Дилема - коя работа да избера?

• 2 312
  • 23
  •   1
Отговори
# 15
Ти клониш към втората работа, когато аз бях пред такава дилема, ходих на пробен ден, тук това е нормално и винаги се възползвам. Защото иновативно, модерно, но ако хората не са ок, всичко друго няма значение.  На този ден имах възможност да мина през всички отдели, за се запозная с хората, да видя естеството на работа, прекият ми ръководител ми показа какво се очаква от мен, говорихме доста  и беше доста по-различно едно интервю. Определено това много ми помогна да взема решението, а и бъдещите колеги да ме видят и те да преценят дали си пасваме. Да не говорим, че е различно да видиш реално какво правят, което често няма общо какви ние си представяме. В България все още не се прилага често.

# 16
И тука има пробни дни, но на места, които се водят неквалифицирани, т.е.можеш да започнеш да вършиш истинска работя след час. Тип сервитьорка, продавачка, хамалин... И в пробните дни работиш без договор и без пари.

# 17
И тука има пробни дни, но на места, които се водят неквалифицирани, т.е.можеш да започнеш да вършиш истинска работя след час. Тип сервитьорка, продавачка, хамалин... И в пробните дни работиш без договор и без пари.

Мисля, че говорим за различни неща, едно е измама с дни някъде да работиш и да те баламосват, и накрая да не ти платят, за което и аз съм чувала, друго е това, което описах аз. В посочените от теб браншове за съжаление, работа без договор и некоректни условия е честно срещано, особено сервитьор. В големите компании в България също се прилага, но рядко. Знам за топ компания, където това се прилага в България и често хората отиват заради компанията, името, представяйки си съвсем различно работата и дори не изкарват денят, няколко часа са достатъчни за да са наясно, че работа не им допада.

# 18
Те наистина са различни по същество, но се наричат по един и същи начин. Не знам при теб как е с изпитателния срок, но в България има супер дълъг такъв и пробен/и ден/и е синоним на безплатно бачкане. Вече не е толкова често срещано за щастие.

# 19
Малко ми е глупаво да товаря бащата с ангажименти, а да взимам същите пари.
То пък огромното натоварване за бащата, да си вземе детето от ясла. Това дете да не съм си го донесла от вкъщи, нали е и негово. Съвет не давам, нека дамата си избере работата, която й е по-удобна, но аргумента ми е неприемлив, особено от жена. Както майката трябва да си съобразява работата с малкото дете, така и бащата трябва да го прави. Не е ок само единия да прави кариера, а другия да се жертва за семейството.

# 20
Lyatno vreme, това е съвсем друга тема. Те си имат установен ред в семейството, който трябва да се промени (допълнително усилие и за двете страни), за да се заеме работа номер 2. Ако жената казваше - ще ми дават 40% повече на работа 2, разбирам. Но за еднакво възнаграждение, трябва да ангажира и мъжа си, което вероятно значи пропуснати ползи за неговата работа и за общия бюджет.

# 21
Аз лично бих избрала първата при малко дете в яслена възраст. Имай предвид, че, ако нямаш помощ от баби или гледачки, е доста трудно, когато детето боледува.
Не знам колко е обемът от работа, за който говориш, но свободата на работното време и хоумофиса, особено с малки деца, нямат цена.... А и щом заплатата е подобна.

Иначе е ясно, че сама ще си вземеш решението. Проблемът на тези избори са, че винаги после си мислиш, че си сбъркала.... Така че, просто решаваш и не се обръщаш назад. Не мислиш какво, ако....

# 22
Благодаря на всички за споделените мнения! Включвам се да споделя, че не бях одобрена за нито едно от двете места. В крайна сметка ми предложиха от трето място 🙂. Работата е хубава и се ходи веднъж в седмицата в офиса. Мисля, че нещата в крайна сметка се наредиха перфектно!

# 23
Eliza. Супер! И както обичам да казвам " Колкото и да мислиш едно нещо, то вече е измислено" Успех в новата работа!

Общи условия

Активация на акаунт