МБАЛ Надежда - тема 25

• 49 747
  • 841
  •   1
Отговори
# 570
За мен това е необичайно, защото скринингът и феталната станаха едновременно.

Да,при Михайлович.
Бременоста е потвърдена,запазих час за фетална.казаха ми да отида и ако има нещо след това за кървни(скрининга).
Вие как процедирахте?

# 571
Здравейте, момичета!
 Някъде по-назад беше коментирана услугата фотограф в МБАЛ Надежда, но не мога да го открия. Може ли да споделите как точно се случва, този човек всеки ден ли е там и трябва ли предварително да се уговорим, също така, какви са цените?
Благодаря и хубав ден Simple Smile)

# 572
  • Благоевград
Не Ви препоръчвам фотографа на болницата, ако е същия мъж. Супер неадекватен и прави едни и същи кадри на всички.
Когото изписваха племенницата, в залата влезе майка ми, след нея мм. Той е побелял доста рано, към онзи момент нямаше 40 навършени. И този се изцепи: "Ето я щастливата баба, Ето го и щастливия дядо". Може ли да си позволява такова нещо при положение, че работи в клиника по стерилитет и има много двойки над 40 в болницата. Можеше това да е бащата на детето. Брат ми му каза, че това е чичото, този само се разхили.
Снимките също не са хубави. Не им казва как да застанат, че да изглеждат по-добре. Дори племенницата я снимаше от някакви странни ъгли.

# 573
И ние сме със същите впечатления от фотографа като signora_tina. Качеството на снимките е прекрасно, обаче не казва на кой как да застане, ами когото както хване. Аз даже подреждах роднините и предлагах как да се снимат.
Имахме ситуация и с плащането. Платихме снимките веднага щом той ни изпрати варианти и си избрахме, но той не беше видял плащането и не ни каза първоначално, че чака парите (които вече са били в сметката му). Проверихме плащането и всичко изглеждаше наред, писахме му да види и той пак каза, че не ги е получил, явно не е видял, не е било нарочно, но все пак... После сме звъняли в банката да потвърдят, че плащането е получено. Потвърдиха, че още в деня на транзакцията ги е получил. Пак го помолихме да провери и този път ги видя. Веднага даде снимките, но беше минал 1 месец от изписването Confused

# 574
Според мен преглед и кръвни вървят заедно, аз правих БХС при доктор Чучумишев, при него обаче първо пуснах кръвни в цибалаб и с готовите резултатите отидох на преглед. В болницата според мен трябва да вървят заедно нещата.

За фотографа, ние го използвахме, снимките са супер, нямат кой знае каква обработка, но на нас ни каза как да заставаме, направи ни доста различни снимки с всички от родата и останах доволна, нищо, че изглеждам като слон 🤣

# 575
Не вървят заедно. Може да се направи ФМ и без кръвни. Аз така или иначе никога не съм правила статистиката, та от там знам.
Иначе по принцип има лекари, който държат първо да се мине въпросния скрининг и тогава записват за ЖК. Да би да е това?

# 576
Втора бременност карам в Надежда и за сефте чувам, че може да не се прави БХС с първата фетална… 🤔 Само при мен се получи тъпо, че нещо им сменяли софтуерните версии в момента на излизане на резултатите ми от БХС-а и така и не ми ги принтираха, защото имало някакъв проблем. Само ми казаха, че всичко е наред.

Иначе за фотографа, направо таткото на място минути преди изписването се договори с него. Писала съм и преди, ние сме доволни. Нямам идея дали не са двама различни и единият да не предлага добра услуга? Нямам забележки откъм организация за позиране, не е правил и неуместни изказвания, снимките са супер като за 15 минути позиране на шашнати роднини с малък пашкул. 😄

Последна редакция: пн, 28 апр 2025, 07:18 от Emay

# 577
И ние сме доволни от снимките. Около 150 лв струваха, бая снимки е изкарал и с хубаво качество. На нас не ни казваше кой къде, но казваше "айде сега с бабата", "айде целувка", а и "дядото да извади ръцете от джобовете"и така.

Последна редакция: пн, 28 апр 2025, 11:44 от Sehy

# 578
Е , то за фотографа няма кой знае какъв избор. Според мен ще е доста тъпо да си викнете друг фотограф за 15мин снимки от изписване. Снимки като снимки - стават Simple Smile

# 579
Е , то за фотографа няма кой знае какъв избор. Според мен ще е доста тъпо да си викнете друг фотограф за 15мин снимки от изписване. Снимки като снимки - стават Simple Smile

Аз си ввикнах мой фотограф, после правихме и снимки вкъщи.

# 580
Здравейте:) Някой правил ли ли е скоро цезарово сечение при Др Христов? Знам ,че в конизация и серклаж е много добър ,но за другото предполагам по-рядко прави,та ако може някой отзив ще съм благодарна:)))

# 581
Аз се следих и раждах при др Арабаджикова преди почти 2 години. За нея мога да кажа само хубави думи. Бях с рискова бременност и ме следеше много внимателно. Раждах със секцио и мога да кажа , че не съм очаквала че толкова бързо ще се възстановя след операцията , а имам и други операции. Бих я препоръчала на всеки.

И аз с 2 ръце я препоръчвам лодих на 30.1 секцио близнаци. От 32 ж.с бях в болница с изтичане на околоплодни води и тя и др. Павлова се борила до последно да вляза в 34 г.с и децата се родиха живи и здрави,дишащи самостоятелно и без да се налага да са в ковьоз. Тя е лекар с главно Л и уникален човек.

# 582
Здравейте, може ли да помоля дамите раждали секцио в Надежда да споделят как протича раждането. Кога ви приемаха, какво се прави първият ден, как протича самата операция, дават ли ви бебето, показват ли го на таткото, кога е раздвижването?

# 583
  • Благоевград
Момичета, но всички бременни ли правят А1, когато лежат в Гинекологията? Казаха ли каква е причината да се прави изследването, до което ние нямаме достъп, а само доктор Стаменов?

# 584
Здравейте, може ли да помоля дамите раждали секцио в Надежда да споделят как протича раждането. Кога ви приемаха, какво се прави първият ден, как протича самата операция, дават ли ви бебето, показват ли го на таткото, кога е раздвижването?

Здравей! Аз родих декември 2024. Седмица преди определената датата на секциото получих sms с часа за прием и пред кой кабинет да се явя. В деня на приема минах през приемния кабинет, дадоха ми документи за попълване, направиха ми преглед и ми взеха кръв и урина за изследване. След това минах преглед вътрешни билети, измерване на кръвно с ЕКГ. В моя случай се откри аритмия, заради която бях насочена за преглед при кардиолог. След този преглед ме пое санитарка, която ме качи до отделеното по гинекология и патологична бременност. Настаниха ме в стаята. Имаше предвиден обяд, видях се с мъжа ми в часа за свиждане. Мина анестезиолог за консултация, пуснаха ми тонове за бебето, казаха ми за колко часа съм предвидена за секциото на следващия ден. Донесоха свещички за очистване(няма клизма), предупредиха ме доколко часа да ям и да пия вода. Сутринта пак пуснаха тонове, след това ме свалиха във функционален кабинет, в който ми сложиха абокат и направиха тест за алергии и ми пуснаха някаква система. Там позволяват да дойде мъжът ти и да остане с теб до влизането в операционната. Влязох в операционната, поставиха ми упойка, катетър и докторът започна. На 5 минута извадиха бебето, след като го поеме и прегледа неонатолог, ми го поставиха на малко на ръката близо до главата, след това го отведоха в отделението, като са минали да го покажат и на таткото. След като приключи те извеждат от операционната, виждаш мъжът си за малко и влизаш в реанимация. Там престояваш около 24 ч., слагат ти системи, лед, тежест на корема, правят ти тоалет, дават ти вода. Ако всичко е ок с бебето, ти го носят към 17 ч. за малко да го видиш. После идва рехабилитатор и те изправя. На следващия ден те качват в послеродова клиника и ти донасят бебето. Общо взето е това. Ако имаш конкретни въпроси, пиши ми на лично съобщение! Хубава вечер и леко раждане!:heart:

Общи условия

Активация на акаунт