🌴 Островът на 100-те гривни - премиера - тема 5 (13.10 - 20.10)

• 34 980
  • 861
  •   1
Отговори
# 780
  • София
Масовият зрител не обича да бъде провокиран да мисли, чака наготово да му налееш информация и дори отношение към хората, които гледа. Така стана с бг Сървайвър-а, точно когато играта се разви в посока стратегия и социални умения, за мое огромно съжаление...
То защото участниците в острова така ни провокират да мислим, направо в такива тежки размисли изпадаме, че после по две седмици смиламе цялата деликатно поднесената ни информация JoyJoyJoy
Сега сериозно мога да обобщя мотивите на хората с които контактувам (от които аз останах сам все още да го гледам, макар и вече с много намалени очаквания) защо не са харесали първия сезон:
1. Потресаващо слаб каст (особено в женската си част)
2. Твърде дълги и мудно вървящи епизоди в които има прекалено много празнен контент (т.е пълнеж)
3. Много лошо качество на звука при говоренето (това мисля че го оправиха, но в началото отблъсна много хора)
4. Прекалено много любовни истории обилно облъчващи от екрана (все пак ергенът се излъчва по друго време)
5. Гласът зад кадър обясняващ като на първокласници очевидни неща
6. Твърде много познанства и зависимости между участници и продукция (тук ще вметна, че истинската бройка е още по-голяма от това което се знае в момента)
7. Съмнения относно "изненадващите" спасявания на точните хора
8. Неясноти относно правилата, включая какво ще се промени във фаза 2 и нататък (това е по-скоро очаквано заради съспенса, но много хора просто нямат търпение да знаят какво да очакват)
9. Липсата на отборни битки

# 781
  • София
След седмица 5
Плюсчета/минусчета
Този път накратко, вече съм писал какво мисля за всеки

++
Венци
Вече си имам топ фаворит, което е много важно при мен за всяко едно риалити. Когато няма такъв образ значи нещо не е наред с формата... 😊
Наслада за окото е Венци. И социално е добър. Стратегически не, ама тук стратегията не е толкова важна ако те харесват хората.

+
Влади, Марина и Вера
Ще огранича до минимум плюсовете, за да има някакво разграничаване, защото като нафлякам 10 човека на плюса и се получава разводняване.
Харесвам още хора, но те са след тази четворка, която се откъсна пред останалите.

Влади - топ фаворит за финалист според мен!
Марина - ами слабост ми е. Отделно за мен това е най-красивата и сексапилна жена на острова. Вижте само какво тяло има и това е майка на две малки деца.
Вера - ако Ники Николов беше кастнал поне още 5, 6 като нея, сега шоуто щеше да е в топа. Очаквам тепърва да се разгърне. Тя е фен като нас тук в темата. Фен на играта с главно 'Ф'

= / +
Миро, Гогов и Тренера
Миро е най-комплексния и най-умния на острова.
Гогов ме забавлява
Тренера е пример. Не е клише. Вижте на колко години е и в каква форма е и то на тези лишения и влага там. Респект!

=
Тук ще сложа една голяма група. На равното са, всичките ги харесвам (някои повече, други по-малко), но просто умишлено искам да минимализирам плюсовете.
И така:
Бистра, Дзами, Шериф, Георги, Кирил, Ванеса, Петя, Алекс и Митов

= / -
Мая, Биляна, Рената, Ина и Нина

-
Лора, Берке и Иван

--
Нямам

Последна редакция: сб, 19 окт 2024, 00:37 от Diavolo

# 782
  • София
Значи още един път като прочета за туристически каст и ще ми се накъдри косата!!! Като не искате такъв каст, ИВ е на едно дистанционно разстояние. Там туристи няма, много са надъхани.

# 783
Кака Сиси си е постнала на стори в ИГ рейтингите на двете предавания и има драстичен спад от Острова. Дали са верни или поредните скалъпени са?

Няма да се изненадам, ако е така....но все пак какво може да се очаква от аудитория, гласувала доверие на Big brother и пръснала рейтингите на тази велика игра😉
Масовият зрител не обича да бъде провокиран да мисли, чака наготово да му налееш информация и дори отношение към хората, които гледа. Така стана с бг Сървайвър-а, точно когато играта се разви в посока стратегия и социални умения, за мое огромно съжаление...
Дано и с острова не се случи същото, защото въпреки че има какво да се желае от страна на кастинга, предаването положи добри основи и предлага потенциал за страхотно разиграване и развитие. Абе като с първата палачинка....😄 Дано има втора!
Ако няма втори сезон, нито зрителите ще са виновни, нито телевизията, а само и единствено продукцията, заради туристическия каст, който да "проповядва морал и ценности", което е любимото на Н.Н.. Само дето същата схема погуби Фермата, дано сега не загроби и Острова. Все пак изкретат ли за лиценз догодина,  едва ли ще повтори същата грешка. То и половината каст като са хоумита, няма кво да стане сега ениуей. Ще си направят там продуктовото позициониране на апликейшъна за личностно развитие и всеки по къщите.

Не знам дали с теб сме се засичали из кастингите, но ми е интересно ти какъв тип играч щеше да бъдеш. Защото наистина когато попаднеш там, без предварителни връзки и взаимоотношения с другите и с нула телевизионен опит, всичките ти стратегии и планове се изпаряват и стартираш не от нула а от минус. И тогава буквално започваш да "оцеляваш" и да се опитваш да се съхраниш, без да правиш драстични компромиси със себе си, с това, в което вярваш и това, което се стремиш да покажеш. Вечер си лягах с желанието да релаксирам и да си мисля за вкъщи и за хората които обичам...Не знам дали ми вярвате, но нямах сила 🙂 Толкова физически и психически уморена бях. Хората страдаха от безсъние...аз спях като пор...най-хубавите и здрав сън в живота ми! Никога нищо не сънувах😆
Сега като гледам имам 100 хода в главата си...какво е трябвало и какво сме можели да направим, но на терен е много различно. Сам си. Спичаш и си много предпазлив - по отношение на хората, на продукцията и на рисковете 😉
Звучиш обещаващо! Пожелавам ти от сърце да ти се получат нещата и да ги говорим тогава.

# 784
...
Сега сериозно мога да обобщя мотивите на хората с които контактувам (от които аз останах сам все още да го гледам, макар и вече с много намалени очаквания) защо не са харесали първия сезон:
Интересно...при мен пък е обратното. Двама колеги, дългогодишни фенове на игрите, днес споделиха, че са минали на гривните, че в игрите им било скучно. Аз също гледам по 5-10 минути от Игрите на запис, колкото да съм в час, а гривните ги гледам целите.
То и темата за Игрите във форума е показателна... никога не е имало толкова слаб интерес.
Със сигурност Игрите водят и ще водят, но Гривните съвсем не са провал. За момента. Определено са интересни.

# 785
Може ли някой да ми разкаже каква сделка е направил Георги, че нещо съм го изпуснала това.

# 786
Може ли някой да ми разкаже каква сделка е направил Георги, че нещо съм го изпуснала това.
Предложи на Владо /+ Венци/ да си пазят гърба и така да контролират една четвърт от гривните в играта. Ще взимат заедно решенията кой да играе в разните игри, когато дискът ги посочи.

# 787
То защото участниците в острова така ни провокират да мислим, направо в такива тежки размисли изпадаме, че после по две седмици смиламе цялата деликатно поднесената ни информация JoyJoyJoy
1. Потресаващо слаб каст (особено в женската си част)
2. Твърде дълги и мудно вървящи епизоди в които има прекалено много празнен контент (т.е пълнеж)
3. Много лошо качество на звука при говоренето (това мисля че го оправиха, но в началото отблъсна много хора)
4. Прекалено много любовни истории обилно облъчващи от екрана (все пак ергенът се излъчва по друго време)
5. Гласът зад кадър обясняващ като на първокласници очевидни неща
6. Твърде много познанства и зависимости между участници и продукция (тук ще вметна, че истинската бройка е още по-голяма от това което се знае в момента)
7. Съмнения относно "изненадващите" спасявания на точните хора
8. Неясноти относно правилата, включая какво ще се промени във фаза 2 и нататък (това е по-скоро очаквано заради съспенса, но много хора просто нямат търпение да знаят какво да очакват)
9. Липсата на отборни битки

За част от нещата може би имаш право, но и за голяма част от точките мнението ти е субективно.
Така като те чета, направо не знам защо гледаш🙂 Аз ако бях на твое място, с толкова негативи, бих драснала хикса на тоя остров😉

# 788
Истината е че масовия зрител си го влекат простотията, скандалите и интригите. Аз друго обяснение нямам за рейтинга на ИВ и ББ и то на фона на цялото изразено нееднократно през сезоните недоволство. Т.е. на всичко отгоре го тресе и яко лицемерие и/или амнезия Wink

Предаването върви чудесно засега. Не че няма какво да се доизпипа, разбира се.
А Диляна се справя повече от прилично и аз много й се радвам на присъствието!

Мимо беше интересен персонаж, затова и са го кастнали, но очаквах повече от него. Поне да бяхме видели малка част от прословутите разговори между него, Нина и Ина... Аз ще го запомня като нестандартен, но възпитан и добър човек, който излезе от зонат си на комфорт и изживя нещо красиво.

*

Лора ми е много антипатична.

Все още нямам фаворити, единствено Венци и Миро не са ме издразнили. Но Венци понякога ми изглежда too good to be true, та очаквам неприятни изненади.

В началото Марина ми направи впечатление на човек, който знае къде се намира и отлично владее себе си. Даже не знаех, че е побеждавала в Максимал. Обаче в някакъв момент истеряса и се пренави. Сега като я гледам ми е толкова неестествена и сервилна, че ужасно ме напряга.

За Берке да не отварям дума. Когато и да си ходи, все ще е късно.

Дзами и Гогов ме развеселиха Simple Smile

# 789
Пак се връщаме към темата със сравнението между двете предавания, но пак да кажем, че игрите избухната към 3-ти сезон. Просто проблемът с такива реалитита като Survivor и Островът е, че са много скъпи, а игрите освен може би 1-2 компонента нови на сезон, не си обновяват инвентара вече с години. Ако искат Бтв да дръпнат напред, трябва да рискуват може би, а не да пробват по 1 сезон, но това вече телевизията си го знае най-добре. Същата работа беше със Survivor Скритият идол, нямаше чак толкова ужасен рейтинг, ама по-добре явно е звучало на теория това, което измъдриха с Acun medya (според мен тука това, че щеше има извеснтни и ще направят рейтинг ги е заблудило).

Аз като цяло се надявам да успее предаването само защото наподобява Survivor (преди някой да каже нещо - да, ясно е, че откъм каст е доста далеч Grinning ), който ми е слабост, а и ако се наложи този тип предаване, не е изключено някой ден отново да видим този Survivor, който харесваме, колкото и мечтателски да звучи за този момент.

Последна редакция: пт, 18 окт 2024, 22:02 от sam001

# 790
  • София
Хем народът си обича сеира, хем е само първи сезон, хем аз искрено не вярвам в рейтингите.
А Дидо и другият ник и аз се чудя защо се мъчат с тоя ужасен туристически формат Simple Smile

# 791
  • София
То и темата за Игрите във форума е показателна... никога не е имало толкова слаб интерес.
Със сигурност Игрите водят и ще водят, но Гривните съвсем не са провал. За момента. Определено са интересни.
Все пак интересът там е доста по голям (темита там имат почти двойно повече преглеждания)
Принципно не е наша работа да съдим дали някое шоу е провал (има си важни фактори които да ги решават тези неща и още е прекалено рано за подобни решения). Ние можем само да кажем дали ни харесва и не, и какво ни харесва и какво не.

Така като те чета, направо не знам защо гледаш🙂 Аз ако бях на твое място, с толкова негативи, бих драснала хикса на тоя остров😉
За себе си мога да кажа, че сезонът досега ми е доста скучничък, но го гледам с цел да събера максимално количество информация, защото имам три кончета които планирам да пусна в кастингите на следващия сезон (тук ще кажа, че се надявам да има такъв). Инак от моето обкръжение от около 30-35 човека, само аз все още го гледам (не че това е най-представителната извадка)

# 792
  • Буркина Фасо
Пак се връщаме към темата със сравнението между двете предавания, но пак да кажем, че игрите избухната към 3-ти сезон. Просто проблемът с такива реалитита като Survivor и Островът е, че са много скъпи, а игрите освен може би 1-2 компонента нови на сезон, не си обновяват инвентара вече с години.
ако игрите отидат на другият край на света, а Острова е в БГ  разходите ще се променят при същите условия на формата.

# 793
Все пак интересът там е доста по голям (темита там имат почти двойно повече преглеждания)
Принципно не е наша работа да съдим дали някое шоу е провал (има си важни фактори които да ги

За себе си мога да кажа, че сезонът досега ми е доста скучничък, но го гледам с цел да събера максимално количество информация, защото имам три кончета които планирам да пусна в кастингите на следващия сезон (тук ще кажа, че се надявам да има такъв). Инак от моето обкръжение от около 30-35 човека, само аз все още го гледам (не че това е най-представителната извадка)

🙂 Моля, не ги запознавай кончетата, не ставай следващият Сами!
Иначе успех! Не е за изпускане преживяването

# 794
  • Другата България
Аз за пореден път ще кажа, че поне на мен ми става мега, гига досадно.
Първоначално ми беше забавно, но след като разбрах, че въпросния ник е отхвърлен участник от кастингите, всичко си дойде на мястото.
Много хейт, много критики, обидни думи, епитети, дори вулгарни сравнения и характеристики на участници...тъжна картинка за човек, който е отхвърлен, явно е имало защо.
Дори и да има нещо вярно в някои от крайно субективните “анализи“, на фона на това, че потребителят е отхвърлен от продукцията аз лично за себе си не бих взела нищо от написаното сериозно. С години пиша в темите за форматите, нито е първия, нито последния бивш, настоящ или неуспешно класирал се участник. И всички са като по калъп Joy, едно и също в зависимост от /НЕ/участието си във въпросния формат.
И моля, за пореден път - не говорИ от името на “зрителите“.

Общи условия

Активация на акаунт