МБАЛ Надежда - тема 25

• 49 743
  • 841
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте, много съм нова в темата, първото ми раждане и следене бяха в Токуда, но ...
та имам въпрос към раждалите наскоро в болницата, бащата допуска ли се по време на раждането? Знам, че и в болницата няма политика за избор на екип, но случва ли се често лекар да откаже да дойде на раждането или все пак идват, предполагам че зависи и от лекаря, разбира се? Благодаря ви!

# 526
Здравейте, много съм нова в темата, първото ми раждане и следене бяха в Токуда, но ...
та имам въпрос към раждалите наскоро в болницата, бащата допуска ли се по време на раждането? Знам, че и в болницата няма политика за избор на екип, но случва ли се често лекар да откаже да дойде на раждането или все пак идват, предполагам че зависи и от лекаря, разбира се? Благодаря ви!

Бащата може да присъства на раждането (стига да не е секцио - тогава не може) и не се доплаща за присъствието му. Обясниха ми, че може и да присъства до частта с напъните и тогава да излезе, може и да пропусне контракциите и да влезе при напъните. Може и само да застава зад параван при някои по-плашещи за мъжете процедури.

За присъствието на проследяващия лекар - мисля, че се случва при някоя по-особена бременност да минат да си видят пациентката като започне да ражда, но не е практика. Честно казано, в началото точно раждане при непознат лекар ме отказа от Надежда. Впоследствие като разбрах от познати, раждали в други болници, че избраният от тях лекар всъщност се появява само накрая и като прецених и плюсовете на политиката на Надежда да няма избор на екип (не ти форсират раждането, за да си ходят у дома, ще си отидат като им свърши смяната), си взех решението там да раждам.

# 527
  • София
Родих преди 20 дни, таткото беше с мен в родилна зала. Допускат съвсем спокойно бащата на бебето, дори насърчават присъствието му ( когато става въпрос за естествено раждане ).

Избор на екип няма, но може да се уговорите със следящия Ви АГ, и ако не е в другата сграда на кабинет (в МОЛ Парадайс) в момента на раждането Ви, или не е преуморен след нощна смяна, може да се получи.

Успех !

# 528
Аз пак да питам - знаете ли коя марка безконтактни термометри използват в болницата? 💐

# 529
Момичета, при кой лекар са консултациите ви? Търся мнения за д-р Красина Личева-Късовска, д-р Елка Дачева, д-р Нели Димова и д-р Патрикова. Някоя от вас следи ли се при тях?

# 530
Момичета, при кой лекар са консултациите ви? Търся мнения за д-р Красина Личева-Късовска, д-р Елка Дачева, д-р Нели Димова и д-р Патрикова. Някоя от вас следи ли се при тях?

Раждах с д-р Нели Димова. Има добри отзиви за нея като лекар. Като човек е доста е рязка и на мен не ми допадна като темперамент и отношение.

# 531
Д-р Патрикова ми прави феталнате и доплер. Уникална е ❤️

# 532
  • София
Аз се следях при Д-р Михайлович. Прекрасен като отношение, скорост на отговор за всяко притеснение или медицински резултат и със страхотно  чувство за хумор. Пак бих се следила при него.

Д-р Димова ме прие в спешен кабинет веднъж, много обстоен преглед и много адекватна реакция. Също за високи тонове реагира бързо и ме свалиха за индукция, да не стане беля.

Д-р Личева беше на смяна за раждането ми, водиха го заедно с акушер Стаменова. Много добри специалисти и много човечни хора! Стараха се да ми е комфортно и запазиха хладнокръвие в много инфарктен момент.

ФМ ми води Д-р Илиев - много детайлен и обстоен. Не е приказлив, но е много концентриран и адекватен.

Всеки един от тях препоръчвам с две ръце!
Страхотни специалисти и хора!

Последна редакция: пт, 11 апр 2025, 09:39 от Maze_Girl

# 533
Аз родих на 22.11, използваха биодерма и хип козметика тогава. Но когато попитах за мнение за Бебо се изказаха много положително и казаха, че са влюбени в крема против подсичане, но тогава го нямаха. Та, аз вкъщи си започнах с бебо козметиката.
Бащата може да присъства по време на раждане, както са обяснили момичетата, след като ви вкарат в родилна зала ви питат дали искате таткото да присъства, и ако ви чака в болницата, пращат някой да го викне. Може да стои през цялото време, може да излезе по време на напъните или да седне на фотьойла, който е в стаята и да ви скрият с едно перде(параван). Това за естествено раждане.

Аз бях с предизвикано раждане, защото бях с много малко води, не знам какви хапчета са слагали, но имах чудесно раждане и нямах абсолютно никакви проблеми! Като цяло съм изключително възхитена от процедурите и стъпките, които имат по отношение на индуцирането, възможно е да използват някакви медикаменти, които звучат притеснително, за да подпомогнат процеса, но е факт, че при доста жени в крайна сметка се е получило раждането, а в други болници са ги държали само на системи с окситоцин  дни наред, за да ги вкарат в операционната накрая. На мен ми пуснаха окситоцин за израждане на плацентата.
Извинявам се, но и при стимулиране на овулацията се използват доста хард хормонални неща, но масово жени забременяват с тяхна помощ. Та, няма нужда да се изказвате толкова крайно и да плашите родилките. Разбира се, всичко и индивидуално и човек винаги трябва да е подготвен и за друг развой на събитията, дори и да не е предизвикано раждането, пак може да се стигне до спешно секцио. Аз съм на среща, ако на някоя и предстои индуцирано раждане, с каквото мога ще помогна и ще разкажа! ❤

За ФМ препоръчвам Михова-страхотна е. За следене на бременност- Михайлович, уникален!  С доста приятно впечатление останах и от доктор Войнова. Арабаджикова също е топ, ноооо е невъзможно да се вредиш при нея освен, ако не си с връзки, но приятелки ми споделиха, че записването за час става много трудно, плюс не отговаря моментално, защото все пак е доста заета.

Няма избор на екип, но и като цяло аз лично не съм фен, масово приятелки в други болници си платиха за такъв, повечето специалисти, които си избраха, не дойдоха или се появиха в края на раждането, факт е, че естествено раждане се води от акушерката, АГ влизат накрая за напъните, както и, за да ви зашият. Разбира се винаги са на линия, ако не дай Боже нещо тръгне не по план, но абсолютно всички в Надежда са кадърни и ще ви обърнат адекватно внимание, ако не друго поне са отпочинали и няма да ви юркат, както масово правят при избор на екип в други болници.

# 534
Здравейте, отново съм аз. Назначиха ми ден за индукция (14 април понеделник), но казаха че се постъпва ден по рано, тоест утре и те ще ми изпратят смс с точния час и инструкции. Все още нямам съобщение. Знаете ли кога се очаква да го пратят или като цяло към колко часа се постъпва. Разбрах , че трябва да отида в кабинет номер 7 утре и до там.

# 535
  • София
Ще Ри изпратят SMS с точен час, в който Ви очакват и пред кой кабинет.
Там ще Ви направят преглед, ще попълните документи и след това ще Ви качат в Гинекология в стая. Там ще пренощувате. Ще Ви посети и анестезиолог да попита дали бихте желали упойка. Ако да Ви задава няколко въпроса.
Индукцията е на следващият ден.

# 536
Както е споделила maze_girl ще получите смс с информация и инструкции, според мен утре. Носете си всички документи, които са необходими и багажа. Ще изчакате пред приемния кабинет, който е срещу лабораторията, ще Ви дадат документи за попълване, ще Ви вземат кръв и урина, ще минете през АГ там за преглед и ще дойде акушерка да Ви вземе и заведе в стаята. Ще пренощувате на този етаж, там общо взето не сте с родилки, а пациенти с всякакви случаи, примерно за наблюдения, вливки, задържане или някаква гинекологична операция, пиша го това, за да не се притесните нещо. Ще Ви пускат тонове, ще Ви дадат свещички и ще направят други прегледи или манипулации спрямо ситуацията. На сутринта в 06:30 ме свалиха в родилна зала и се започна. Аз родих в 18:24. Пожелавам успех и прекрасно раждане, всичко ще е наред! 🤗❤

# 537
Благодаря много за отговорите на всичките ми въпроси тези дни и за съдействието❤

# 538
Здравейте, момичета, има ли някоя, която е раждала със секцио при доктор Дачева? Ще съм благодарна да споделите впечатления!

# 539
Здравейте. Предстои ми планово секцио в средата на Май. Разбрах, че ще постъпя ден преди това. Някой знае ли ориентировъчно към колко часа извикват за прием, понеже не съм от София и се чудя дали ще е много рано сутринта.

Общи условия

Активация на акаунт