"Зелени" идеи за домашна употреба

• 106 726
  • 1 044
  •   1
Отговори
# 195
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Ако няма SLS и парабени , нещата са под контрол  Grinning

# 196
Ето тук могат да се видят адресите на всички магазини в София, където се продава Bambino Mio:
http://www.nn-bg.com/bg/shops.html

А снощи гледах  реклама на Фрош вече имат и прах за пране (не течния) и омекотители, но не знам дали и те са биоразградими като другите им продукти  Thinking

Анда, казвай името на шампоана, откъде и за колко  Grinning

# 197
Анда, казвай името на шампоана, откъде и за колко  Grinning

Praynig  bouquet

# 198
Вода, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropil Betaine, Bolus Alba, Sodium Chloride, Citric Acid, 2 Bromo 2-Nitropropane 1,3 Diol, Parfum

Ето това има, страшно ли е?

SLS това ли е?
http://www.checnet.org/healthehouse/chemicals/chemicals-detail.asp?Main_ID=285

Шампоана се казва "Хума" на Милва, струва 1.40 и го купих от аптеката срещу пазара на Х. Димитър. Нямам идея дали към хумата не са прибавени опасни съставки, ей сега Сикрет ще ни каже.

Последна редакция: пн, 26 мар 2007, 15:37 от Aнда

# 199
Сто на сто сте го споменали, но да кажа и аз, понеже възторгът ми е пресен-пресен - микрофибърните кърпи. Сега си изчистих кухнята без препарат, само с вода и после със суха кърпа - ами блести направо. Инокс, стъкло - грам петънце няма. Сигурно и за прозорци ще са страхотни. Яд ме е, че чак сега ги открих. Купих ги от магазин за левче, впрочем.

# 200
2 Bromo 2-Nitropropane 1,3 Diol,

ей това съм чела че е много вредно. отречено е и не се ползва в западните продукти, но присъства масово в български козметични продукти.нека все пак се включи някой по-компетентен

# 201
Dona, и аз до сега чистих с микрофибъра и за стъкла е идеална, но не и при силно замърсяване. Иначе препарата ми за прозорци е Фрош и за отвън ми върши страхотна работа, заедно с кърпата.

# 202
Вода, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropil Betaine, Bolus Alba, Sodium Chloride, Citric Acid, 2 Bromo 2-Nitropropane 1,3 Diol, Parfum

Ето това има, страшно ли е?

SLS това ли е?
http://www.checnet.org/healthehouse/chemicals/chemicals-detail.asp?Main_ID=285

Шампоана се казва "Хума" на Милва, струва 1.40 и го купих от аптеката срещу пазара на Х. Димитър. Нямам идея дали към хумата не са прибавени опасни съставки, ей сега Сикрет ще ни каже.

2 Bromo 2-Nitropropane 1,3 Diol .. бронопол .... по света е забранен ...прави реакция с други съставки и няма добър ефект върху здравето ..... SLS е точно това ...гледам пише предполагаем канцероген ...за някои е сигурен и въобще не го слагат  Peace

# 203
аз имам две микрофибърни кърпи но и не мисля да пробвам да мия стъкла с тях, у нас прозорците се замърсяват многооо. но търкам ламината с тях и се изчиства супер. инокса също.
доне това за магазина по левче ще се направя че не съм го прочела - мойте бяха по 24 лева парчето Tired
а ето сикрет се включи - значи съм права за тази отрова

# 204
използвайте стари хавлиени кърпи за стъклата ..... микрофибъра е изкуствен материал..какво прави в зелени идеи незнам  Thinking

# 205
  • Пловдив
сикрет,с микрофибърната избягвам ползването на разни препарати, защото е достатъчна водичка. с хавлиената кърпа остават страшно много власинки,с обикновена памучна -също.
аз за подсушаването на прозорците след дърпалката използвам стария бабешки начин с вестници- най-доволна съм от тях.

# 206
2 Bromo 2-Nitropropane 1,3 Diol .. бронопол .... по света е забранен ...прави реакция с други съставки и няма добър ефект върху здравето ..... SLS е точно това ...гледам пише предполагаем канцероген ...за някои е сигурен и въобще не го слагат  Peace
Оки. Заминава в кошчето значи.
Сикрет, втори въпрос - ако няма безопасен шампоан на пазара, безопасен сапун има ли?

Последна редакция: пн, 26 мар 2007, 17:30 от Aнда

# 207
                Шестоъгълник с "PP" вътре какво означава? Сложили са ми го при обозначенията за рециклиране на влажни кърпички "Mister Clean". Дали означава, че външната опаковка на кърпичките е от полипропилен  newsm78?

# 208
                Също ме интересува следното ТУК пише, че запълнен/незапълнен знака означава, че продукта (опаковката) може да се рециклира или е вече рециклирана. Дали е вярно? Сори за спама, но тук шанса да получа отговори е значително по-голям...

# 209
доне това за магазина по левче ще се направя че не съм го прочела - мойте бяха по 24 лева парчето Tired
2 броя за 50 стотинки  Twisted Evil Не звучи много среднокласово, но вършат работа  Laughing
Стига бе, Сикрет, аз толкова зелена се почувствах, че съм измила без препарат, пък ти ме секна  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт