Въпроси за TBI Bank - 3

• 32 035
  • 758
  •   1
Отговори
# 135
Вчера ми се наложи за пръв път да правя превод през приложението. Понеже имам няколко сметки, имах избор от коя. Посочих тази, от която плащам битовите сметки, обаче ми начисли такса 0.50. Отказах се, прехвърлих в Неон и превода мина безплатно. Та да знаете, че не всички преводи през приложението са безплатни.

# 136
Вчера ми се наложи за пръв път да правя превод през приложението. Понеже имам няколко сметки, имах избор от коя. Посочих тази, от която плащам битовите сметки, обаче ми начисли такса 0.50. Отказах се, прехвърлих в Неон и превода мина безплатно. Та да знаете, че не всички преводи през приложението са безплатни.
Имам три сметки в лева и от нито една не ми взе такса при симулиране преди потвърждение. Питай ги в чата защо се получава така.

# 137
При вас случвало ли се е да не се отрази веднага в наличността, а след дни? Т.е. аз мога да си мисля , че имам пари и да пазаря , а да съм на минус....

Редовно ми се случва и в двете посоки- и като харча и като получавам пари не се актуализира наличността. Вероятно е така заради ръчното осчетоводяване. Имам получен refund преди 3 дни, има го в транзакциите, но не и в наличността. Чакам да видя колко дни ще отнеме този път...

# 138
ЧревоУгодник, имам подозрение защо. Сметката е спестовна. Другия път ще пробвам от друга разплащателна.

# 139
ЧревоУгодник, имам подозрение защо. Сметката е спестовна. Другия път ще пробвам от друга разплащателна.
Една от трите ми е спестовна. Безплатно е.

# 140
Интересно. Мислех, че заради това.
Ще проиграя всички следващия път, да видим как ще е.

# 141
Някой има ли представа, ако превишиш наличността в сметката на NEON-а, какво се случва? Как действа картата - просто не позволява плащане, или си пуска автоматично оувърдрафта (или както му казват шопинг лимита)? Някой назад беше споменал за автоматично задействане на тоя лимит. Не че нямам в касичката пари ама днес за малко да премина в отрицателната зона, че не бях поглеждал скоро баланса, покрай коледните пазарувания, а хич не ми се влиза в тия разправии ...

Последна редакция: вт, 17 дек 2024, 16:51 от Seiko7075

# 142
Някой има ли представа, ако превишиш наличността в сметката на NEON-а, какво се случва? Как действа картата - просто не позволява плащане, или си пуска автоматично оувърдрафта (или както му казват шопинг лимита)? Някой назад беше споменал за автоматично задействане на тоя лимит. Не че нямам в касичката пари ама днес за малко да премина в отрицателната зона, че не бях поглеждал скоро баланса, покрай коледните пазарувания, а хич не ми се влиза в тия разправии ...
А имате ли шопинг лимит активен? Ако нямате няма как да стане автоматично.Просто няма да може да платите ,ако нямате наличност.

# 143
А имате ли шопинг лимит активен? Ако нямате няма как да стане автоматично.Просто няма да може да платите ,ако нямате наличност.

Ами нямам активен шопинг лимит, но си помислих, че си правят своеволия, т.е. автоматично го активират. много внимавам като цъкам в приложението точно при картата са го напраили - на едно докосване е ...
Благодаря, много ми беше полезно мнението ти.

# 144
Моля за помощ...
Как се теглят пари от Шопинг лимита на банкомат?
Още не ми е пристигнала пластиката.
Опитах с картата от приложението,иска пин код,вкарвам 3d кода и не ми разрешава теглене.Кой 6 цифрен код трябва да вкарам за да ми разреши да изтегля от банкомат?

# 145
Е, как да изтеглите пари от банкомат, след като нямате карта?
Кодът идва заедно с картата.

# 146
А де.... И аз това се чудя?!Какво пишеш на банкомата,че да работи без карта?

# 147
Вчера си прехвърлих банкирането на новия телефон. Доста ме изтормози с тези селфита, все нещо не одобряваше. С Револют стана много бързо, от първия път, но важното е, че се прехвърлиха и двете неща. Simple Smile

# 148
А де.... И аз това се чудя?!Какво пишеш на банкомата,че да работи без карта?

Банкоматът трябва да поддържа безконтактни операции, доближава се телефона и може да се тегли. Но все пак картата трябва да е активна и добавена в Google wallet или Apple pay. И да се въведе нейния ПИН на банкомата, за да се изтеглят пари.

# 149
Картата с активира, когато пристигне. На практика няма карта в момента.

Общи условия

Активация на акаунт