош.Макар че повечето неща мия в съдомиялната,има дреболии ,които мия с него.Използвам го и да мия плодовете на децата.Не знам дали е правилно,естественно изплаквам обилно,но само с вода не смея да мия.И във връзка със съдомиялната-дали има препарат Фрош и за тази цел?

# 757
Валенцето, аз също от известно врене ползвам верото на Frosh и съм много доволна! Ще пробвам и течния препарат за изпиране /първо написах течния прах  Joy и после се усетих/ за разни петна  Peace

# 758
Използвам го и да мия плодовете на децата.
Това не го прави! Peace

# 759
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
http://www.greenpeace.org/raw/content/eu-unit/press-centre/repor … te-with-style.pdf

Как да живеем модерно без токсични химикали около нас

# 760
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога

# 761
  • София
Използвам го и да мия плодовете на децата.
Това не го прави! Peace
Защо?Понякога плодовете ,които купувам от пазара са страшно мръсни.Аз естественно ги мия с веро,но после беля кората-портокали,лимони,ябълки понякога.Нали и съдовете мием с веро,пък после ядем от тях.Обясни ми моля те,ще си поправя непреммено грешката! Hug

# 762
Чиниите не абсорбират химикала, а хранителните продукти го правят.

# 763
  • София
Чиниите не абсорбират химикала, а хранителните продукти го правят.
EmbarassedБлагодаря!

# 764
  • София
Аз пазарувам с раницата с която ходя на фитнес и се чувствам много удобно, защото когато тежестта е равномерно разпределена човек не я усеща...

През уикенда и аз така, но на работа трябва да ходя с дамска чанта (а и с токчета  Joy )

Общи условия

Активация на акаунт