Дилема - коя работа да избера?

• 1 889
  • 23
  •   1
Отговори
Здравейте. Преминах интервюта в две различни фирми и другата седмица очаквам тяхното финално решение. Разбира се все още нямам оферта от нито едно от двете места, но е нормално да си мисля къде би било по-добре за мен.
Първата фирма предлага работа от вкъщи 4 дни в седмицата, 1 ден в офис. Часовете са плаващи, мога да работя когато поискам стига да съм си свършила работата и да съм заработила 7ч на ден. Заплащането е горе долу подобно на това, което ми предлагат на другото място. Тук отговорността е малка , но обемът от работа бил доста.
Втората компания предлага работа от вкъщи 2 дни и в офис - 3 дни. Няма много възможност за гъвкаво работно време. Отговорността е по-голяма, но фирмата е иновативна, модерна и интересна за разлика от монотонността на другата.
Честно казано в дилема съм. Имам две деца, едното от които е на 2г и ходи на ясла. За момента слава Богу не е боледувала , но знам, че всеки момент ще почне, особено в зимния сезон и ще ми се налага да отсъствам. От друга страна пък ме изкушава да работя във втората фирма тъй като дава доста възможности и перспективи, но определено ще бъде натоварено и отговорно.
Споделям тук, за да чуя мненията на други майки, не търся отговор.

# 1
  • Варна
Аз бих избрала втората. Лично за мен би била по-добрият избор (щом заплатата с другата е сходна) заради повечето време в офис. Аз съм социален човек и имам нужда от среда извън дома и децата. Ще откача, ако трябва да работя от вкъщи.

# 2
4 дни вкъщи бих избрала аз. Като слушам описанието звучи като нашата фирма и конкурентна такава😀 нищо не пречи да поотрасне малкото и да натрупате опит с повече възможност за стоене вкъщи и без отсъствия регулярно, а след 1-2-3 години да опитате пак в другата.

# 3
Първата, но не заради повечето ХО - аз съм доказано непродуктивна вкъщи по отношение на работата - но намирам за адски странно модерна и иновативна фирма да няма гъвкавост. Половин седмица ХО ми звучи като стръв , която после ще бъде заменена от гореща препоръка да се отиде в офиса за едно, второ, пето спешно нещо.

# 4
Аз бих избрала втората. Работата е дългосрочен ангажимент и е хубаво да се избере подходящата такава. Защото година-две, докато има евентуални проблеми в яслата (а то може и да няма), минават като миг и после ще съжалява, че е изпуснала работа, която й е пО на сърце. Освен това пак ще има дни ХО, като се комбинират и с бащата, абе намира се решение за гледането на детето, то иначе нямаше да има работещи жени. Докато ако изпусне един шанс за хубава и интересна работа, после години наред може да няма втори.

# 5
  • There I was on a July morning
Бих избрала първата фирма, ако имах малко дете. Плаващото работно време и 4 дни хоум офис позволяват добра организация на времето, в случай, че основно Вие се грижите за децата, а 5-тият (присъствен) ден дава възможност за социални контакти, за да не се чувствате изолирана вкъщи.
В случай, че имате помощници, които могат да поемат част от логистиката с воденето, прибирането и гледането на децата, няма лошо да приемете и втората оферта.
Пожелавам успех, каквото и да решите!

# 6
Как да те посъветваме като не знаем в какво семейство живееш, какъв дом имаш, условия за Хоум офис. Близо ли е до яслата, близо ли е до офиса, това първа работа ли ти е, какво си работила преди това и т.н. Ти сама избери коя е по-подходяща.

# 7
Аз в момента работя на място, което описваш като опция 1. Хоум офис когато си поискаш, никой не ме задължава да ходя в офиса. Плаващо работно време, като имаме часове между 9 и 15ч, в които трябва да работим, но кога ще започна е мое решение- дали в 7, дали в 8, дали в 9. В момента съм бременна и смятам, че когато детето тръгне на градина ще ми е само в плюс. Не искам да се стресирам излишно, но аз не съм кариеристка така или иначе.

# 8
Ако заплатата е сходна бих избрала първата. Защо да се напъвам да работя повече и по- отговорна работа, ако ще получавам еднакво?

# 9
Аз съм за първата, защото с това дете на 2 години, като почне да боледува ще трябва да отсъстваш от работата често

# 10
Благодаря на всички за ценните съвети! Направих си списък с плюсовете и минусите и на двете длъжности и до другата седмица, докато излезе финалното решение, ще бъда подготвена и ще знам как да процедирам.
За сега повече плюсове е събрала длъжност номер 1 заради гъвкавостта. По принцип обичам да съм сред колеги, но детето ми е наистина малко и изисква доста грижи преди и след ясла. Като знам колко уморена се прибирам когато съм била в офиса и как за нищо не ми стига времето...
Двата основни минуси на работа номер 1 са -големият обем от работа и монотонността. До колкото разбирам става въпрос за обработка на голям брой фактури на седмица. По принцип нямам проблем с това, но не знам до колко ще успявам да съм си свършила работата на време.
На въпроса по-горе дали това ми е първа работа - не, не е. Работих дълги години в една компания и там забременях. Напуснах именно, защото не ми даваха работа от вкъщи, а пътувах много и в един момент ми стана непосилно да ходя. Всъщност това до голяма степен отговаря на дилемата ми Simple Smile

# 11
По принцип по-интересната работа е голям плюс. Но с толкова малко дете бих заложила на монотонната работа от вкъщи, поне докато детето поотрасне.

# 12
  • Наблизо
Бащата може ли да поема моменти,в които вие няма да можете?
Ако да-аз бих приела втората,по-интересна работа.

# 13
Малко ми е глупаво да товаря бащата с ангажименти, а да взимам същите пари.
Каквото е писмено в договора, това е. А то е в полза на първата длъжност. С 2 деца в иновативната компания, в която търсят работохолици, дали бихте се вписали? Щом не са гъвкави, не виждам как ще гледат на Вас, когато се разболее детето. Първата работа ми звучи перфектно като за майка на 2-годишно дете.

# 14
За първата работа съм.
С малко дете свободата да можеш да работиш от къщи и еластичност в часовете е безценна.
Да порастнат децата, ще имаш време за кариера.
Успех.

Общи условия

Активация на акаунт