МБАЛ Надежда - тема 25

• 47 642
  • 841
  •   1
Отговори
# 495
Signora, отдавна не съм влизала тук по групите, че лудница стана покрай подготовката за беб и...дали имаш добри новини? Flowers Four Leaf Clover Помня те и сме си разменяли коментари покрай следенето на онова ЧХГ... Боже, колко се надявам всичко при теб да се развива чудесно и серклажът да е заради бъдещ пухкавел/ка! Hug

Благодаря ти за потвърждението за водата и идеята за чорапите! Гледам тези месеци, че и чакащите за прием не носят вече онези стекчета. Четох и списъка в сайта, та явно сега е друго положението с водата.

За пижамите се колебая, защото не знам как е положението, ако се ражда естествено и има шевове. Предишния път нямах шевове и никой не ме е преглеждал на визитации освен с УЗ преди изписването.

Скрит текст:

Преди два дни бях в реанимация заради серклаж, от стаята ми имаше две момичета със секцио и бяхме заедно и в реанимация. Едната си беше взела бутилката с вода за многократна употреба. Дават телефон и зарядно, аз си носех и чифт чорапи, защото ми е студено на краката.

Там бях с нощница, но като ме качиха пак в стаята се преоблякох с моята си пижама, защото ми е по-удобно.

# 496
Можете да обличате каквото искате, но е най-добре да ходите с нощници, заради евентуални шевове плюс тоалета, който ще ви правят ежедневно, с памперса в началото според мен ще е много по-удобно да сте си с нощница. Както и, ако де наложи някакъв преглед евентуално.
На мен понеже не ми бяха удобни техните нощници за кърмене, си носих мои с копчета отпред.
Няма нужда от вода
. В сайта на болницата пише какво да носите в родилното. https://nadezhdahospital.com/sektori/rodilno-otdelenie/spisak-za-rodilnoto/
Само шише за вода си носете, когато имате нужда ще ви го пълнят с вода, няма нужда от стекове с вода

Последна редакция: нд, 06 апр 2025, 15:57 от miaa7

# 497
Благодаря за полезното инфо! Simple Smile Това ми беше голямото чудене за нощница или пижама - дали би било удачно, ако има прегледи. Ако раждам естествено, предполагам, че ще има шевове този път. Ще се вслушам в съвета Ви. Simple Smile Благодаря!

Скрит текст:
Можете да обличате каквото искате, но е най-добре да ходите с нощници, заради евентуални шефове плюс тоалета, който ще ви правят ежедневно, с памперса в началото според мен ще е много по-удобно да сте си с нощница. Както и, ако де наложи някакъв преглед евентуално.
На мен понеже не ми бяха удобни техните нощници за кърмене, си носих мои с копчета отпред.
Няма нужда от вода
. В сайта на болницата пише какво да носите в родилното. https://nadezhdahospital.com/sektori/rodilno-otdelenie/spisak-za-rodilnoto/
Само шише за вода си носете, когато имате нужда ще ви го пълнят с вода, няма нужда от стекове с вода

# 498
  • Благоевград
Благодаря за полезното инфо! Simple Smile Това ми беше голямото чудене за нощница или пижама - дали би било удачно, ако има прегледи. Ако раждам естествено, предполагам, че ще има шевове този път. Ще се вслушам в съвета Ви. Simple Smile Благодаря!

Скрит текст:
Можете да обличате каквото искате, но е най-добре да ходите с нощници, заради евентуални шефове плюс тоалета, който ще ви правят ежедневно, с памперса в началото според мен ще е много по-удобно да сте си с нощница. Както и, ако де наложи някакъв преглед евентуално.
Няма нужда от вода

Онзи ден в стаята при мен имаше жена пред раждане със спукани води, бяха й дали памперси и докато не я свали в радилното беше с тях и без долнище, но пък другата хем беше с памперс, хем имаше и долнище. Вече в родилна зала не знам какво е било, те бяха естествено раждане и двете.
Късмет и леко раждане като му дойде времето 🍀❤️

# 499
miaa7, само една консултация ли имахте с нея и съответно изготвихте ли план за раждане?

Няма как да избегнете среща с Ненов, той е главния на родилни отделение, задължително трябва да минете на преглед при него, ако ще раждате в Надежда, а самото раждане не е задължително да бъде при него, защото в Надежда те изражда екипът на смяна, само по време на индукция е твоя лекар, нямам представа дали е Ненов в този случай.
Аз раждах с акушерка Стаменова, обадих се на регистратурата за час за консултация при нея, понеже трябваше и верзио да направим, защото малката беше седалищно, още тогава се разбрахме, че искам да раждам с нея, ако има възможност.

# 500
В родилна зала задължително си с халат тип нощница, който е с връзки отзад, общо взето сте с голо дупе 😹 никакво бельо не трябва да имате, а след раждането веднага дават лед, защото всички е отекло, съответно пак не трябва бельо и панталони.  След това ви носят нощница и памперс. За секциото, първия ден след като ни преместиха в следродилна, бях в стая с две жени, които родиха секцио,  жените си ходиха пак с такъв халат с голото дупе, идваха да им слагат и инжекции за кръворазреждане след операцията. А те са в дупето, след това си се преоблякоха в нощници пак.

Само една, да, но се виждахме няколко пъти заради верзиото, плюс идваше и няколко пъти да ме види, докато бях на тонове, плана за раждане си го бях изготвила аз, те се съобразяват с него, доколкото е възможно.

# 501
Здравейте, за мое съжаление попаднах в болницата по неприятен повод. Липса на пулс и спряло развитие на ембриона - така де задържан аборт в 11г.с. Прегледа ме д-р Арабаджикова и ме записа за абразио. Някой минавал ли е процедурата, какво да очаквам и какво да нося със себе си. Останахте ли да нощувате или ви изписаха същия ден.
Давали ли сте за изследване при тях абортивен материал. Тъй като останах доволна от отношението на лекарката мисля да се насоча към нея за в бъдеще, за да търсим причината за случилото се. Какво ви е мнението.

# 502
miaa7, заплащахте ли допълнително за тези срещи, извън сумата дължима за следене на тонове?

В родилна зала задължително си с халат тип нощница, който е с връзки отзад, общо взето сте с голо дупе 😹 никакво бельо не трябва да имате, а след раждането веднага дават лед, защото всички е отекло, съответно пак не трябва бельо и панталони.  След това ви носят нощница и памперс. За секциото, първия ден след като ни преместиха в следродилна, бях в стая с две жени, които родиха секцио,  жените си ходиха пак с такъв халат с голото дупе, идваха да им слагат и инжекции за кръворазреждане след операцията. А те са в дупето, след това си се преоблякоха в нощници пак.

Само една, да, но се виждахме няколко пъти заради верзиото, плюс идваше и няколко пъти да ме види, докато бях на тонове, плана за раждане си го бях изготвила аз, те се съобразяват с него, доколкото е възможно.

Последна редакция: нд, 06 апр 2025, 18:21 от ANN_with_E

# 503
Само за първата консултация и за верзиото платих, след това и за раждането с нея.

# 504
Здравейте. Аз не се следя в болницата, но съм решила, че ще раждам там, следователно имах две консултации с д-р Ненов. На последната той не ми каза да си заспивам час, понеже се очаквало да родя скоро. Проблемът е в това, че термина ми е на 11, а аз все още не съм. Имате ли си и на идея как се процедира при пренасяне? С кого трябва да се свържа при евентуално такова? Ако трябва отново да мина на консултация при него, дали ще ми запишат, толкова скорошен час или пък трябва направо в родилно да отида, наистина съм много дезинформирана.
И нещо, което няма толкова голямо значение, но все пак да съм подготвена… Доплаща ли се за предизвикване на раждането ?

# 505
Здравейте. Аз не се следя в болницата, но съм решила, че ще раждам там, следователно имах две консултации с д-р Ненов. На последната той не ми каза да си заспивам час, понеже се очаквало да родя скоро. Проблемът е в това, че термина ми е на 11, а аз все още не съм. Имате ли си и на идея как се процедира при пренасяне? С кого трябва да се свържа при евентуално такова? Ако трябва отново да мина на консултация при него, дали ще ми запишат, толкова скорошен час или пък трябва направо в родилно да отида, наистина съм много дезинформирана.
И нещо, което няма толкова голямо значение, но все пак да съм подготвена… Доплаща ли се за предизвикване на раждането ?
На мен ми каза, да отида в деня на термина, ако не съм родила и направо ми даде час за предизвикване в случай, че пренося. Не съм доплащала за предизвикването, но съм против предизвикването. Те го правят с някакво хапче, дето след него половината родилки завършват със спешно секцио (аз също).

# 506
На мен ми каза, да отида в деня на термина, ако не съм родила и направо ми даде час за предизвикване в случай, че пренося. Не съм доплащала за предизвикването, но съм против предизвикването. Те го правят с някакво хапче, дето след него половината родилки завършват със спешно секцио (аз също).

Хапчето е простагландин/цитотек и после го няма в епикризата, защото не е одобрено. Разбрах, че вече слагат и гел предната вечер. С гел май е доста по-щадящо. Успех и леко раждане.

# 507
Момичета, каква марка бебешка козметика използват в Надежда?

# 508

В Надежда се отнасят много несериозно с пренасянето, аз преносих седмица и през тази седмица не бях викана на прегледи или тонове. Много внимавай. Ако тръгнеш да пренасяш веднага отивай във всешен кабинет и симулирай някаква болежка, че да ти обърнат внимание. Много са неорганизирани и скапани в това отношение.

Момичета, каква марка бебешка козметика използват в Надежда?

Те рекламират Хип, Биодерма и още някакви скъпи глупости. Буквално ги рекламират в неонатологията, скандални са... Не се води по тях, а каквото си преценила.

# 509
Биодерма и Хип.

Общи условия

Активация на акаунт