🌴 Островът на 100-те гривни - премиера - тема 5 (13.10 - 20.10)

• 35 024
  • 861
  •   1
Отговори
# 795
  • Враца
Прословутите розови плувки - може и да са фешън за 20 годишните, обаче аз въобще не виждам как може да са удобни, ако не си на олимпиада по плуване.
Айде на плажа разбирам, ама при игри , не знам, не съм мъж не претендирам че разбирам, въпреки че отдавна правя сондаж сред познати, кой би го облякъл това. Според мнозинството за момента изборът на Йочката да играе по долни гащи е по-удачен.
В края на епизода Берке е с нови бански тип шорти. Дано вече не сложи розовите плувки.

Вероятно, са се разпаднали.

# 796
Ние можем само да кажем дали ни харесва и не, и какво ни харесва и какво не.
Така е. В Игрите не ми харесват много повече неща. Голяма част са изброени в твоя списък. Най-вече драстичната намеса на продукцията.

# 797
Пак се връщаме към темата със сравнението между двете предавания, но пак да кажем, че игрите избухната към 3-ти сезон. Просто проблемът с такива реалитита като Survivor и Островът е, че са много скъпи, а игрите освен може би 1-2 компонента нови на сезон, не си обновяват инвентара вече с години.
ако игрите отидат на другият край на света, а Острова е в БГ  разходите ще се променят при същите условия на формата.

Да, имах предвид цялостно, че е по-скъп за заснемане, не само откъм инвентар, просто това ми дойде като пример, че Игрите дори не се стараят да се развиват (с изключение, че вземат все повече спортисти), защото със сигурност могат да хвърлят много повече пари за нови игри и конструкции.

Все пак аз съм доволен до голяма степен от резултата, защото много са се постарали да измислят различни правила и има поле за интересна игра. Очакванията ми преди старта бяха доста по-ниски. Освен това изглежда са отворени да приемат съвети от други хора, Туджаров беше споменал, че е учуден, че са се вслушали в негови идеи, също така четат и тук, едва ли от скука.

# 798
  • Другата България
Масовият зрител не обича да бъде провокиран да мисли, чака наготово да му налееш информация и дори отношение към хората, които гледа. Така стана с бг Сървайвър-а, точно когато играта се разви в посока стратегия и социални умения, за мое огромно съжаление...
То защото участниците в острова така ни провокират да мислим,
Скрит текст:
направо в такива тежки размисли изпадаме, че после по две седмици смиламе цялата деликатно поднесената ни информация JoyJoyJoy
Сега сериозно мога да обобщя мотивите на хората с които контактувам (от които аз останах сам все още да го гледам, макар и вече с много намалени очаквания) защо не са харесали първия сезон:
1. Потресаващо слаб каст (особено в женската си част)
2. Твърде дълги и мудно вървящи епизоди в които има прекалено много празнен контент (т.е пълнеж)
3. Много лошо качество на звука при говоренето (това мисля че го оправиха, но в началото отблъсна много хора)
4. Прекалено много любовни истории обилно облъчващи от екрана (все пак ергенът се излъчва по друго време)
5. Гласът зад кадър обясняващ като на първокласници очевидни неща
6. Твърде много познанства и зависимости между участници и продукция (тук ще вметна, че истинската бройка е още по-голяма от това което се знае в момента)
7. Съмнения относно "изненадващите" спасявания на точните хора
8. Неясноти относно правилата, включая какво ще се промени във фаза 2 и нататък (това е по-скоро очаквано заради съспенса, но много хора просто нямат търпение да знаят какво да очакват)
9. Липсата на отборни битки
Кои сте вие?

# 799
  • София
И на мен вече байгън ми идва от хейта. Има си фейсбук за такива, тук обикновено е приятно да се чете. Чувствам се като лелка, на която банда младежи са нападнали градинката, където си лафя с другите лели.
Супер сте, момчета, много сте умни и ако ви бяха взели, предаването щеше да е с космически рейтинги, а вашите стратегии щяха да са умопомрачителни!
Признаваме ви го, айде стига вече.

# 800
  • София
Независимо какви са рейтингите дано НН и компания се преборят за сезон 2, защото всяко начало е трудно.
Няма как да искат още от първия си сезон да избухнат мощно. Не работят така нещата.
Дано, дано да има сезон 2, защото шоуто ми е интересно.
И дано ако има такъв сезон (аз вярвам, че ще има) се вслушат в градивната критика тук.
Най-основното нещо което трябва да се направи за мен е да се разкара гласът зад кадър, който дава насоки на зрителя какво да мисли и очаква.
Да се спре с този популизъм и четене на морал. Не че това не е хубаво и не извисява. Само че така постигате обратния ефект. Просто живеем във времена в които повечето хора смятат това за фалшиво и кринджаво. Приемете го и се примирете. Това работеше само за Фермата ама работеше преди 4 и повече години.
БТВ трябва да се научи да живее в 2024 г. Сегашната младеж не се впечатлява от тези неща. Не казвам дали е хубаво или не. Не е хубаво, но е реалност и вие трябва да приемете това.
Оставете хората да се вихрят. Злодеи, герои, добри, лоши, всякакви. Стига с тези песни, семейства и пр. Криндж е. Вкарайте повече нахъсани хора, които да играят смело и директно. Бистра е идеален пример. На война като на война.
Вкарайте малко по-добре подготвени физически играчи, за да не ставаме свидетели как на игри за 4, 5 клас да има участници, които се пребиват. Не става въпрос да се вкарват някакви свръхатлети, но все пак да са влизали в час по физическо възпитание и култура.
Игрите са динамични и експлозивни (не малко от тях) и се играе по два пъти на ден. Еми като се набляга толкова много на това, то вкарайте добре подготвени физически участници, защото и от това губите рейтинг. Знам, че сте против спортистите, но мисля, че ме разбирате. Ако имахте няколко такива нинджи като Венци много повече деца щяха да искат да гледат. Нали идеята е да дърпате хора от конкуренцията. И след като залагате на 2 игри на епизод, то тези игри трябва да се играят от адекватни хора. Поне според моето скромно мнение.
И в никакъв случай не издавайте ходовете и стратегиите на участниците. Нещо което правите и респект за което.
Не вкарвайте хора, които са близки на екипа или каст отдела. По възможност да са непознати образи за широката аудитория или ако има познати лица, то те да бъдат достатъчно атрактивни и вече доказали се. Но да са минимална бройка.

# 801
Аз като цяло се надявам да успее предаването само защото наподобява Survivor (преди някой да каже нещо - да, ясно е, че откъм каст е доста далеч Grinning ), който ми е слабост, а и ако се наложи този тип предаване, не е изключено някой ден отново да видим този Survivor, който харесваме, колкото и мечтателски да звучи за този момент.
Гривните на фона на останалото, което имаме в нашия ефир е страхотно като концепция, но е мноого далеч и като социална игра, и като стратегии от Сървайвър. За съжаление, риска за българските продуценти със Сървайвър е огромен, НО аз искрено вярвам и се надявам, че един ден отново ще го видим (дано не сме твърде стари, че да се пуснем хах)

Merri_An съгласявам се с теб за монолозите на Рената и мен не ме кефят, но поне мен не ме дразнят толкова много. Като вятър ми минават, има по-дразнещи образи за мен, но явно това е въпрос на гледна точка и вкус Simple Smile

Здравей, Монохондрия Hands Wave
Няма да развалям мистерията, но се учудвам, че има хора, които веднага не са те идентифицирали с това име Grin

# 802
  • София
Естествено, че сме я идентифицирали и сме й фенове Heart

# 803
Да почна, че ми доскучаха еднотипни постове за каста, какъв бил. Докато го пиша и МериАн го написала и тя. Хора, казахте каквото казахте. Искали са да намерят много широк каст, та всеки зрител да се разпознае в някой. Ето как харесвам толкоз много Вера Simple Smile
Щом не са ви взели, са взели друг като вас дето повече е паснал или е извадил късмет или друго. Свършено е вече, късмет във втори сезон.
А в този формат, където всеки може да си остави гривните на друг, всеки може да обърне играта, та няма "турист" дето да не може да направи силен ход.
В този ред на мисли тълкувам промото като някой да оставя гривната/ите си на Марина, понеже е невъзможно това да е Мая, е някой друг.

Мен това ми първото реалити, точно защото ми го изрекамираха, като такова, на което не са наблегнали на интригите и простотията. Може да не съм масов зрител, но според мен подценяват хората в много от другите формати.
То и НН и Диляна казаха, че искали да дадат добър пример, супер, но само да не стане самоцел и партийна линия и да се изгуби автентичността.

Аз бях дето писах, че с бълхата трябва да е човек от продукцията, защото мислех, че няма как НН да го е казал, ако е играч, ама не го бях слушала, ами днес го чух, каза го Sad
Иначе за човека с едната гривна каза
Скрит текст:
финалната седмица
.

Към момента харесвам - Влади, Вера, Миро, Венци, Марина и Алекс.
Гогов също ми допада, разсмива ме Flowers Hibiscus

п.п. разправям на мъжът ми малко от малко за острова - споменавам бивш полицай и той понеже е чул това онова докато гледам, пита "Шериф ли е полицаят" Simple Smile, щеше да е яко Simple Smile

Последна редакция: пт, 18 окт 2024, 22:50 от Одри ♡

# 804
Най-основното нещо което трябва да се направи за мен е да се разкара гласът зад кадър, който дава насоки на зрителя какво да мисли и очаква.

За първи сезон разбирам, че може да са искали с глас зад кадър да въведат зрителите по-лесно в правилата и концепцията, но за втори вече трябва да се махне и според мен.

Ние тука се чудим ще има ли втори сезон, а гледайте само как вече са резервирали Малайзия за следващата година. Туджаров може някакви подсказки да ни дава през Надкаст. Grinning

# 805
  • София
Здравей, Монохондрия Hands Wave
Няма да развалям мистерията, но се учудвам, че има хора, които веднага не са те идентифицирали с това име Grin
Тук ми стана интересно, какво точно мислиш, че означава това име Joy
Защото по мое скромно мнение не е това, което идва първо наум

# 806
На мен пък ми харесва гласът зад кадър. Не ми е прекален, а по-скоро имам нужда неговите обяснения. В повечето случаи. Създава ми атмосфера.

О, outcast, благодаря! Две твои думи и вече и на мен ми се разкри мистерията! Laughing

# 807
Мимо в ИГ спомена, че се лекувал в България от ухапвания от пясъчни бълхи.

# 808
  • София
Окей, може да има глас зад кадър, но само ако обобщава какво се е случило дотук. Т.е. да коментира само в минало-свършено време.
Но не и да казва:
''А сега еди кой си ще вземе съдбовно решение, което ще промени играта завинаги''.
Или: ''А сега Иван ще сключи много важен съюз с Драган и двамата ще пренапишат историята на острова''
И още примери мога да дам:
''Георги ще се опита да привлече на своя страна Йордан, но не знае какви обрати на съдбата ще предизвика с това свое решение'
И т.н.
Типичния похват от Фермата.
WTF?! Моля, спрете се!
Всякакви насоки, насочвания, подсказки и спойлери трябва да се забранят със закон.

Simple Smile

# 809
  • Другата България
Чакай, че ми стана интересно.
Ти всъщност на кого говориш??? JoyJoyJoy
Че за момент ми стана шизофренично - един говори в мн.число, ти говориш на много хора в ед.ч.....

Шегувам се, естествено, но надали тук ще хване дикиш.

Общи условия

Активация на акаунт